Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Μίλαν και τη Γιουβέντους δεσπόζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Εκτός από το γόητρο, η Σαββατιάτικη (21:45) αναμέτρηση στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» έχει και βαθμολογική σημασία, καθώς ο νικητής (εάν υπάρξει) θα διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής και θα παραμείνει στο… ρετιρέ, από το οποίο θα «πέσει» ο ηττημένος. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα την τρίτη «συγκάτοικο» της κορυφής, τη Ρόμα, η οποία υποδέχεται την Κυριακή (16:00) την Κάλιαρι και θέλει να πετύχει το «3 στα 3».

Στο μεταξύ, η Λάτσιο αντιμετωπίζει την Τζένοα στη Γένοβα, ενώ η Ουντινέζε υποδέχεται τη Νάπολι. Η «αυλαία» της αγωνιστικής ανοίγει αύριο (19:00) στην Τσεζένα, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την -εκ των ουραγών και χωρίς βαθμό- Έμπολι, ενώ η 3η ημέρα ολοκληρώνεται την Κυριακή (21:45) με δύο παιχνίδια: η Ίντερ αναμετράται στη Σικελία με την Παλέρμο, ενώ στο «Ολίμπικο» του Τορίνο η «γκρανάτα» υποδέχεται τη Βερόνα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του Campionato (3η αγωνιστική):

Σάββατο

Τσεζένα – Έμπολι (19:00)
Μίλαν – Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή
Κιέβο – Πάρμα (13:30)
Τζένοα – Λάτσιο (16:00)
Ρόμα – Κάλιαρι
Σασουόλο – Σαμπντόρια
Αταλάντα – Φιορεντίνα (19:00)
Ουντινέζε – Νάπολι
Παλέρμο – Ίντερ (21:45)
Τορίνο – Βερόνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Μίλαν 6
Γιουβέντους 6
Ρόμα 6
Ίντερ 4
Σαμπντόρια 4
Αταλάντα 4
Βερόνα 4
Λάτσιο 3
Νάπολι 3
Ουντινέζε 3
Κιέβο 3
Τσεζένα 3
Κάλιαρι 1
Παλέρμο 1
Τζένοα 1
Φιορεντίνα 1
Τορίνο 1
Σασουόλο 1
Πάρμα 0
Έμπολι 0

Στην Premier League…

Ίσως το πιο σημαντικό ματς του τριημέρου, διεξάγεται την Κυριακή στην Αγγλία, όπου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τσέλσι, η οποία είναι η μόνη μετά από τέσσερις «στροφές» στο πρωτάθλημα χωρίς απώλεια, ενώ οι «πολίτες» έχουν μείνει 5 βαθμούς πίσω.

Οι «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο ψάχνουν το 5×5, αλλά η δύναμη της Σίτι στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» αποτελεί μεγάλο εμπόδιο, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός έχει και ένα ερωτηματικό σχετικά με την ετοιμότητα του Ντιέγκο Κόστα που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον τένοντα.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεχωρίζει η… επικίνδυνη σαββατιάτικη έξοδος της Αρσεναλ στο «Βίλα Παρκ», εκεί όπου η Άστον Βίλα θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές εφετινές εμφανίσεις της που την έχουν φέρει μόνη στη δεύτερη θέση!

Συνοπτικά το πρόγραμμα της Premier League (5η αγωνιστική):

Σάββατο

ΚΠΡ – Στόουκ (14:45)
Άστον Βίλα – Άρσεναλ (17:00)
Μπέρνλι – Σάντερλαντ
Νιούκαστλ – Χαλ
Σουόνσι – Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ
Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας (18:00)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)
Τσέλσι 12
Αστον Βίλα 10
Σουόνσι 9
Μάντσεστερ Σίτι 7
Σαουθάμπτον 7
Τότεναμ 7
Λίβερπουλ 6
Αρσεναλ 6
Μάντσεστερ Γ. 5
Λέστερ 5
Έβερτον 5
Χαλ 5
Στόουκ Σίτι 4
Γουέστ Χαμ 4
Σάντερλαντ 3
ΚΠΡ 3
Νιούκαστλ 2
Γουέστ Μπρομ 2
Μπέρνλι 2
Κρίσταλ Πάλας 2

Στην Primera Division…

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε αήττητη τα ντέρμπι με Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στην περσινή Primera Division, έχασε όμως τον τίτλο εξαιτίας των βαθμολογικών απωλειών της απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Τέτοιου είδους «στραβοπατήματα» θέλουν να αποφύγουν φέτος οι Καταλανοί και ήδη έκαναν την αρχή, νικώντας τη Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ».

Την Κυριακή, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, τους «μπλαουγκράνα» περιμένει ακόμη μία έξοδος σε έδρα όπου πέρυσι έχασαν βαθμούς, καθώς ταξιδεύουν στη Βαλένθια για να αντιμετωπίσουν τη Λεβάντε, η οποία πέρυσι τους είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1), με σκόρερ τον Λουκά Βύντρα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την ως τώρα απόδοσή της, διατηρεί όμως το απόλυτο νικών και το απαραβίαστο της εστίας της, απολαμβάνοντας παράλληλα τη μοναξιά της κορυφής. Την ίδια στιγμή η Λεβάντε έχει κάνει κάκιστο ξεκίνημα και βρίσκεται στην τελευταία θέση, με μόλις ένα βαθμό και χωρίς γκολ στα πρώτα τρία παιχνίδια της σεζόν.

Στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η ευφορία από το θρίαμβο επί της Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» χάθηκε γρήγορα, λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Champions League και της «απώλειας» του Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος χειρουργήθηκε για την αποκατάσταση του κατάγματος στη μύτη που υπέστη στον αγώνα με τους Πειραιώτες. Οι πρωταθλητές θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις νίκες το Σάββατο υποδεχόμενοι την -αήττητη ως τώρα- Θέλτα, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να μελετά αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε την Τρίτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σεβίλη και Βαλένθια, που ισοβαθμούν με την Ατλέτικο στη δεύτερη θέση, έχουν εκτός έδρας αποστολές με διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας. Οι Ανδαλουσιάνοι παίζουν την Κυριακή με τη «νεοφώτιστη» και σχετικά αδύναμη Κόρντομπα, ενώ οι «νυχτερίδες» δοκιμάζονται τη Δευτέρα στο «Αλφόνσο Πέρεθ» απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Χετάφε.

Όσο για τη Ρεάλ, μετά από δύο σερί ήττες και ευρισκόμενη στη 13η θέση της κατάταξης, δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απωλειών στις επόμενες αγωνιστικές, τουλάχιστον ως το ντέρμπι της 25ης Οκτωβρίου με την Μπαρτσελόνα. Οι «μερένγκες»… ξέσπασαν την Τρίτη στο Champions League συντρίβοντας με 5-1 τη Βασιλεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βρήκαν τον καλό εαυτό τους, ούτε την ηρεμία τους. Το «Ριαθόρ», το οποίο επισκέπτονται το Σάββατο, ουδέποτε υπήρξε φιλόξενη έδρα για τη «βασίλισσα» και η Λα Κορούνια καιροφυλακτεί να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία της δοθεί.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της Primera Division (4η αγωνιστική):

Παρασκευή
Έλτσε – Έιμπαρ (22:00)

Σάββατο
Ντεπορτίβο – Ρεάλ (17:00)
Μπιλμπάο – Γρανάδα (19:00)
Ατλέτικο – Θέλτα (21:00)
Εσπανιόλ – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή
Σοθιεδάδ – Αλμερία (13:00)
Βιγιαρεάλ – Ράγιο Βαγιεκάνο (18:00)
Κόρδοβα – Σεβίλη (20:00)
Λεβάντε – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα
Χετάφε – Βαλένθια (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 9
Βαλένθια 7
Σεβίλη 7
Ατλέτικο Μαδρίτης 7
Θέλτα 5
Γρανάδα 5
Ρεάλ Σοσιεδάδ 4
Βιγιαρεάλ 4
Λα Κορούνια 4
Ελτσε 4
Μάλαγα 4
Αθλέτικ Μπιλμπάο 3
Ρεάλ Μαδρίτης 3
Εϊμπάρ 3
Χετάφε 3
Ράγιο Βαγεκάνο 2
Αλμερία 2
Κόρντομπα 2
Εσπανιόλ 1
Λεβάντε 1

Στη Bundesliga…

Εύκολο έργο έχει -σε θεωρητικό επίπεδο- η Μπάγερν Μονάχου, καθώς για την 4η αγωνιστική της Bundesliga φιλοξενείται από το Αμβούργο -που απογοητεύει- και είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Παράλληλα, η Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στην έδρα της απρόβλεπτης, Βόλφσμπουργκ, ενώ το Ανόβερο που εντυπωσιάζει, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πάντερμπορν, σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση.

Ακόμη, η Ντόρτμουντ, φιλοξενείται από την Μάϊντς και έχει τις δυνατότητες να πάρει την νίκη, ενώ το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Συνοπτικά το πρόγραμμα της Bundesliga (4η αγωνιστική):

Παρασκευή

Φράιμπουργκ – Χέρτα (21:30)

Σάββατο
Σάλκε – Φρανκφούρτη (16:30)
Άουγκσμπουργκ – Βέρντερ
Στουτγάρδη – Χόφενχαϊμ
Αμβούργο – Μπάγερν
Πάντερμπορν – Ανόβερο
Μάιντς – Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή
Βόλφσμπουργκ – Λεβερκούζεν (16:30)
Κολωνία – Γκλάντμπαχ (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Λεβερκούζεν 7
Μπάγερν Μονάχου 7
Ανόβερο 7
Ντόρτμουντ 6
Χοφενχάιμ 5
Κολονία 5
Πάντερμπορν 5
Μάιντς 5
Γκλάντμπαχ 5
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 4
Άουγκσμπουργκ 3
Βέρντερ Βρέμης 3
Βόλφσμπουργκ 2
Χέρτα Βερολίνου 1
Στουτγκάρδη 1
Αμβούργο 1
Σάλκε 1
Φράιμπουργκ 1

Στο Championnat…

Τη δυνατότητα να παραμείνει επικεφαλής στο Championnat, έχει η Λιλ, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής θα υποδεχθεί την Μονπελιέ και είναι το φαβορί για την νίκη.

Κάτι ανάλογο, ισχύει και για την Μπορντό που θα φιλοξενήσει την Εβιάν, αλλά και για την Παρί Σεν Ζερμέν, που υποδέχεται την απογοητευτική, Λιόν.

Ακόμη, η Μαρσέιγ που δείχνει να «συνέρχεται», αναμένεται να παρει τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενη την Ρεν, ενώ η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, έχει δύσκολο έργο, καθώς φιλοξενείται από την Μονακό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του Championnat (6η αγωνιστική):

Παρασκευή

Μπορντό – Εβιάν (21:30)

Σάββατο
Μαρσέιγ – Ρεν (18:00)
Λοριάν – Ρεμς (21:00)
Μετς – Μπαστιά
Ναντ – Νις
Τουλούζ – Καέν

Κυριακή
Λιλ – Μονπελιέ (15:00)
Λανς – Σεντ-Ετιέν (18:00)
Μονακό – Γκινγκάμπ
Παρί Σεν-Ζερμέν – Λιόν (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
Λιλ 11
Μπορντό 10
Σεντ Ετιέν 10
Μαρσέιγ 10
Παρί Σεν Ζερμέν 9
Μονπελιέ 9
Ρεν 8
Λοριάν 7
Λανς 7
Ναντ 7
Νις 7
Καέν 6
Γκινγκάμπ 6
Τουλούζ 6
Λιόν 6
Μπαστιά 6
Μετς 5
Ρεμς 4
Μονακό 4
Εβιάν 1