Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρήστος Κατραντζής στα ημιτελικά των 100μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 49.07, μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Καλάργαρη, τερμάτισε έκτος στη σειρά του και κατετάγη 11ος στο σύνολο.

Η πρόκριση στον τελικό δεν ήταν και τόσο μακριά (όγδοος πέρασε ο Ρουμάνος Μάριους Ράντου με 48.95), αλλά τουλάχιστον ο Κατραντζής κατόρθωσε να «βγάλει» το χρόνο του και μπορεί να επιστρέψει ικανοποιημένος από την παρθενική παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών. Παράλληλα, έπιασε το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν (49.39), αν και θα πρέπει να το επιβεβαιώσει με ανάλογη επίδοση την επόμενη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να κάνει κούρσα ανάλογη με την πρωινή, όπου πέτυχε ατομικό ρεκόρ (49.49) και έμεινε στη 16η και τελευταία θέση με 49.73.

Ταχύτερος των ημιτελικών ήταν ο Γάλλος Φλοράν Μανοντού με 48.61.