Στιγμές μοναδικού κάλλους μπορεί να προσφέρει η συγχρονισμένη κολύμβηση. Αδιάψευστος μάρτυρας, η φωτογραφία με δύο από τα κορίτσια του ομαδικού της Ισπανίας να υλοποιούν μια έξοχη σύνθεση στο νερό. Παρ’ όλα αυτά, το άθλημα σπάνια απολαμβάνει δημοσιότητα αντίστοιχη με την ομορφιά του αλλά και με τη δυσκολία του. Το ίδιο «αδικημένα» μπορούν να αισθάνονται και τα κορίτσια της Ισπανίας, τα οποία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου περιορίστηκαν στην τρίτη θέση, παρά την εξαιρετική εμφάνισή τους. Ρωσίδες και Ουκρανές, που αποτελούν το κατεστημένο του αθλήματος, κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις. Οσο για την Ελλάδα, η έκτη θέση ήταν εξόχως τιμητική.
Τα ταλέντα και η άδοξη επιστροφή
Ο Ταξιάρχης Φούντας έφυγε πέρυσι από την ΑΕΚ για να αναζητήσει την τύχη του στην αυστριακή Ζάλτσμπουργκ παίζοντας στη Β’ ομάδα της, αλλά εφέτος επέστρεψε ως δανεικός στον Πανιώνιο. Ο Γιώργος Κατίδης εγκατέλειψε (και αυτός) την ΑΕΚ, μετακόμισε στην ιταλική Νοβάρα (Β’ Εθνική) για να επανέλθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Βέροιας. Ο Γιάννης Γιαννιώτας δραπέτευσε από τον χειμαζόμενο Αρη, βρήκε στέγη στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (Β’ Εθνική) όπου όμως δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί, γι’ αυτό και προσπαθεί να επιστρέψει στην πατρίδα. Η (σχεδόν) κοινή πορεία τριών εγχώριων ταλέντων αναδεικνύει τη δυσκολία της καθιέρωσης, ακόμη και σε ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς, στο εξωτερικό. Η Εσπερία δεν συνιστά εξ ορισμού ποδοσφαιρικό παράδεισο ακόμη και για παιδιά που έχουν δείξει δείγματα του ταλέντου της, αλλά μια ευκαιρία που πολλές φορές είναι δύσκολο να αρπάξεις…
Ο Αγγελος, η ασπίδα και ο Βίτορ

Μια λάθος εκτέλεση άσκησης ήταν η αφορμή για να ανοίξει μια πληγή στον ΠΑΟΚ με απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνέπειες. Ο κεντρικός αμυντικός Βίτορ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα και του κ. Αγγελου Αναστασιάδη που τον απέκλεισε από την αποστολή του παιχνιδιού με τη Ζίμπρου. Η απόφαση του προπονητή του ΠΑΟΚ αντιμετωπίστηκε σχεδόν διθυραμβικά από τα οπαδικά έντυπα και τις ιστοσελίδες ως παράδειγμα για την εμπέδωση της πειθαρχίας ενώ ο πορτογάλος σέντερ μπακ, από τους σημαντικότερους και πιο φιλότιμους παίκτες του Δικεφάλου, ως απολωλός πρόβατο. Ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται ότι έχει μια σίγουρη ασπίδα προστασίας, το ερώτημα όμως για το πού θα πάει ο ΠΑΟΚ αν για κάθε λάθος στην προπόνηση στοχοποιείται και ένας παίκτης παραμένει…
Το «θαύμα» του βόλεϊ
Τα τελευταία χρόνια οι ειδήσεις για διεθνείς διακρίσεις στο βόλεϊ σπανίζουν. Γι’ αυτό και εκπλήσσει ευχάριστα η παρουσία της Εθνικής νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα στην πόλη Ταρτού της Εσθονίας. Τα κορίτσια των προπονητών Κώστα Παπαδόπουλου και Γιάννη Καλμαζίδη που σημειωτέον ξανάφεραν την Εθνική νεανίδων σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια κατάφεραν να προκριθούν για πρώτη φορά στην Ιστορία στην ημιτελική φάση και να διεκδικήσουν το παρθενικό τους ευρωπαϊκό μετάλλιο. Με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημα, η πορεία της Εθνικής νεανίδων ισοδυναμεί με θαύμα.
***
Τον νεοαποκτηθέντα Λουίς Σουάρες έσπευσαν να δουν την περασμένη Τρίτη στο Καμπ Νου οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα στον παραδοσιακό αυγουστιάτικο αγώνα «Τρόπαιο Ζοάν Γκαμπέρ». Τελικά ο αμφιλεγόμενος ουρουγουανός επιθετικός αγωνίστηκε μόλις 15′ χωρίς να πετύχει γκολ. Οι φίλοι των Μπλαουγκράνα όμως αποζημιώθηκαν όχι μόνο από το 6-0 επί της πρωταθλήτριας Μεξικού Λεόν αλλά και από την εμφάνιση ενός «δικού τους παιδιού», του 19χρονου Μουνίρ Ελ Χαντάντι (φωτογραφία). Ο μαροκινής καταγωγής νεαρός σημείωσε δύο γκολ, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε σκοράρει δις στο φιλικό με την Ελσίνκι αποδεικνύοντας ότι η δεξαμενή της Μασία είναι αστείρευτη.
€18,37 εκατ.
Η ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα είναι η πιο καλοπληρωμένη αθλήτρια του κόσμου αφού τα έσοδά της ανήλθαν στα 18,37 εκατ. ευρώ μετά τη νίκη της στο Ρολάν Γκαρός. Στη λίστα των καλύτερα αμειβόμενων αθλητριών κυριαρχούν οι τενίστριες αφού στη δεκάδα οι επτά προέρχονται από τα κορτ. Εκτός της Σαράποβα φιγουράρουν η Κινέζα Λι Να, η Αμερικανίδα Σερένα Γουίλιαμς, η Λευκορωσίδα Αζαρένκα, η Δανέζα Βοσνιάκι, η Πολωνέζα Ραντβάνσκα και η Σέρβα Ιβάνοβιτς. Οι μόνες εκτός τένις είναι η νοτιοκορεάτισσα πατινέζ Κιμ Γιου Να, η οδηγός ράλι Ντανίκα Πάτρικ και η αμερικανίδα αθλήτρια του γκολφ Πόλα Κρίμερ.

Ολα στο φως από τον Μπερούτο

Ο γνώριμός μας Μάσιμο Μπερούτο, πρώην βοηθός του Μοντάλι στην Εθνική και στον Ολυμπιακό και πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, προπονητής πλέον της Εθνικής Ιταλίας, δεν παύει να εκπλήσσει για τις πρωτοπόρες ιδέες του. Ο δραστήριος Μπερούτο αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες στις προπονήσεις των Ατζούρι ώστε να προσελκύσει και άλλους φίλους στο άθλημα. Μάλιστα ο πολυμήχανος Μάσιμο αναρτά στις πόρτες του γυμναστηρίου Καβαλέζε στο Τρέντο, όπου προετοιμάζεται η Εθνική Ιταλίας, τα ωράρια των προπονήσεων ώστε οι φίλοι της ομάδας να προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ