Άνοιξε την Τρίτη η αυλαία της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με τρεις αναμετρήσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ψαχνά.

Οι αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού δεν έπεισαν με την απόδοση τους στο πρώτο ματς Κυπέλλου των ομίλων στην Πάτρα και η νίκη επί της Παναχαϊκής ήρθε για την ομάδα του Μίτσελ με αυτογκόλ του στόπερ Κάργα (74΄).

Οι Πατρινοί αγωνίστηκαν για ένα ημίωρο με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του κεντρικού αμυντικού Αλμπι (60΄).

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και μάλιστα είχαν δύο δοκάρια με τους Στεργιάδη (σουτ στο 50΄), Ντα Κόστα (φάουλ στο 51΄).

Ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε ομάδα συνόλου και στηρίχτηκε σε ατομικές προσπάθειες των Μπενίτες, Φορτούνη, Διαμαντάκου. Η ενδεκάδα των Πειραιωτών είχε έντονο ελληνικό στοιχείο για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν. Ο Σιόβας αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο τέλος του αγώνα.

Στο 74΄ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Φουστέρ τροφοδότησε τον Βέργο ο οποίος έβγαλε παράλληλη σέντρα. Ο Κάργας στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα (0-1).

Ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού Νίκος Βέργος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες (84΄, 92΄).

Το ματς διαιτήτευσε ο Γιάχος (Χίου). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Αναστασόπουλος, Μπουχαλάκης, Φορτούνης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίκμπα, Κάργας, Αλμπι, Αναστασόπουλος, Ντα Κόστα (68΄Πλέγας), Μπαλού (27΄ λόγω τραυματισμού Γκαντιάγκα), Στεργίδης, Ζλατκόφσκι, Χαρτσιάς, Μαρουκάκης (72΄ Χούσας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Εντινγκά, Μπουχαλάκης (63΄ Φουστέρ), Φορτούνης, Γκαζαριάν (46’ λόγω τραυματισμού Ντουρμάζ), Διαμαντάκος (73΄ Βέργος), Μπενίτες.

Νωρίτερα, ο Ατρόμητος με γκολ «κεραυνό» του Κούρου πέρασε από τα Ψαχνά επικρατώντας του τοπικού Ηρακλή με 1-0, ενώ ο Λεβαδειακός έφυγε με τον βαθμό από τη Θεσσαλονίκη, όπου έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες κάθε ομίλου να προκρίνονται στον επόμενο γύρο του θεσμού.


Ηρακλής Ψαχνών – Ατρόμητος 0-1

Υπό το βλέμμα του Ρικάρντο Σα Πίντο ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών στην Εύβοια, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του 5ου ομιλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός, βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου των Ψαχνών και παρακολούθησε τις προσπάθειες του Ατρομήτου, με τη διοίκηση του οποίου αναμένεται να δώσει τα «χέρια» μέσα στις επόμενες ώρες ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 75ο λεπτό ο Κούρος με βολέ έξω από την περιοχή.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Κούτσης): Μελίσσας, Παλαιολόγος, Ραπτάκης (58` λ.τ. Ντιέγκο Λόμπα), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Μπακομήτρος, Γκεμίσης, Φλίγκος (83` Ποσίνκοβιτς), Νάκας (90` Δηλαβέρης), Ράντι, Γουόρντεν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος, Ούμπιντες (+90` Φάμπιο), Μπάλλας, Τάτος (77` Δημούτσος), Γεωργίου (51` Πίτου Γκαρσία), Καραμάνος, Παπάζογλου.


Ηρακλής – Λεβαδειακός 1-1

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Καυτανζογλείου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Σιατραβάνη, ενώ για τον Λεβαδειακό ισοφάρισε με δυνατό σουτ ο Μπορνταγκαράι στο 59΄. Στο 86΄ ο Περόνε έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Πρζιρόφσκι, ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η αποβολή του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Ζιαμπάρης, Στάμου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Πουρτουλίδης (76` Αγγελούδης), Ιντζόγλου (+90` Τόσκας), Περόνε, Σιατραβάνης, Ρομάνο, Πασάς (57` Κάσος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόφσκι, Σκέμπης, Πρόγιτς, Μάγκας, Τομάς, Σάντσεζ, Κονέ, Γκόμεζ, Νικολακάκης (46` Βούκσεβιτς), Γιακουμάκης (76` Κώτσιος), Μιλοσάβλιεφ (46` Μπορνταγκαράι).

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος:

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

1ος όμιλος

19:00 Παναχαϊκή – Ολυμπιακός

4ος όμιλος
Ηρακλής – Λεβαδειακός 1-1

5ος όμιλος
Ηρακλής Ψαχνών – Ατρόμητος 0-1

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

1ος όμιλος
19:00 Πανιώνιος – Φωστήρας
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

3ος όμιλος
16:30 Ξάνθη – Νίκη Βόλου
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονία)

16:30 Ζάκυνθος – ΟΦΗ
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

4ος όμιλος
16:30 Πλατανιάς – Εθνικός Σερρών
Διαιτητής: Ευθαλία Μήτση (Πειραιά)

5ος όμιλος
16:30 Πανθρακικός – ΑΕΚ
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

6ος όμιλος
16.30 Βέροια – Ερμιονίδα
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)

16.30 Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης
Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

7ος όμιλος
16.30 Καλλονή – Τύρναβος
Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

16.30 Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

8ος όμιλος
19:00 Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

2ος όμιλος
16:40 ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

19:00 Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

8ος όμιλος
16.30 Παναιτωλικός – Χανιά
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών)