Εναλλακτικές ημερομηνίες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ προτείνει η FIFA, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή.

Η ειδική ομάδα εργασίας για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος της περιόδου 2018-2024 στην πρώτη συνεδρίασή της στη Ζυρίχη, αποφάσισε να προτείνει ως ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ τους μήνες Ιανουάριο/Φεβρουάριο ή Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2022.

Το μοναδικό πρόβλημα, δείχνει να είναι η διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 9 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους και ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον ισχυρό άνδρα της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ ότι οι δύο διοργανώσεις δεν θα συμπέσουν κι έτσι το διάστημα Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου δείχνει το πιο πιθανό για την πραγματοποίηση του Μουντιάλ.

Πάντως για τη FIFA ισχύει στην περίπτωση αυτό το «εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα», αφού σε περίπτωση που συμφωνηθεί η διεξαγωγή του Μουντιάλ το χειμώνα, υπάρχει η αντίδραση των Ευρωπαϊκών συλλόγων, κυρίως για τα εθνικά πρωταθλήματα αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού θα απαιτηθεί η διακοπή του αγωνιστικού προγράμματος για δύο τουλάχιστον μήνες.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας εργασίας στη Ζυρίχη συμμετείχαν εκπρόσωποι της FIFA, συλλόγων, διοργανωτών εθνικών πρωταθλημάτων, ενώσεων παικτών και της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέσα στη χρονιά και αρχές της επόμενης, πριν τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA το Μάρτιο του 2015 για να λάβει την τελική απόφαση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του.