Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ακολούθησε την ελληνική αποστολή στο «Σαν Πάμπλο» για τη βραδινή προπόνηση της Πέμπτης στη Σεβίλη και έδειξε να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο 24χρονος γκαρντ, που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα αρχικά επρόκειτο να μείνει εκτός προπόνησης, αλλά τελικά μπήκε σε ένα μέρος της.

Έτσι εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα καταφέρει να είναι διαθέσιμος για τον πρώτο αγώνα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, το Σάββατο (30/08, 21:00) απέναντι στη Σενεγάλη.

Μπουρούσης: «Πρώτα η πρόκριση στην επόμενη φάση»

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Μπουρούσης, έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, όπου τόνισε ότι η Εθνική είναι απόλυτα έτοιμη για να πέσει στη μάχη του Μουντομπάσκετ.

Ο 31χρονος σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, παραδέχθηκε πως δεν θα σταματήσουν να παλεύουν στα παρκέ της Ιβηρικής. «Αυτό που δείξαμε και στα φιλικά. Ότι θα παλεύουμε όσο βρισκόμαστε στο παρκέ. Ακόμα κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, για να φθάσουμε στη νίκη, δίνοντας το καλύτερο δυνατό», ανέφερε αρχικά. Είπε ακόμα…

Για την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι σε ένα παγκόσμιο τουρνουά με την εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το κομμάτι της προετοιμασίας, των φιλικών και είμαστε όλοι υγιείς -με εξαίρεση μικρά προβλήματα- και περιμένουμε να αρχίσει η διοργάνωση. Τώρα, επικεντρωνόμαστε στο Σάββατο (30/08) που ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια, έτοιμοι να δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Για τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας στην Ισπανία: «Σε κάθε παιχνίδι θα θέτουμε τον επόμενο στόχο, ώστε να κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα, της πρόκρισης στην επόμενη φάση».

Για την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης: «Νομίζω ότι για κάθε παίκτη, για κάθε ομάδα, ισχύει το ίδιο. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει εκεί. Αρχικό ζητούμενο είναι η καλή πορεία στην πρώτη φάση. Από εκεί και πέρα, είτε παίξεις ύστερα από δύο είτε ύστερα από τρεις ημέρες, θα παίξεις. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να είμαστε καλά και να είμαστε προετοιμασμένοι για τους αγώνες που θα έρθουν. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα για το χιαστί παιχνίδι. Δεν έχει καν ξεκινήσει το τουρνουά ακόμα. Θα δούμε όταν θα φθάσει εκείνη η μέρα».

Για την πρεμιέρα με τη Σενεγάλη: «Το πρώτο παιχνίδι είναι ο στόχος. Ο αγώνας με τη Σενεγάλη. Δεν θέλουμε να βάλουμε μακροπρόθεσμους στόχους… Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο».