Η Αργεντινή με γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 8ο λεπτό νίκησε το Βέλγιο (Αργεντινή – Βέλγιο 1-0) και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Αλμπισελέστε θα έχει ως αντίπαλό της την Ολλανδία η οποία προκρίθηκε αφού νωρίτερα στις 23:00 αντιμετώπισε επιτυχώς την Κόστα Ρίκα στον τελευταίο προημιτελικό του θεσμού.

Η Ολλανδία μπορεί να έζησε τον ίδιο «εφιάλτη» με την Ελλάδα, όμως, τελικά το δικό της όνειρο απέναντι στην απίστευτη Κόστα Ρίκα, είχε «happy end». Οι «Οράνιε» πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, αποκλείοντας την παρέα του Κάμπελ με 4-3 πέναλντι (0-0 κ.α. και παράταση), ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Τεράστια «μαγκιά» από τον προπονητή των Ολλανδών, Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος στο 120′ τόλμησε την αλλαγή του βασικού τερματοφύλακα, Σίλεσεν, βάζοντας τον αναπληρωματικό Κρουλ, θεωρώντας τον καλύτερο στις αποκρούσεις πέναλτι.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε, όταν ο πορτιέρο της Νιούκαστλ, αν και μπήκε «κρύος», έπιασε το δεύτερο πέναλτι του Ρουίς και το τελευταίο του Ουμάνια. Ετσι, η Ολλανδία θα συναντήσει την Αργεντινή στα ημιτελικά, καθώς η Αλμπιεσελέστε είχε περάσει στην 4άδα αποκλείοντας το Βέλγιο με γκολ του Ιγκουαϊν.

Ολλανδία-Κόστα Ρίκα

Με ξεκάθαρο φαβορί την Ολλανδία, διεξήχθη (23:00) ο -χρονικά τελευταίος- προημιτελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στους «οράνιε» και την Κόστα Ρίκα. Η αναμέτρηση έγινε στο χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova arena» της πόλης Σαλβαντόρ, με διαιτητή τον Ουζμπέκο, Ραβσάν Ιρμάτοφ.

Οι Ολλανδοί βρέθηκαν «μια ανάσα» απ τον αποκλεισμό στους «16», καθώς μέχρι το 88` έχαναν με 1-0 από το Μεξικό, όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά να νικήσουν με 2-1 και να πάρουν την πρόκριση.

Ηταν ο χειρότερος αγώνας της εθνικής Ολλανδίας στο τουρνουά, καθώς οι Μεξικανοί κατάφεραν να τους περιορίσουν αισθητά στην επιθετική λειτουργία και να σκοράρουν σε μία αντεπίθεση. Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ, που δεν υπολογίζει στον τραυματία Ντε Γιονγκ, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, εντυπωσιακές αλλαγές ταχύτητας κατά την διάρκεια του αγώνα και παίκτες που έχουν και τον ενθουσιασμό και την εμπειρία. «Αιχμή του δόρατος» είναι ο ευρισκόμενος σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, Αριεν Ρόμπεν, που επικουρούμενους απ τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ, μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Από την πλευρά της, η Κόστα Ρίκα, που είναι η ευχάριστη έκπληξη -μαζί με την Κολομβία- της διοργάνωσης, απέκλεισε στους «16» την Ελλάδα, μέσα απ την διαδικασία των πέναλτι. Στα 120 λεπτά του αγώνα και της παράτασης, κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακας, Κέϊλορ Νάβας που έκανε σωρεία εντυπωσιακών και σωτήριων επεμβάσεων. Εκτός από τον Νάβας, οι Κοσταρικανοί, διαθέτουν δύο πολύ καλούς παίκτες στην μεσοεπιθετική γραμμή, τους Ντίας και Μπολάνιος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, ο Τζόελ Κάμπελ, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την ταχυδύναμη που τον διακρίνει.