Η απόφαση του Λαμ να αποχωρήσει από την Εθνική Γερμανίας έπειτα από δέκα χρόνια καριέρας στους παγκόσμιους πρωταθλητές προκάλεσε συζητήσεις. Ο κάπτεν της Μπάγερν μόλις στα 30 του χρόνια παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Πρόσφερε είτε ως δεξιός ή αριστερός μπακ, είτε ως αμυντικός μέσος. Προτίμησε να φύγει στον κολοφώνα της δόξας του και όχι να περιφέρει το σαρκίο του στο χορτάρι ή να τον λυπούνται στο μέλλον. Η γερμανική ομοσπονδία, μάλιστα, δεν τον πίεσε να ανακαλέσει την απόφασή του. Προς γνώση και συμμόρφωση η όλη ιστορία. Γιατί άλλοι θέλουν να παίρνουν στο σπίτι τους τη φανέλα με το εθνόσημο παίζοντας μέχρι τα βαθιά (ποδοσφαιρικά) γεράματα…
***

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Παναθηναϊκού εν όψει των αναμετρήσεων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έχει όνομα: Γιάννης Αναστασίου. Η Σταντάρ Λιέγης δεν είναι φόβητρο, ούτε Μπριζ που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Ο δε προπονητής του Τριφυλλιού έχει γερές άκρες στις Κάτω Χώρες.

€22.000.000
Τόσα ήταν τα έξοδα για την προετοιμασία και την παραμονή της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εννοούμε τη διαμονή και τις μετακινήσεις, αλλά και την κατασκευή του προπονητικού κέντρου στην πόλη Μπαΐα. Το συγκεκριμένο μετά το πέρας της διοργάνωσης παραχωρήθηκε και θα λειτουργεί ως ξενώνας. Φυσικά, οι Γερμανοί θα πάρουν πολλά χρήματα από χορηγίες, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: μόνο με επενδύσεις και προγραμματισμό μπορεί να έρθει η επιτυχία (και) στον αθλητισμό.
Μπάλα, τέχνη και πολιτική

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης εξακολουθεί να έχει ανησυχίες που συνδυάζουν το ποδόσφαιρο με άλλες εκφάνσεις της ζωής. Ετσι, απόψε (20.00) διοργανώνει στο Σπίτι της Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο εκδήλωση με συμμετοχή του Χουάν Ρότσα και άλλων βετεράνων. Θα υπάρξει προβολή ντοκιμαντέρ του Εμίρ Κουστουρίτσα για τον Μαραντόνα, ενώ η κουβέντα θα περιστραφεί γύρω από τη σχέση του ποδοσφαίρου με τη λογοτεχνία, την εξουσία και την πολιτική. Αναμφίβολα θα έχει ενδιαφέρον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ