Ο κ. Μίτσελ Γκονζάλεθ χτίζει βήμα βήμα το όνομά του στην καριέρα του ως προπονητής και χωρίς να είναι υπερβολή μπορεί να καθιερωθεί σαν Special One του Ολυμπιακού! Η δημοτικότητά του έχει κάνει limit up μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Γ. Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και φαίνεται ότι το όνομα του Ισπανού θα γραφεί με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των προπονητών του Ολυμπιακού.
Πολλοί θα αναρωτιούνται: «Μα καλά, από μία ευρωπαϊκή νίκη ο κ. Μίτσελ έγινε τόσο μεγάλος προπονητής;». Ο 51χρονος κόουτς δεν κέρδισε πόντους μόνο από την ιστορική νίκη επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας και φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την περυσινή σεζόν, Ατλέτικο Μαδρίτης. Εχει ψηλώσει από την πορεία του στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός έχει κάνει τους φίλους των Ερυθρολεύκων να μη θυμούνται τον προπονητή των τίτλων Ντούσαν Μπάγεβιτς (κατέκτησε τέσσερις στον Πειραιά) και να έχουν ξεχάσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Τι έχει πετύχει στον Πειραιά
Οδήγησε τους Πειραιώτες πέρυσι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφθασε μια ανάσα από την πρόκριση στις «8», νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο Γ. Καραϊσκάκης και δέχτηκε την ήττα με 3-0 στο Ολντ Τράφορντ.
Ο Ισπανός ανέλαβε τον Ολυμπιακό στις 3 Φεβρουαρίου 2013 και είχε συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ (2013). Την επόμενη σεζόν οδήγησε τους Ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του τίτλου (2014). Ωστόσο, ξέχωρα από τους τίτλους, ο κ. Μίτσελ θυμίζει τον Μίδα που έχει γεμίσει το ταμείο του Ολυμπιακού. Με το άγγιγμά του μεταμόρφωσε τους Μήτρογλου, Μανωλά, Σάμαρη, οι οποίοι παραχωρήθηκαν με συνολικά 40 εκατ. ευρώ, σε Φούλαμ, Ρόμα και Μπενφίκα, αντίστοιχα.
Ο κ. Βαλβέρδε ποτέ δεν είχε πιστέψει στην αξία του Μήτρογλου, ο οποίος είχε παραχωρηθεί δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο. Ο κ. Μίτσελ τον εμπιστεύτηκε και ο Μήτρογλου έγινε ο μίστερ γκολ του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα τη μεταγραφή του στη Φούλαμ αντί 15,1 εκατ. ευρώ, τον Ιανουάριο του 2014. Ο 26χρονος διεθνής φορ πίνει νερό στο όνομα του κ. Μίτσελ και ήταν ο πιο σοβαρός λόγος για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού από τον αγγλικό σύλλογο.
Το μεγάλο προτέρημα
Ο βετεράνος αρχηγός της Ρεάλ έχει ένα μεγάλο προτέρημα ως προπονητής. Εστησε από την αρχή δύο νέες ομάδες, αποδεικνύοντας ότι είναι εξπέρ στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε την προηγούμενη σεζόν (θερινή και χειμερινή μεταγραφική περίοδο) σε 24 μεταγραφές, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έγιναν 18 μεταγραφές. Επομένως ο παλαίμαχος μέσος δημιούργησε σε σύντομο χρονικό διάστημα ομάδα ανταγωνιστική στην Ευρώπη.
Επιπλέον είναι προπονητής που εμπνέει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Εχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους παίκτες (εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην τουρκική Τραμπζονσπόρ). Οι συμπεριφορές προπονητή και ποδοσφαιριστή, καθώς και η παρουσία του Αβραάμ στον Ολυμπιακό (μετά τον σοβαρό τραυματισμό του) δικαιώνουν τον κ. Μίτσελ.
Ο Ισπανός δεν λέει πολλά, του αρέσει να μιλάνε τα έργα του. Είναι ταπεινός. Δεν υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες και πάντα δίνει τα εύσημα στους παίκτες του. Προσπαθεί να είναι δίκαιος. Τον διακρίνει η σοβαρότητα, έχει χιούμορ και παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλη προσωπικότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι χαμηλού προφίλ.

Η πορεία του
Το όνειρο της επιστροφής στη Ρεάλ

Ο κ. Μίτσελ βρίσκεται από τις 3 Φεβρουαρίου 2013 στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των Ερυθρολεύκων και όλα αυτά αποδεικνύουν ότι διαθέτει τα προσόντα για να φθάσει ψηλά. Ο Ισπανός μεγαλούργησε στη Ρεάλ (1982-1996) ως ποδοσφαιριστής. Εγινε αρχηγός, κέρδισε τίτλους και καθιερώθηκε στην Εθνική Ισπανίας. Ο κ. Μίτσελ έχει όνειρο να επιστρέψει στη Ρεάλ και να κάνει καριέρα ως προπονητής.
Στην πατρίδα του εργάστηκε στις μικρομεσαίες Ράγιο Βαγεκάνο, Χετάφε, αλλά και στη Σεβίλλη.
Στον Ολυμπιακό ξεκίνησε από το μηδέν. Γνώρισε την αποτυχία στην Ευρώπη με τον αποκλεισμό από τη Λεβάντε στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ (2013).
Ωστόσο στη συνέχεια είχε ανοδική πορεία στον Ολυμπιακό. Εργάστηκε σκληρά, έμαθε από τα λάθη του (ουδείς θνητός αλάνθαστος), μπήκε στο πετσί των Πειραιωτών, μετέδωσε την επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι και έφθασε στη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Κάτι που φαινόταν αδύνατον απέναντι σε μία ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν και ήταν φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την προηγούμενη σεζόν. Την ομάδα που κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην Ισπανία από τη Ρεάλ (1-1 στο Μπερναμπέου και 1-0 στο Βιθέντε Καλντερόν). Ακόμα οι Ροχιμπλάνκος πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό προέρχονταν από τη νίκη επί της Ρεάλ με 2-1 στο Μπερναμπέου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ