Εναν μαραθώνιο 40 ημερών στον τομέα της ενημέρωσης πρέπει να τρέξει ο Κλάουντιο Ρανιέρι, νέος προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου. Ο Ιταλός τόσο διάστημα έχει ώστε να πάρει γεύση από τους έλληνες παίκτες και να τους ετοιμάσει για το εντός έδρας ματς με τη Ρουμανία (7/9) στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού της Γαλλίας (2016). «Δεν θα αλλάξουν πολλά στον κορμό της ομάδας» είπε ο Ρανιέρι και έδειξε συνετός. Οι όποιες διαφοροποιήσεις θα γίνουν εν καιρώ και άλλωστε δεν είναι και τόσο μεγάλη η δεξαμενή των ελλήνων ποδοσφαιριστών που μπορούν να ενισχύσουν την Εθνική.

Δυσαρέσκεια ΠαΣοΚ για Ανδριανό

Εντονη δυσαρέσκεια υπάρχει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, στο αθλητικό ΠαΣοΚ για τις επιλογές του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού. Οι Πράσινοι καταλογίζουν στον γαλάζιο κυβερνητικό παράγοντα αρκετά φάουλ όσον αφορά τις επιλογές προσώπων αλλά και τη μη τήρηση συμφωνιών. Μάλιστα το θέμα Ανδριανού έφτασε από τα στελέχη του αθλητικού τομέα του ΠαΣοΚ στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος που υποσχέθηκαν να αναλάβουν δράση. Το πρώτο κρούσμα που ενόχλησε αφορούσε την επιλογή του υφυπουργού Αθλητισμού να ζητήσει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μετά το ατύχημα με τον καταδύτη Μιχάλη Φάφαλη. Η απαίτηση του Γ. Ανδριανού δεν βρήκε ανταπόκριση από το ΔΣ του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, εξέλιξη που βρήκε σύμφωνους και τους ανθρώπους του ΠαΣοΚ. Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί και η φημολογία ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση του διευθυντή του ΟΑΚΑ Βασίλη Κάκκου προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του «δικό του άνθρωπο» παραβιάζοντας έτσι συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Δεν αποκλείεται μάλιστα η αντίθεση ΠαΣοΚ στις πρακτικές Ανδριανού να λάβει και δημόσιο χαρακτήρα…
Λίγα χρήματα, λιγότερες διακρίσεις

Ξάφνιασε αρκετούς η έκτη θέση της Εθνικής γυναικών του πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Και αυτό γιατί τα κορίτσια έχουν συνηθίσει τον κόσμο σε διακρίσεις, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2011 στη Σανγκάη. Τι συνέβη λοιπόν στην Ουγγαρία; Ο Μορφέσης (τεχνικός της ομάδας) επικαλέστηκε δυσμενείς συνθήκες προετοιμασίας και είπε αλήθεια: διότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών είχε προτάσεις για συμμετοχή της ομάδας σε διεθνή τουρνουά, αδυνατούσε όμως να απαντήσει γιατί η κολυμβητική ομοσπονδία δεν γνώριζε αν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα! Κάπως έτσι τις τελευταίες 30 ημέρες δεν δόθηκε ούτε ένα φιλικό παιχνίδι.
Με όνειρο την επιστροφή

Η ΑΕΚ έχει σύνθημα το «ερχόμαστε», η Λάρισα το «ξαναρχόμαστε»! Συμβαίνει σε ομάδες που ένεκα οικονομικών προβλημάτων καταποντίστηκαν και βρέθηκαν στην… άγονη γραμμή των πρωταθλημάτων. Η πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Λάρισα θα αγωνιστεί εφέτος στη Β’ Εθνική με κόουτς τον Βοσνιάδη. Του λόγου του ανέβασε στη Σούπερ Λίγκα τόσο τον Απόλλωνα όσο και (πέρυσι) τη Νίκη Βόλου. Το θέμα είναι πως η ΑΕΛ επέλεξε να στηριχθεί σε παλιοσειρές. Οχι μόνο στον ηλικίας 39 ετών εμβληματικό αρχηγό της Νεμπεγλέρα αλλά και στον επίσης βετεράνο σκόρερ Αναστασάκο και στους πολύπειρους Σουάνη, Μουλόπουλο και Μελισσά. Αραγε η παραγωγή ταλέντων στον Κάμπο έχει σταματήσει;
Οι κόκκινες ακαδημίες

Αλλαγές μεγάλες στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και ας ρίξουμε μια ματιά: θα θυμάστε (οι παλαιότεροι) ότι τη δεκαετία του ’70 και στα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» στο Λιμάνι υπήρχε το δίδυμο Χάβος – Βούζας που περιπαικτικά οι αντίπαλοι το έλεγαν… Χαβούζα! Τώρα ο Βούζας επέστρεψε για να αναλάβει προπονητής στην ομάδα των Κ-19. Παράλληλα ο Πάντος θα έχει ρόλο στους μικρούς, ενώ έφυγε ο Αλεξούδης, προπονητής των νεαρών γκολκίπερ. Παράλληλα αποχώρησε και ο Γερμανός Στορκ που τόσο διαφημίστηκε αλλά τελικά δεν μακροημέρευσε. Αφήστε που για αρκετούς ήταν κομματάκι δύσκολος χαρακτήρας.
Α, το πιο ωραίο είναι το εξής: ο Ολυμπιακός έφερε στην ομάδα για τους πιτσιρικάδες τον Γιώργο Παπακωστούλη. Μολονότι στην ανακοίνωση υπάρχουν μόνο γενικές αναφορές, ο συγκεκριμένος έπαιξε επί Μπάγεβιτς (το ’90) στην ΑΕΚ και μετά ακολούθησε καριέρα τεχνικού. Την περασμένη σεζόν οι εκκαθαρίσεις στην ΑΕΚ τον ανάγκασαν σε αποχώρηση και έφυγε με πίκρα. Τώρα ξανά στο προσκήνιο και φορώντας κόκκινη φόρμα!
Το βόλεϊ έχει σχέδια

Η αγωνιστική χρονιά ήταν επιτυχημένη για το βόλεϊ και η νέα Εθνική (με μπροστάρη τον οδοστρωτήρα Τζούριτς) άφησε καλή γεύση. Για το μέλλον ο κόουτς Δρίκος επιθυμεί παρουσία σε μια νέα διοργάνωση ευρωπαϊκών αγώνων που θα φιλοξενήσει το Αζερμπαϊτζάν. Η συλλογή εμπειριών θα ανεβάσει ασφαλώς το επίπεδο.
***

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ακολούθησε τον δρόμο του Νταβίντ Βίγια στη Νέα Υόρκη. Μακριά από τις σκοτούρες του Τσάμπιονς Λιγκ και προφανώς για τα τελευταία ένσημα. Ο άγγλος πρώην διεθνής μέσος θα λαμβάνει 150.000 δολάρια την εβδομάδα. Καθόλου άσχημα για παίκτη που βαδίζει στα 36 του χρόνια…


€150.000
Το μπάτζετ για το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ μειώνεται δραματικά. Από τα 500 χιλιάρικα της εποχής Λαζόπουλου, πέφτει στις 150.000 ευρώ και το όλο εγχείρημα θα τρέξει ο Κώστας Σταματιάδης, ψυχή του τμήματος επί σειρά ετών. Ο διεθνής παίκτης Αλβανός μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, ο Τσιλιμπάρης θα πληρωθεί από τον κ. Λαζόπουλο και αναζητούνται λύσεις για τους υπόλοιπους. Δύσκολοι καιροί για μια ομάδα που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα μέσα σε μια πενταετία. Μια και η αναφορά στην ΑΕΚ: αν η ομάδα μπάσκετ εξασφαλίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής, απώτερος στόχος είναι να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ.
***
Ενδιαφέρον έχει η στρατηγική των ισχυρών του ελληνικού μπάσκετ. Οι Πράσινοι δείχνουν σαφή διάθεση να επενδύσουν στο μέλλον (Κόνιαρης, Λούντζης, Παπαγιάννης), ενώ απέκτησαν ξένους παίκτες-στοιχήματα ποντάροντας στη βελτίωσή τους μέσω της συνεργασίας με τον προπονητή Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Την ίδια στιγμή, οι Ερυθρόλευκοι ανακοινώνουν έτοιμους παίκτες (Λαφαγέτ, Ντάρντεν, Χάντερ) δείχνοντας να επιζητούν άμεσα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ζήτημα, φυσικά, για τους «αιώνιους» είναι ποιος εκ των δύο θα επιδείξει τη μεγαλύτερη υπομονή ως προς την υλοποίηση του «project» που επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή. Ιδωμεν…
Ενας επαναστάτης με νέο προφίλ

Ο Γκαρσία, παίκτης-φωτιά στην Τούμπα που ξεσήκωσε τον κόσμο εναντίον του Δώνη όταν του είπε να φύγει, που δήλωσε προς τον Στέφενς «δεν θα μου πει κανένας πότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο» και έφυγε για την Ξάνθη, δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Αρχικά κουρεύτηκε. Γιατί ο Αγγελος δεν αρέσκεται σε μακρυμάλληδες.Στις προπονήσεις παρακολουθεί ευλαβικά τον Αναστασιάδη, ενώ λειτουργεί και ως βοηθητικό προσωπικό, καθώς κουβαλάει τους κώνους, τα δοκάρια ή τις μπάλες. Οχι ακριβώς συνεργάτης προπονητή, αλλά αρκετά ακόμη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ