Την Πέμπτη ο Κλάους Αθανασιάδης πέτυχε ένα ιστορικό χατ τρικ στο 6-1 του ΠΑΟΚ επί της Ντινάμο Μινσκ. Σε ένα από τα γκολ του μάλιστα έκλεψε την μπάλα από τον αντίπαλο αμυντικό με μοναδική μαεστρία. Ισως γι’ αυτό να σκέφτεται να φιλοτεχνήσει τατουάζ με τη φυσιογνωμία του Αλ Καπόνε! Ο φορ του ΠΑΟΚ εθεάθη την Παρασκευή στο φεστιβάλ τατουάζ στη Θεσσαλονίκη και συζητούσε για το νέο τατουάζ που πρόκειται να «χτυπήσει». Και καθώς τα χέρια του είναι ήδη ζωγραφισμένα (όπως και ο λαιμός του), το πιθανότερο σημείο για να φιλοξενήσει τον Αλ Καπόνε είναι η γάμπα του!

Στον Παναθηναϊκό έχουν υπομονή
Tο αβαντάζ που είχε ο Παναθηναϊκός συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίες το περασμένο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά στο ρόστερ ακόμη και στην τεχνική ηγεσία τους, χάθηκε μόλις τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη της Σούπερ Λίγκας. Παρά τη διατήρηση του βασικού κορμού των Πρασίνων, τις λίγες μεταγραφικές προσθήκες αλλά και την παραμονή του κόουτς Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, το Τριφύλλι θυμίζει τις παλιές κακές ημέρες που εκκινούσε τη σεζόν με το… αριστερό. Ηδη ο ΠΑΟ στα πρώτα οχτώ παιχνίδια που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει νικήσει μόλις τρεις φορές, ενώ και η αγωνιστική εικόνα του δεν μοιάζει σε τίποτε με την ομάδα που εντυπωσίασε στο δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου. Ωστόσο, παρά την έντονη ανησυχία που αρχίζει να δημιουργείται στις τάξεις των Πρασίνων αλλά και τα πρώτα σενάρια περί επικείμενων αλλαγών, στην ΠΑΕ θα κάνουν τον απολογισμό τους περί τις αρχές Οκτωβρίου στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, αφού τότε θα έχουν σαφή δείγματα γραφής για τον εφετινό Παναθηναϊκό που θα έχει δώσει από έξι αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλα Ευρώπης και ένα ματς Κυπέλλου.

Η φωτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου
Το ποδόσφαιρο δεν έχει μόνο τη σκοτεινή πλευρά του (βλέπε και τα πρόσφατα επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου). Το αποδεικνύει η πρωτοβουλία των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Νομού Δράμας, οι οποίοι διοργανώνουν αύριο στο γήπεδο «Ακρίτας Ν. Κρώμνης» πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις για τη στήριξη του κοινωνικού ιατρείου της Δράμας. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τιμηθούν οι μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου Λουκανίδης, Νεστορίδης και Κουϊρουκίδης, που κατάγονται από τη Δράμα, αλλά και ο Κούδας. Παράλληλα θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα και μουσικοί της περιοχής ενώ θα διεξαχθεί αγώνας μεταξύ των βετεράνων του Νομού Δράμας και ομάδας βετεράνων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Πάντα τέτοια.

Αρης, ο θεός του (εμφύλιου) πολέμου
Μετά την απειλή παραίτησης του Γιώργου Γαλανού την περασμένη Πέμπτη, ήρθε την Παρασκευή η κανονική παραίτηση του προέδρου του Ερασιτέχνη Αρη Χάρη Παπαγεωργίου, για να ξεπηδήσει στο προσκήνιο ο εμφύλιος που εξελισσόταν στο παρασκήνιο της κίτρινης οικογένειας. Παραδοσιακά στον Αρη, εκείνος που καταφέρνει να πάρει με το μέρος του τους οργανωμένους οπαδούς είναι και αυτός που επικρατεί στους συχνούς εμφυλίους, ασχέτως αν δεν έχει στο πλευρό του το σύνολο των φιλάθλων. Στην προκειμένη περίπτωση, τους οργανωμένους κέρδισε ο Γαλανός και δεν έμεινε άλλη επιλογή στον Παπαγεωργίου. Το κριτήριο των οργανωμένων πάντως έχει αποδειχθεί ιστορικά τραγικά λανθασμένο.
***

Ενα νέο σκάνδαλο ντόπινγκ αποκαλύφθηκε στην Ιταλία χάρη στη συνδρομή των δικαστικών αρχών. Σύμφωνα με την αποκάλυψη, ο έλεγχος ντόπινγκ εν όψει των Ολυμπιακών του Λονδίνου 2012 ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα καλαμπούρι, όπως αναφέρουν και ιταλικά δημοσιεύματα. Για περίπου 18 μήνες οι περίφημοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι δεν πραγματοποιούνται επαρκώς, αφού οι αθλητές ξέφευγαν, χωρίς μάλιστα να τιμωρούνται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 38 αθλητές έχουν υποπέσει σε αδικήματα που επισύρουν τιμωρία. Η «αποτελεσματικότητα» των ελέγχων των Ιταλών καταδείχθηκε και από την αποκάλυψη, τον Αύγουστο του 2012, ότι ο χρυσός ολυμπιονίκης του Πεκίνου στο βάδην Αλεξ Σβάτζερ ήταν ντοπέ…

€300.000.000

Χαρακτηρίζονται νέοι κυρίαρχοι του ποδοσφαίρου και δεν είναι άλλοι από τους μάνατζερ. Μια ματιά στα κέρδη τους καταδεικνύει τη θέση τους στον κόσμο της στρογγυλής θεάς. Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού ο θεωρούμενος κορυφαίος ατζέντης Ζόρζε Μέντες πραγματοποίησε μεταγραφές ύψους 300 εκατ. ευρώ. Για τις υπηρεσίες του αυτές ο πορτογάλος μάνατζερ, μεταξύ άλλων των Μουρίνιο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Φαλκάο, εισέπραξε το ποσό των 50 εκατ. ευρώ ως προμήθεια! Ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που εισπράττουν ετησίως ακόμη και οι διάσημοι πελάτες του.
Μαντίλες και στο μπάσκετ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) αποφάσισε πρόσφατα να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση της μαντίλας στη διάρκεια των αγώνων. Η άρση της απαγόρευσης θα δώσει το δικαίωμα συμμετοχής σε αθλήτριες μουσουλμάνες και σιχ και θα συμβάλει στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών θρησκευμάτων στον αθλητισμό. Ηδη τη χρησιμοποίηση της μουσουλμανικής μαντίλας έχουν επιτρέψει μαζικά αθλήματα όπως ο στίβος, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το χάντμπολ, αλλά και λιγότερο διαδεδομένα όπως η ξιφασκία και η σκοποβολή. Τα αθλήματα που την αρνούνται όπως το τζούντο και η πυγμαχία επικαλούνται κινδύνους ασφυξίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ