Την πρώτη φετινή νίκη και μάλιστα στη δύσκολη έδρα του Εργοτέλη, το Παγκρήτιο στάδιο, σημείωσε ο Πλατανιάς, που επικράτησε 3-0 χάρις στα γκολ των Τσουράκη (6΄), Γκόμες (48΄) και Τόρες (90΄+), στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πανηγύρισε την πρώτη εφετινή επιτυχία, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που μαζί με τη Νίκη Βόλου είναι πια οι μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη αλλά και βαθμολογική συγκομιδή στη διοργάνωση.

Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με δυνατό σουτ του Τσουράκη, επηρέασε τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη. Οι γηπεδούχοι ήταν επιρρεπείς στο λάθος, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και κατά συνέπεια να δημιουργήσουν φάσεις και να απειλήσουν την εστία του Ολίμπα.

Δύο καλά σουτ του Γιουσούφ (21΄, 37΄), εκ των οποίων το πρώτο «άγγιξε» το δοκάρι, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Εργοτέλης στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πλατανιά να έχει χάσει στο 35΄ διπλή ευκαιρία με τους Τόρες και Τσουράκη, σε φάση που ο Τσέρνι νίκησε και τους δύο ποδοσφαιριστές.

Οι Χανιώτες «τελείωσαν» το παιχνίδι στο 48ο λεπτό, όταν έφτασαν στο 0-2: ο Τσουράκης ευνοήθηκε από την κόντρα και μπήκε στην περιοχή «κόβοντας» την μπάλα τη στιγμή που έπρεπε στον Γκόμες, ο οποίος σε κενή εστία απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόρες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Μαντάκης (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίτσος – Γκόμες, Νέπλιακ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Πίτσος (80΄ Κουρέζ), Κοζορώνης, Καζναφέρης (37΄ Νόσκοβιτς), Βλαχοδήμος, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Παντελάκης, Χαλκιαδάκης (68΄ Κούτρης), Σαϊνάτι

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολίμπα, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Γιάγια, Ιτούα, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Μενδρινός (83΄ Μιλούνοβιτς), Τόρες, Γκόμες (72΄ Ζαραδούκας), Τσουράκης (88΄ Γουνδουλάκης)

Τα αποτελέσματα:

Σάββατο
Βέροια-Κέρκυρα 2-1
ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

Κυριακή
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-2
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-0
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1
Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

Δευτέρα
Εργοτέλης-Πλατανιάς 0-3

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
1. Βέροια 9
2. ΠΑΟΚ 7
. Ολυμπιακός 7
. Ατρόμητος 7
. Καλλονή 7
6. Πανιώνιος 6
7. ΠΑΣ Γιάννινα 5
8. Παναθηναϊκός 4
. Κέρκυρα 4
10. Αστέρας Τρίπολης 3
. ΟΦΗ 3
. Πλατανιάς Χανίων 3
13. Ξάνθη 2
. Παναιτωλικός 2
. Λεβαδειακός 2
. Πανθρακικός 2
17. Εργοτέλης 0
. Νίκη Βόλου 0