Μία εφ όλης της ύλης συνέντευξης έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην αίθουσα Τύπου του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε έντονη κριτική στην ΕΠΟ αλλά και στην διαιτησία, ζητώντας μάλιστα παραιτήσεις, ενώ τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα γίνει νέα μεταγραφική κίνηση.

Παράλληλα παρουσιάστηκε και ο Τάκης Φύσσας, που ανέλαβε χρέη νέου διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, τονίζοντας ότι «δεν μπούκαρα στο γραφείο του διαιτητή. Με αξιοπρέπεια και παναθηναϊκό ήθος, εξέφρασα παράπονα, γιατί ήταν ολοφάνερα».

Διαβάστε όσα είπαν, καθώς και όσα δήλωσε και ο Νίκος Νταμπίζας που έδωσε με τη σειρά του το παρών:

Για ΕΠΟ και διαιτησία:«Τώρα τελευταία βλέπουμε και μαθαίνουμε πράγματα, διότι διαπράττονται σοβαρές παρατυπίες και συμβαίνουν πράγματα που αλλοιώνουν το πρωτάθλημα.

Έχουμε διαλέξει το δρόμο της μη συναλλαγής με το σύστημα. Είχαμε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε και να πάρουμε ένα μερίδιο. Όχι το καλό. Επιλέξαμε να αποκαλύπτουμε ότι βλέπουμε και να μην τα αφήνουμε, μέσω των νόμιμων οδών. Εγώ έχω διπλή ιδιότητα, λόγω του ΣΚΑΙ και προβάλλουμε ότι βλέπουμε. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και να μιλάει μυστικά με άλλους παράγοντες. Που ακούστηκε; Να μην έχει παραιτηθεί;

Δεν θέλω να απαντήσω προς το παρόν. Τον έφερε η ΕΠΟ με όρους που δεν γνωρίζουμε. Οι διαιτησίες την Κυριακή ήταν κακές και δεν άλλαξε. Οι άνθρωποι που ήταν πέρυσι και ελέγχονται δικαστικά έχουν λόγο. Δεν το καταλαβαίνω. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν θέματα με τη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχουν λόγο. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα πρέπει να απέχει.

Δεν ξέρω τι αρμοδιότητες έχει η ΟΥΕΦΑ με τόσα μέλη ομοσπονδίες. Η Δικαιοσύνη έχει αυτό το ρόλο. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι κάποιες ομάδες δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΕΑ και αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες δεν έχουν πληρώσει φόρους, δεν έχουν ρυθμίσει φόρους. Όλες οι ομάδες σε οποιαδήποτε χώρα οφείλουν να καταθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα για να βγουν τα δελτία.

Εμείς σε δύο χρόνια έχουμε πληρώσει 16 εκατομμύρια φόρους. Εάν πληρώναμε λιγότερους, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερα μπάτζετ. Αυτά τα πράγματα είναι παράνομα. Στην παρανομία συμμετέχει και η ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν 15 ομάδες να πληρώνουν φόρους και κάποιες ομάδες να κάνουν μεταγραφές με μαύρα λεφτά. Κάποιες ομάδες ρυθμίζουν φόρους, σταματάνε να πληρώνουν και ξανά τα ίδια. Ως πότε η πολιτεία και η Δικαιοσύνη θα αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Με τον Σαρρή δεν έχω καλή σχέση. Δεν θέλω να κατονομάσω πρόσωπα που συμμετέχουν στο κύκλωμα. Η ΕΠΟ είναι θεσμό και την αναφέρω.

Μπορείτε να ανατρέξετε στην ανακοίνωση της ΕΕΑ και να τις δείτε. Είναι τρεις ομάδες. Εμείς κάναμε έρευνα και ξέρουμε ότι οι τρεις ομάδες έχουν τεράστια θέματα φορολογικά».

Για τη Σούπερ Λιγκ, όπου υπάρχει μία συγκατοίκηση με τον Ολυμπιακό:«Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στη διοίκηση από το να απέχουμε. Ο Χρόνος θα δείξει εάν κάναμε σωστά ή λάθος».

Για τα οικονομικά:«Ο Παναθηναϊκός στέκεται στα πόδια του και τώρα. Τα συσσωρευμένα χρέη δεν φεύγουν σε μία σεζόν. Όσα περισσότερα βγάζουμε, τόσο γρηγορότερα θα ξεχρεώσουμε. Εάν έχουμε παραπάνω, θα ξεχρεώσουμε, εάν δεν έχουμε θα σφίξουμε το ζωνάρι μας. Δεν πιστεύω ότι εάν ξοδεύαμε 2-3 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω θα άλλαζε κάτι. Δεν είμαστε το πρώτο παράδειγμα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:«Εάν είχε βοηθήσει θα το γνωρίζατε, είναι άνθρωπος ο οποίος βρίσκονται εντός των media».

Για μεταγραφές:«Έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας. Εάν όμως βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής σε οποιαδήποτε θέση ο οποίος θα μας ανεβάσει επίπεδο, η διοίκηση θα ανταποκριθεί. Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζουμε ενεργά την αγορά. Είναι δυσάρεστο πως σε μία τόσο ακραία ποδοσφαιρική ενέργεια, ο διαιτητής σηκώθηκε και έφυγε δεν είδε καν πως είναι ο παίκτης. Φαντάζομαι πως εάν ο Μάρκους φορούσε άλλη φανέλα, θα είχε άλλη αντιμετώπιση».

Για τα έργα στο Κορωπί:«Χτίσαμε ένα νέο γυμναστήριο σύγχρονο, με νέα μηχανήματα και θα λειτουργήσει την Παρασκευή και είμαστε περήφανοι για αυτό. Χτίσαμε ένα νέο κτίριο 300 τ.μ. για γραφεία, έχουμε προγραμματίσει μία μεγάλη φύτευση στο Απήλιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον για τους ποδοσφαιριστές μας. Θα καλλιεργήσουμε ακόμα και βιολογικά λαχανικά. Περιμένουμε να αρχίσουμε την κατασκευή ενός νέου ή δύο επιπλέον γηπέδων. Αυτά έχουν θέματα. Δυστυχώς, το κτίριο ήταν χωρίς συντήρηση και έχουμε κάνει πολλές εργασίες».

Για τους στόχους:«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσπαθεί να βγει πρώτος. Δεν εννοώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες. Το έχω ξαναπεί. Δεν είναι εύκολο. Στην Ελλάδα έχουμε το ένα χέρι πίσω από την πλάτη μας, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μας νιώσουν οι αντίπαλοι μας για τα καλά».

Για τον Καραγκούνη:«Υπήρχαν δύο πιθανές καταλήξεις. Να γυρίσει και να μην γυρίσει. Ο Γιώργος δεν είναι εδώ. Οπότε δεν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις που είχαμε. Ο Γιώργος είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής για τον Παναθηναϊκό και για το ποδόσφαιρο».

Τάκης Φύσσας:«Ο πρόεδρος είπε ότι αναλαμβάνω διευθυντής ποδοσφαίρου. Υπήρχε στο οργανόγραμμα και η θέση ήταν κενή. Την αποδέχτηκα με χαρά και ικανοποίηση να επιστρέψω. Δεν πρέπει να σταθούμε πολύ στο τι κάνω εγώ, γιατί τα σημαντικά είναι στο γήπεδο. Ο καθένας έχει το ρόλο του, έχει ξεχωριστά καθήκοντα και όλοι δουλεύουμε για το καλό του Παναθηναϊκού. Η ομάδα έχει καλή οργάνωση και είμαι στο στάδιο της ενημέρωσης και της αξιολόγησης και έπειτα θα βγάλω τις δυνατότητες που έχω, ώστε να πάει καλά ο Παναθηναϊκός. Έχω κάνει κάποιες εισηγήσεις, έχω παραθέσει το πλάνο που μπορεί ο Παναθηναϊκός να βελτιωθεί. Δεν είναι της παρούσης, όλοι θα κριθούμε στην πράξη».

«Η προσπάθεια έχει αρχίσει από πέρυσι, αποπνέει υγεία, να στηριχτούμε στα νέα παιδιά. Στην Εθνική ζούσα στο ελληνικό στοιχείο και το ξαναζώ από τον Παναθηναϊκό. Ήρθα και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου ώστε η ομάδα να προχωρήσει και να πάει ακόμα καλύτερα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε. Εύχομαι να μην εμφανίζομαι πολύ. Η φιλοσοφία υπάρχει και εγώ θα συνεισφέρω. Στο ήθος ο Παναθηναϊκός διαπρέπει και έχει άλλο επίπεδο. Όσο με βλέπετε, ουδέποτε έχω μπουκάρει και έχω δημιουργήσει προβλήματα. Η οικογένεια μου μου έμαθε τρόπους. Με κόσμιο τρόπο εξέφρασα κάποια παράπονα. Αυτό ήταν αποδεκτό και από τους διαιτητές. Απλώς, με αξιοπρέπεια και παναθηναϊκό ήθος, εξέφρασα παράπονα, γιατί ήταν ολοφάνερα».

Νίκος Νταμπίζας:«Δεν έχω πολλά να πω σήμερα. Ο πρόεδρος και ο Τάκης με κάλυψαν. Ως γενική τοποθέτηση θα πω ότι βιώνοντας την ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ με τεράστιες ευθύνες και υπήρξαν κάποια κενά που με την έλευση του Τάκη θα καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχει ακόμα ένα ποδοσφαιρικό μυαλό, με αρμοδιότητες και λόγους, γιατί συχνά πολλά μπορούν να παρερμηνευτούν».

»Με τον Τάκη έχω εξαιρετική προσωπική σχέση και αυτό είναι εχέγγυο για να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με γνώμονα το καλό του συλλόγου. Όταν ο πρόεδρος μου ανέφερε τις προθέσεις του, ήταν ειλικρινής και αυτό πρέπει να περάσει από σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες απαιτήσεις και χρειάζεται μία κοινή κατεύθυνση και έναν κοινό στόχο. Πρέπει να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που πραγματικά του αξίζει. Αυτή η κατεύθυνση που θα κινηθούμε όλοι».

Πάντα υπάρχει η προοπτική της επιστροφής Αμπέντ. Hταν προτεραιότητα μας και δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τον παίκτη στην Αθήνα. Είναι ακόμα ανοιχτό και πρέπει να περιμένουμε ως το φινάλε»

Αυτό που σας λέω είναι ότι είχαμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στο σύνολο. Δεν ήταν οι ανάγκες της ομάδας ενός ποδοσφαιριστή που έκανε τα μαγικά. Η ομάδα βασίζεται σε μία λειτουργία, υπήρχαν συγκεκριμένες ανάγκες. Το να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου με τα οικονομικά δεδομένα μας, δεν είναι εφικτό. Θυμηθείτε τι συνέβη πέρυσι. Το είπα και στον πρόεδρο και θα ήταν εύκολο για μένα, να του πω ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος εάν τον φέρουμε θα κάνει τη διαφορά. Ο πρόεδρος θα τον έφερνε αλλά εγώ δεν θέλησα να το κάνω. Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τρανταχτές ελλείψεις έτσι επιλέξαμε να κινηθούμε. Έχουμε και άλλες προτεραιότητες, υπάρχουν χρήματα που επενδύονται στο προπονητικό κέντρο. Αυτό δεν είναι δικαιολογία εάν κάποιος έχει την αντίθετη άποψη. Η ομάδα έχει πολλές ανάγκες και όχι μόνο τις μεταγραφές.

Είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι. Είναι το απρόοπτο του Μάρκους, υπάρχει ο Μπερίσα που ήρθε για ένα σκοπό αλλά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής και αν θα υπάρξει κάποιος ο οποίος μας αρέσει, θα το δούμε. Πρέπει να καθίσουμε πιο ήρεμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό.

Αρχίσαμε κάποιες επαφές με τον Καραγκούνη, είχαμε τοποθετηθεί δημόσια, όταν σταμάτησαν οι επαφές. Ίσως ήταν ένα θέμα, αρχίσαμε μία προσπάθεια και δεν τη φέραμε σε πέρας. Ίσως στην εσωτερική λειτουργία δεν το πράξαμε σωστά. Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Ο Γιώργος είναι μία μεγάλη οντότητα για το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό αλλά συνεχίζουμε χωριστά.».