Δυσαρεστημένος από την ήττα αλλά και από την εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο ο Μίτσελ ζήτησε άμεση βελτίωση από τους ποδοσφαιριστές, αρχής γενομένης από την «μάχη» της Τετάρτης (1/10) με την Μάλμε.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την απόδοση των παικτών του στην αναμέτρηση του Σαββάτου (27/9) στο Περιστέρι και τους έθεσε προ των ευθυνών τους, μια και ακολουθεί δύο κρίσιμοι αγώνες σε Champions League και Πρωτάθλημα, όπου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των Πειραιωτών στις δύο διοργανώσεις.

«Δεν πρέπει να ψάχνετε δικαιολογίες στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Πρέπει να το ξεπεράσετε αυτό το κομμάτι. Έπρεπε να το είχατε καταλάβει από το Αγρίνιο. Με κάθε ομάδα θα συμβαίνει αυτό. Είστε οι πρωταθλητές. Όλοι θα θέλουν να σας κερδίσουν. Δείξτε τους ότι δεν μπορούν να το κάνουν», ανέφερε αρχικά προς τους «ερυθρόλευκους» ο Ισπανός.

Παράλληλα, ο τεχνικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας, σχολίασε την εικόνα της ομάδας στο Περιστέρι: «Άλλα είπαμε να κάνουμε και άλλα κάναμε στο παιχνίδι. Από το 20′ και μετά δεν δείξαμε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι είμαστε ομάδα. Δείξατε σαν να μην ξέρατε σε ποια ομάδα αγωνίζεστε. Επειδή οι περισσότεροι από εσάς είστε νέοι στην ομάδα, ρωτήστε τους παλαιότερους για το τι είναι ο Ολυμπιακός. Ρωτήστε τον Γιάννη (σ.σ.: Μανιάτη) να σας πει τι είναι ο Ολυμπιακός».

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο Μίτσελ ζήτησε άμεση βελτίωση στα επόμενα ματς, με την Μάλμε στην Σουηδία και τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Συνέλθετε. Μας περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα. Και με τη Μάλμε και με τον ΠΑΟΚ…».