Σε συλλήψεις προχώρησε η ιταλική αστυνομία, ως αποτέλεσμα της πολύμηνης έρευνας για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον θάνατο ενός οπαδού της Νάπολι και τον τραυματισμό άλλων δύο, τον περασμένο Μάιο στο ματς κόντρα στη Φιορεντίνα.

Τότε τρεις οπαδοί της Νάπολι πυροβολήθηκαν μετά από συγκρούσεις στην περιοχή «Τορ Ντι Κουίντο» της Ρώμης πριν από τον τελικό με τη Φιορεντίνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να καθυστερήσει 45 λεπτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθη ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Νάπολι, Τζενάρο Ντε Τομάσο, ενώ ακόμη τέσσερις φίλαθλοι των «παρτενοπέι» θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ως πρωταγωνιστές των βίαιων επεισοδίων και των συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας της ιταλικής πρωτεύουσας, γύρω από το «Ολίμπικο».

Ποιος είναι ο Τζένι ο τρομερός

Διάσημος έχει γίνει στον ευρωπαϊκό Τύπο ο «Τζένι ο Τρομερός», που είναι ήδη διαβόητος στην Ιταλία εξαιτίας της πολύχρονης παρουσίας του στις εξέδρες των σκληροπυρηνικών οπαδών.

Πρόκειται για τον Τζενάρο ντε Τομάσο, αρχηγό των οργανωμένων οπαδών της Νάπολι – σήμερα λέγονται «οι μαστίφ» – που φέρει υπερήφανα το ψευδώνυμο «Τζένι carogna» – κυριολεκτικά «πτώμα», στην αργκό και «κάθαρμα», στις ξένες εφημερίδες μεταφράζεται ευγενέστερα ως «τρομερός».

Ο Τομάσο δεν είχε άμεση εμπλοκή στα βίαια επεισόδια έξω από το γήπεδο στη Ρώμη, αλλά έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή για τα όσα ακολούθησαν.

Μέσα στο στάδιο, οι οπαδοί της Νάπολι έριχναν φωτοβολίδες στο γρασίδι και για 45 λεπτά δεν μπορούσε να ξεκινήσει το παιχνίδι. Μέχρι που, μετά από «συνομιλίες με τους φιλάθλους», όπως έγραφαν οι ανταποκρίσεις, τα πνεύματα ηρέμησαν και το ματς άρχισε.

Τα περί «συνομιλίες με τους φιλάθλους» είναι ευφημισμός του εσχάτου είδους: Οι συνομιλίες έγιναν ουσιαστικά με τον «Τζένι τον Τρομερό», ο οποίος απαίτησε να ηρεμήσουν πρώτα οι οπαδοί της Φιορεντίνα για να αποχωρήσουν οι οπαδοί της Νάπολι.