Απέναντι σε μεγαθήρια κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στο εφετινό Champions League! Η τύχη γύρισε την πλάτη στους ερυθρόλευκους, καθώς έπεσαν στον 1ο όμιλο κόντρα στην περσινή φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης, τη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους, αλλά και τη σουηδική Μάλμε.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να αισθάνονται… τυχερή από την κλήρωση που έγινε στο «Γκριμάλντι Φόρουμ» του Πριγκιπάτου στο Μονακό, αφού υπήρχαν σαφώς ευκολότερα γκρουπ.

Στον 6ο όμιλο με Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Αγιαξ «έπεσε» ο ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί στις 16-17/9 και η τελευταία στις 9-10/12.

Αρχή με Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα κάνει το ντεμπούτο του υποδεχόμενος στην πρεμιέρα των ομίλων την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καραϊσκάκη, στη 2η αγωνιστική πάει στο Μάλμε και κλείνει τον 1ο γύρο με τη Γιουβέντους στον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ολυμπιακός – Ατλέτικο, Μάλμε – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Γιουβέντους, Γιουβέντους – Ολυμπιακός, Ατλέτικο – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Μάλμε.

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών του ομίλου των πρωταθλητών Ελλάδας είναι: 1η αγωνιστική: 16-17 Σεπτεμβρίου, 2η αγωνιστική: 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου, 3η αγωνιστική: 21-22 Οκτωβρίου, 4η αγωνιστική: 4-5 Νοεμβρίου, 5η αγωνιστική: 25-26 Νοεμβρίου και 6η αγωνιστική: 9-10 Δεκεμβρίου.

Μίτσελ: Μπορούμε να παλέψουμε

Τι και αν η ομάδα του δεν είχε την τύχη με το μέρος της στην κλήρωση του Champions League που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μονακό, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μίτσελ, ήταν χαμογελαστός και αισιόδοξος στις πρώτες δηλώσεις του στη nova, λέγοντας πώς, μπορεί οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους να είναι τα απόλυτα φαβορί, όμως «… μπορούμε να παλέψουμε. Δεν μου φαίνεται πολύ άσχημη η κλήρωση».

«Είναι δυο πολύ επικίνδυνες ομάδες, το γνωρίζαμε πως η κλήρωση αυτή έχει τέτοιους κινδύνους. Δεν μου φαίνεται πολύ άσχημη η κλήρωση. Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα πέσουμε με δυνατές ομάδες.

Υπήρχαν καλύτερες επιλογές, αλλά πάντα πρέπει να αγωνίζεσαι. Πιστεύω πως η φετινή κλήρωση είναι παρόμοια με την περσινή στα χαρτιά. Μπενφίκα και Παρί είναι δυο ομάδες που ήταν πολύ πιο δυνατές από εμάς. Όμως, πιο μεγάλη είναι η χαρά μας.

Μου αρέσει ο όμιλος. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά. Φαβορί σίγουρα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης με την Γιουβέντους, όμως αισθάνομαι πως μπορούμε να παλέψουμε καλά.

Αυτό που ελπίζουμε και περιμένουμε από την ομάδα είναι να έχει το ίδιο καλό επίπεδο σε όλα τα ματς που θα δώσουμε. Μπορώ να υποσχεθώ πως θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων διότι αυτή η ομάδα μπορεί να μεταμορφώνεται στην Ευρώπη».

– Που θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα;

«Εμείς πρόσφατα χάσαμε τον Σάμαρη που ήταν βασικός πέρυσι, παρόλο που έχουμε τον Εντινγκά, ο οποίος μας βοήθησε πολύ. Θα θέλαμε ενίσχυση στην επίθεση».

Live Blog Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Οι οκτώ όμιλοι για την περίοδο 2014-2015, διαμορφώθηκαν ως εξής στην κλήρωση που έγινε στο Μονακό:

1ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Μάλμε (Σουηδία)

2ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Λουντόγκορετς (Βουλγαρία)

3ος όμιλος
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Μονακό (Γαλλία)

4ος όμιλος
Αρσεναλ (Αγγλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Γαλατάσαραϊ (Τοουρκία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)

5ος όμιλος
Μπάγερν (Γερμανία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ρόμα (Ιταλία)

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Παρί Σ.Ζ. (Γαλλία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

7ος όμιλος
Τσέλσι (Αγγλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)

8ος όμιλος
Πόρτο (Πορτογαλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)