Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο αμερικανικό Όπεν, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου, καθώς ο Ισπανός τενίστας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον καρπό.

Ο 28χρονος, ο οποίος είναι Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, τραυματίστηκε στη διάρκεια προπόνησης τον Ιούλιο και προπονείται με νάρθηκα στον δεξιό καρπό, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το «Rogers Cup» στο Τορόντο και το «Cincinnati Open» που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω ότι δεν θα μπορέσω να παίξω στο φετινό US Open, ένα τουρνουά στο οποίο έχω παίξει τρεις διαδοχικούς τελικούς στις τελευταίες συμμετοχές μου» έγραψε ο Ναδάλ στους επίσημους λογαριασμούς του στο «Facebook» και το «Twitter» και συμπλήρωσε:

«Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε πως αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, καθώς είναι ένα τουρνουά, το οποίο αγαπώ κι έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τους φιλάθλους, τους νυχτερινούς αγώνες, τόσα πολλά πράγματα.

»Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα από το να αποδεχθώ την κατάσταση και, όπως πάντα στην περίπτωσή μου, να δουλέψω σκληρά, προκειμένου να μπορέσω να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο μόλις επιστρέψω».

Ο Ναδάλ, ο οποίος μετράει 14 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ στην καριέρα του, κατέκτησε και το 2010 το τρόπαιο στο US Open, επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς (όπως και το 2013), από τον οποίο ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης το 2011.