Γι’ ακόμη μια χρονιά η ελληνική κωπηλασία κατέκτησε μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών.

Εφέτος, στο Βαρέζε, η Κατερίνα Νικολαΐδου κατάφερε και πάλι να ανέβει στο βάθρο και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, δείχνοντας σταθερότητα στους μεγάλους στόχους και τις απαιτητικές κούρσες.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου τερμάτισε δεύτερη και πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση στη συλλογή της ελληνικής κωπηλασίας.

H εθνική ομάδα κατάφερε επίσης να δώσει το «παρών» και σε τρεις ακόμη τελικούς της διοργάνωσης, σε αντίθεση με πέρυσι που είχε μόλις δυο στην αντίστοιχη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης κατέκτησαν την 5η θέση στον τελικό της δικώπου άνευ, ενώ στην 6η θέση τερμάτισαν τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, Αμαλία Τσιάβου και Μαρία Πέργουλη, παρότι ήταν η πρώτη συμμετοχή τους σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την ίδια θέση κατάκτησε και ο Διονύσης Αγγελόπουλος στο σκιφ των αγοριών.

Οι Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου αγωνίστηκαν στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, όπου κατέλαβαν την 2η θέση και 8η στη γενική.

Επίσης ο Σπύρος Γιάνναρος πήρε την 6η θέση στον μικρό τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών και την 12η στη γενική.

Τέλος, η Σοφία Ασουμανάκη στην πρώτη της διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος τα πήγε περίφημα κερδίζοντας την 1η θέση στον τελικό Γ΄ και την 13η στη γενική κατάταξη.