Νέο τριετές συμβόλαιο με τη Μερτσέντες υπέγραψε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο 29χρονος Γερμανός πιλότος, πρώτος στη βαθμολογία στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του έως το 2017, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η σημερινή «Bild», και θα γίνει πλουσιότερος κατά 55 εκατ. ευρώ.

«Είμαι πολύ περήφανος που θα οδηγώ το ‘ασημένιο βέλος’ στη νέα εποχή του. Σαν Γερμανός η κληρονομιά της Mercedes-Benz είναι πολύ σημαντική για μένα και είμαι περήφανος που μπορώ να εκπροσωπώ τη μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο.

»Η ομάδα μας πέρασε δύσκολα, αλλά συνέχισε να προοδεύει και είμαι βέβαιος πως έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Ανυπομονώ για ακόμη περισσότερες νίκες τα προσεχή χρόνια», δήλωσε ο Ρόσμπεργκ, που ανήκει στο δυναμικό της Μερτσέντες από τη στιγμή που επέστρεψε στη Formula 1 το 2010.

Ο Ρόσμπεργκ, που την Κυριακή θα διεκδικήσει την πρωτιά στο γκραν πρι της πατρίδας του στην πίστα του Χόκενχάιμ, είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, με τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τον «ομόσταυλο» του Βρετανό, Λιούις Χάμιλτον.

«Ο Νίκο είναι από την πρώτη μέρα μαζί μας κι έχει μεγάλο μερίδιο στην πρόοδο της ομάδας. Η ταχύτητα, η αφοσίωση και η συγκέντρωσή του βοήθησαν να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Με τις εμφανίσεις του έχει αποδείξει αυτό που ξέραμε όλοι στην ομάδα, πως είναι από τους κορυφαίους πιλότους στη Formula 1», δήλωσε το αφεντικό της Μερτσέντες, Τότο Βολφ.