Η Εθνική επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις της, μετά την «περιπέτεια» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως, το ντεμπούτο στα προκριματικά του Euro2016 κόντρα στη Ρουμανία ήταν αρνητικό.

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την ήττα με 1-0 από τους Βαλκάνιους στο κεκλεισμένων θυρών -λόγω τιμωρίας- Καραϊσκάκη, όμως, το χειρότερο ήταν ότι η εικόνα της ήταν κάκιστη ακόμα και στο διάστημα που αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω (από το 53’).

Το γκολ για τους Ρουμάνους προήλθε από πέναλτι του Χολέμπα στο 10’, το οποίο μετέτρεψε στο νικητήριο γκολ ο Μάρικα. Δοκάρι σε κεφαλιά του Τοροσίδη είχε η Εθνική στο 88′.

Ο Ιταλός τεχνικός έδειξε εμπιστοσύνη στον Μάνταλο και τον συμπεριέλαβε στο αρχικό σχήμα. Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε «μουδιασμένη» και με τη συμπλήρωση του 10λέπτου βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Χολέμπας ανέτρεψε τον Τσίπτσιου, ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαρικά κι έκανε το 0-1.

Η Ελλάδα δεν βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου καταναλώθηκε σε ένα ανούσιο παιχνίδι, με λάθη, αρκετές αψιμαχίες και χωρίς να δημιουργήσει ούτε μια επικίνδυνη κατάσταση μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Από τη δική τους μεριά οι Ρουμάνοι έδειξαν πιο σίγουροι σαν ομάδα, εγκλώβισαν τους επιθετικούς μας και είχαν την ευκαιρία στο 44′ να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε την κεφαλιά του Γκριγκόρε.

Με τον Διαμαντάκο αντί του Σαμαρά μπήκε η Εθνική στο β’ ημίχρονο και στο 53′ βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο σκόρερ και αρχηγός της Ρουμανίας Τσίπριαν Μαρικά, αντίκρισε δικαιολογημένα την 2η κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Σάμαρη και αποβλήθηκε. Μοιραία η Ελλάδα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βγήκε πιο μπροστά, ωστόσο και πάλι δεν έδειξε τα στοιχεία που θα την έφερναν σε θέση να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 65′ είχε την πρώτη καλή στιγμή, με το σουτ του Σάμαρη, που έφυγε δίπλα από το δοκάρι και στο 77′ από σέντρα του Τοροσίδη, ο Κονέ βρέθηκε σε καλή θέση, όμως η κεφαλιά του ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ταταρουσάνου! Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 88′, όταν ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά η Ελλάδα πίεσε ακόμη περισσότερο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι η Ρουμανία πήρε μια σπουδαία νίκη και ταυτόχρονα μια «ρεβάνς» για τον αποκλεισμό της στα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 53′ Μαρικά (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάμαρης, Μανωλάς, Τοροσίδης, Διαμαντάκος, Κονέ – Πιντίλι, Ταταρουσάνου

ΕΛΛΑΔΑ (Καλούντιο Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης (65′ Κονέ), Ταχτσίδης, Μάνταλος (65′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (46′ Διαμαντάκος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Ρατ, Ταμάς, Τσίριτσες, Γκριγκόρε, Χομπάν (84′ Πρεπελίτα), Τσίπτσιου (90′ Τόριε), Πιντίλι, Μαξίμ (68′ Ενάκε), Μαρικά, Στάνκου.