Για όλους και για όλα μίλησε ο Μίτσελ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα παιχνίδια του Champions League, με τον Ισπανό τεχνικό να τονίζει ότι η Ατλέτικο είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψει για τη νίκη παίζοντας καλά. Τέλος, δήλωσε ότι πολλές αλλαγές προσώπων δεν θα επηρεάσουν την ομάδα γιατί το ίδιο είχε γίνει και πέρσι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίτσελ:

«Για μας όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυσκολία της διοργάνωσης. Το περίμενα ότι θα νικήσει (την Ρεάλ Μαδρίτης). Ήταν ένα καλό δείγμα για να καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος της Ατλέτικο Μαδρίτης», ανέφερε ο Μίτσελ στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την συμβολή του Σιμεόνε στις επιτυχίες της Ατλέτικο: «Πιστεύω ότι οφείλεται σε τρία απλά πράγματα. Γνωρίζει πολύ καλά την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει δημιουργήσει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως και ότι είναι το αφεντικό».

Για τις ομοιότητες συγκριτικά με την πρεμιέρα της περσινής σεζόν απέναντι στην Παρί: «Θυμάμαι μία ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνο το παιχνίδι και το σημερινό. Είχαμε την ίδια συζήτηση. Περιμέναμε την ομάδα των αστέρων, των εκατομμυρίων. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα παλέψουμε. Το θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε, αλλά δείξαμε ότι θα παλέψουμε στην συνέχεια, όπως και έγινε. Η βάση είναι ίδια στα παιχνίδια της διοργάνωσης. Είτε παίζεις κόντρα στην Παρί, είτε κόντρα στην Ατλέτικο αν δεν είσαι στο μάξιμουμ της απόδοσής σου -και παραπάνω- θα το πληρώσεις σε αυτή την διοργάνωση.

»Δεν γνωρίζω καμία ομάδα που παίζει άσχημα και κερδίζει. Ειδικά η Ατλέτικο παίζει καλά και κερδίζει. Εμείς όμως από την πλευρά θα προσπαθήσουμε να δούμε τι στοιχεία έχει ο αντίπαλος για να τον βλάψουμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να μπούμε στην διοργάνωση. Δεν φοβόμαστε, έχουμε την εμπειρία και πίστη στον εαυτό μας».

Για τις διαφορές της Ατλέτικο Μαδρίτης: «Δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη. Συνεχίζει να παίζει το ίδιο καλά. Πέρυσι έχασε τον τελικό στις λεπτομέρειες. Επειδή παίζουν ένα πολύ καλό ομαδικό παιχνίδι δεν μπορείς να καταλάβεις τις αλλαγές στις μονάδες τους. Ακόμα και αν είναι ίδιοι με πέρυσι είναι πάρα πολύ καλοί».

Για το πως αντιμετωπίζει την αναμέτρηση:
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πω στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι «είμαστε χειρότεροι, πάμε να χάσουμε». Θα πίστευαν ότι ο παππούς τα έχει χάσει! Δεν χρειάζεται να παίζεις πάντα με τον ίδιο τρόπο για να κερδίζεις. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ παιχνιδιού. Εμείς αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να παίξουμε καλά. Ένα από τα πράγματα που έκανα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν να κρατήσουμε την ιδέα του παιχνιδιού και να αλλάζουμε τα συστήματα. Πάντα μέναμε ικανοποιημένοι».

Για τον επιθετικό που σκέφτεται να ξεκινήσει, απάντησε με χιούμορ: «Θα σας το πω μετά ιδιαιτέρως, αλλά δεν θα το πείτε σε κανέναν».

Για την τελευταία φορά που μια φιναλίστ του Champions League αγωνίστηκε με τους Πρωταθλητές Ελλάδας: «Είναι διαφορετικό το αυριανό παιχνίδι. Μακάρι να μπορούσε να επαναληφθεί αυτό το αποτέλεσμα (σ.σ.: 6-2), όμως η κατάσταση της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Μπάγερ Λεβερκούζεν η οποία είχε αλλάξει εντελώς ως ομάδα».

Για τις δυσκολίες του ομίλου: «Μοιάζει πολύ η κατάσταση με την περσινή. Γνωρίζουμε εκ των πραγμάτων ότι οι ομάδες από το πρώτο και δεύτερο γκρουπ είναι ανώτερες. Συνεπώς από αυτή την άποψη μοιάζει η περσινή με την φετινή χρονιά. Με την κατάσταση που βρίσκεται η Ατλέτικο έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει οπουδήποτε».

Για τις πολλές αλλαγές προσώπων: «Και πέρυσι στην προετοιμασία έπρεπε να ενσωματώσουμε πολλά παιδιά. Είχαμε πολλές αποχωρήσεις και αφίξεις. Μοιάζει η κατάσταση με την περσινή σεζόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση και έχουμε εκμεταλλευτεί την προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα γίνει λοιπόν κάποια ριζική αλλαγή στο παιχνίδι μας. Προσπαθούμε πάντα να παίζουμε καλά σε άμυνα και επίθεση, να έχουμε την κατοχή, να βγάζουμε ό,τι δουλεύουμε στην προπόνηση και στα παιχνίδια απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Στην συνέντευξη Τύπου πριν την πρεμιέρα του Champions League, βρέθηκε και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο ως εκπροσωπώντας τους παίκτες των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαστε μία ομάδα πιστή στο στιλ παιχνιδιού της, το ίδιο και ο αντίπαλος. Ο καθένας με τις δυνάμεις του θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό. Και όποιος το κάνει αυτό θα πάρει τη νίκη αύριο».

Για το αν βλέπει το ματς σαν ρεβάνς επειδή δεν τον κράτησε η Ατλέτικο: «Ρεβάνς δεν είναι. Το βλέπω σαν παίκτης του Ολυμπιακού, θα κάνω τα πάντα για να ευχαριστήσω την ομάδα και τους οπαδούς μας. Το βλέπω σαν μία ευκαιρία να παρουσιάσω τον εαυτό μου. Το βλέπω το ματς μόνο σαν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού».

Για την περσινή σεζόν: «Πραγματικά πέρυσι ήταν μια καλή χρονιά. Μακάρι να επαναλάβουμε την περσινή πορεία και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Είναι τιμή μου να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι ένας τίτλος με βάρος και ιστορία. Γι’ αυτό, θέλω να ανταποδώσω με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει».

Για την Ατλέτικο: «Αφού κατάφερε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης μπορεί να καθορίζει μόνη της τον εαυτό της. Έχει ψυχολογική και σωματική δύναμη. Την έχω ζήσει αυτή την ομάδα γιατί έχω περάσει χρόνια εκεί. Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις γνώσεις για αυτή την ομάδα, για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη: «Είναι εφικτό. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε καλά αυτά που ξέρουμε για τη συγκεκριμένη ομάδα. Αν το κάνουμε αυτό, είμαστε κοντά στον στόχο μας. Ο πρώτος είναι η νίκη και ο δεύτερος είναι να νικήσουμε χωρίς να δεχθούμε γκολ».

Για τη δυσκολία της διοργάνωσης: «Γνωρίζουμε που θα παίξουμε. Είμαστε πανέτοιμοι. Οποιαδήποτε ομάδα κι αν αντιμετωπίζαμε σε αυτή τη διοργάνωση θα ήταν πρωταθλήτρια. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, με καλή εμφάνιση το Σάββατο. Είμαι έτοιμοι να αγωνιστούμε στη διοργάνωση, όπου ξέρουμε πως κάθε ματς είναι δύσκολο».

Για το αν είναι καλό που στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν την Ατλέτικο: «Θα είναι πλεονέκτημα για εμάς οι παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει παλιά την Ατλέτικο και την ξέρουν. Είχαμε όλο το χρόνο στην προετοιμασία να γνωριστούμε. Ό,τι και να γίνει δεν σημαίνει πως δεν ξέρουμε ο ένα τον άλλον», κατέληξε ο Ρομπέρτο.

Σιμεόνε: «Το πιο δύσκολο ματς του Ομίλου είναι με τον Ολυμπιακό»

«Υπόκλιση» σε Ολυμπιακό, Μίτσελ και «Καραϊσκάκη» έκανε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του Champions League.

Ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος» δήλωσε πως το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι «το πιο δύσκολο του ομίλου λόγω της έδρας που παίζουμε, του αντιπάλου αλλά και του μικρού διαστήματος που υπάρχει από το ματς με την Ρεάλ».

Αναλυτικά όσα είπε:

Το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης και τις εκτιμήσεις πριν από αυτόν για έλλειψη δυναμισμού αλλά και το ρόστερ: Πάντα κοιτάζω την πραγματικότητα. Ότι έχω μπροστά μου εκείνη την στιγμή. Χτίζουμε ακόμα την ομάδα. Έχουμε νέους παίκτες και ενώ κάποιοι έφυγαν. Προσπαθούμε να τους περάσουμε την φιλοσοφία που θέλουμε και να δέσουμε τα νέα χαρακτηριστικά στο υπάρχον υλικό. Ο σκληρός πυρήνας που έχουμε ως ομάδα και ως λογική δεν αλλάζει.

Τη νέα πρόκληση με Ολυμπιακό και τις σκέψεις για ροτέισον: Ναι. Είχαμε λίγο χρόνο μετά το ματς του Σαββάτου. Όσοι δεν έπαιξαν πολύ το Σάββατο προπονήθηκαν κανονικά. Σήμερα το βράδυ και το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα αποφασίσουμε για τις αλλαγές. Το εάν θα υπάρξουν και ποιες μπορεί να είναι. Πρέπει να σας πω ότι είναι πολύ δύσκολο ματς. Το πιο δύσκολο του ομίλου λόγω της έδρας που παίζουμε, του αντιπάλου αλλά και του μικρού διαστήματος που υπάρχει από το ματς με την Ρεάλ.

Το γεγονός πως η Ατλέτικο πέρυσι πήγε στον τελικό και ότι αυτό έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη: Προσωπικά πιστεύω πως δεν ισχύει. Προφανώς και κάναμε μία πολύ καλή σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη. Τώρα όμως είναι νέα χρονιά. Ξαναρχίζουμε. Ξεκινάμε από την αρχή. Ζούμε καθημερινά την ομάδα. Την χτίζουμε κάθε μέρα. Το κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε ως διαφορετικό. Ως μοναδικό. Μέσω της… ανάγνωσης του παιχνιδιού και του αντιπάλου να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται στο ματς μας.

Τον Κόκε που έπαιξε λίγο πιο πίσω στον άξονα και το εάν θα υπάρξει ξανά τέτοια κίνηση: Ο Κόκε μπαίνοντας προς τα πίσω προς το κέντρο έφερε μεγαλύτερη ισορροπία και επέτρεψε στους ακραίους να επιτεθούν καλά. Η είσοδος του Γκριεζμάν επηρέασε την ροή του αγώνα. Μετά είχαμε το γκολ. Προφανώς αυτό δεν θα γίνεται μόνιμα. Έχει να κάνει με το πως διαβάσουμε ένα ματς. Ελπίζουμε κάθε φορά που θα το κάνουμε αυτό να πετυχαίνουμε.

Το σχόλιο του Μίτσελ πως είναι ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης και το σχόλιο του Τύπου πως είναι «μάγος» του πάγκου με τα αποτελέσματα που φέρνει: Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που λέει καλά πράγματα για μένα. Δεν θέλω να μείνω εκεί. Ασχέτως το εάν υπάρχουν καλά ή άσχημα σχόλια για μένα εγώ θέλω να επικεντρώνομαι στην δουλειά μου. Να είμαι όσο πιο καλός μπορώ. Πέραν της ευγνομωσύνης που νιώθω και για τον κόοτς και για τα ΜΜΕ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Το παρελθόν του με τον Μίτσελ: Ναι. Έχουμε παίξει πολλές φορές ως αντίπαλοι. Έχουμε τεθεί ως αντίπαλοι στους πάγκους και σε Ατλέτικο και σε Σεβίλλη. Όταν είχε φτάσει στον Ολυμπιακό είχε ετοιμάσει το έδαφος για τον τίτλο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε πολύ καλή πορεία. Το πιο σημαντικό είναι πως έδωσε στιλ και προσωπικότητα. Έχει πολύ καλά άκρα, δυνατό άξονα, δυνατούς και έμπειρους αμυντικούς και θεωρώ πως έχει βάλει για τα καλά την σφραγίδα του στην ομάδα.

Ο Μάριο Σουάρεθ από την μεριά του τόνισε για:

Τις τελευταίες αναμνήσεις από τον θεσμό που ήταν σκληρές: Πρόκειται πάντα για μία πολύ ειδική περίσταση, όταν παίζεις στον θεσμό. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει στην διοργάνωση. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό. Πήραμε ένα σκληρό μάθημα. Αυτή η διοργάνωση είναι πρόκληση και μεγάλο κίνητρο για κάθε παίκτη. Αύριο μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε.

Την περσινή χρονιά και το σκληρό τέλος με το Τσάμπιονς Λιγκ και το πως βλέπουν φέτος τον θεσμό στην Ατλέτικο Μαδρίτης: Είμαστε μία ομάδα που ξέρουμε το πόσο μεγάλη είναι αυτή η διοργάνωση. Πως πρέπει να δίνεις το 100%. Παίζουμε με έναν δυνατό αντίπαλο και σε καυτή έδρα. Εμείς αντιμετωπίζουμε τα ματς με ταπεινότητα και σωφροσύνη και ξέρουμε πως μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό.

Την ομάδα και τα προβλήματα που είχε κατά καιρούς σε ματς: Δεν ξέρω εάν είμαστε καλύτεροι φέτος. Προφανώς και έχουμε αποκτήσει εμπειρίες. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έχουμε το παρόν και ένα πολύ δύσκολο ματς με μία ομάδα που φέρνει αποτελέσματα. Ομάδα που νίκησε την Γιουνάιτεντ. Όποιος δει αυτό το ματς ως ένα εύκολο απόγευμα θα κάνει μεγάλο λάθος. Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς με την σωφροσύνη που μας διακατέχει και να τα δώσουμε όλα.

Το χαρακτηριστικό της Ατλέτικο και το πνεύμα νικητή: Πάντα έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Τη νοοτροπία του νικητή. Έχουμε πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια. Την φιλοσοφία που μας έχει περάσει ο προπονητής είναι πως φοράμε μία βαριά φανέλα και με μεγάλη ιστορία και να αντιμετωπίζουμε το ίδιο όλα τα ματς είτε φιλικά είτε επίσημα. Να τα δίνουμε όλα για τη νίκη, παρουσιάζοντας τον καλύτερό μας εαυτό.
Newsroom ΔΟΛ