Το Μουντιάλ για την Ελλάδα τελείωσε και πλέον μπορούν όλοι να στρέψουν το ενδιαφέρον στην κλήρωση της Σούπερ Λιγκ για τη νέας αγωνιστική περίοδο (2014-2015). Η εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο «ΔΑΪΣ», έβγαλε ως πρώτο μεγάλο εφετινό ντέρμπι το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική, όπου οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο Καραϊσκάκη τον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Αντιστοίχως οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στην Τούμπα στην 23η αγωνιστική. Στην 8η αγωνιστική θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Το ματς θα γίνει στο Φάληρο και στον Β’ γύρο θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στη Λεωφόρο. Στη 10η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και στην 27η αγωνιστική θα γίνει αντίστροφη «μάχη» για τον Β’ γύρο στην Αθήνα.

Στην κλήρωση βοήθησαν οι αρχηγοί των πρωταθλητριών ομάδων Κ15, Κ17, Κ20, Δημήτρης Σκαφίδας, Ραφαήλ Μελισσόπουλος και Νίκος Βασαΐτης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μαζί στον χώρο της εκδήλωσης έφτασαν ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Τάκης Αγραφιώτης και ο νέος αντιπρόεδρος, Στράτος Σωπήλης.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (23-24/08):

Κέρκυρα – Πανθρακικός
Βέροια – Ξάνθη
ΟΦΗ – Παναιτωλικός
Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου
Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός
Ατρόμητος – Πλατανιάς
ΠΑΟΚ – Καλλονή
Πανιώνιος – Εργοτέλης
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

Οι χαιρετισμοί των επίσημων καλεσμένων

Κατά σειρά την εκδήλωση χαιρέτησαν ο απερχόμενος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και νυν Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τάκης Αγραφιώτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, το μέλος της ΕΠΟ, Γιάννης Οικονομίδης, αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Γιάννης Μώραλης: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για τη χαρά που έδωσε σε όλους του Έλληνες. Θέλω να αναφερθώ όμως και σε αυτούς που με μεμψιμοιρία προσπαθούν να βρουν λάθη αμέσως την επόμενη ημέρα.

Ο κόσμος ίσως δεν γνωρίζει τι σημαίνει συνεταιρισμός. Το ποδόσφαιρο ήταν στην εντατική και ο άμεσος στόχος ήταν να μείνει ζωντανό το ποδόσφαιρο και σιγά – σιγά να βελτιωθεί. Το πρώτο πρόβλημα ήταν το οικονομικό των ομάδων. Η λειτουργία αρκετών ΠΑΕ ήταν σε οριακή κατάσταση. Το πρώτο που είχαμε να κάνουμε ήταν να επιβιώσουν αυτές οι ΠΑΕ και τα καταφέραμε. Αυτό δεν έγινε από μόνο του. Έγινε σε συνεργασία με την Πολιτεία. Έπρεπε να δώσουμε μια προοπτική. Πετύχαμε δύο σημαντικές συμφωνίες. Η πρώτη ήταν με τον ΟΠΑΠ και η δεύτερη η επέκταση της συνεργασίας μας με τη NOVA.

Αισθάνομαι υπερήφανος για τις ενέργειες κοινωνικής ευθύνης σε πάρα πολλούς τομείς. Πρέπει να αυξηθούν αυτές οι πρωτοβουλίες. Δώσαμε βάρος στην εκπαίδευση. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία. Διαφωνίες φυσικά και θα υπάρχουν όμως η συνεργασία μας ήταν καλή.

Υπήρξαν όμως και αρνητικά. Δεν καταφέραμε να αυξήσουμε τους θεατές στα γήπεδά μας. Δεν είναι εύκολο αυτό. Οι εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στις ΠΑΕ κι έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Χάσαμε την ΑΕΚ από τη μεγάλη κατηγορία και χάσαμε και τον Άρη. Οι ομάδες του εξωτερικού έχουν τεράστια έσοδα γιατί έχουν υπηρεσίες προς τους φιλάθλους σε αντίθεση με εμάς. Δεν έχουμε σημαντική βία στη χώρα και δεν νομίζω πως η βία είναι ο λόγος που δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι πολύ απλοϊκό γιατί δεν πάει.

Δεν καταφέραμε να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις ενώ υπάρχει η διάθεση και η πρόθεση από όλους. Σημαντικό είναι η ομαδικότητα και οι συναινέσεις. Και αυτό που έγινε σήμερα στην εκλογή του νέο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ είναι πολύ θετικό».

Τάκης Αγραφιώτης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Μώραλη γιατί ξέρω τι αγώνα κατέβαλε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η σημερινή ομόφωνη εκλογή του νέου ΔΣ αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που σκοπίμως προσπαθούν να συκοφαντήσουν το ποδόσφαιρο και τους παράγοντές του. Το επίτευγμα της Εθνικής δεν θα πρέπει να το αφήσουμε να πάει χαμένο όπως έγινε το 2004. Να διατηρήσουμε το κλίμα της συγκατάθεσης και να αποδείξουμε ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν».

Γιάννης Ανδριάνος: «Η κλήρωση γίνεται την ημέρα που υποδεχτήκαμε την Εθνική μας που μας έκανε περήφανους στη Βραζιλίας. Η Εθνική απέδειξε την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις δυνατότητες και θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα με αθλητικό πνεύμα, πολλά γκολ και θέαμα και περισσότερο κόσμο στις εξέδρες».

Γιάννης Οικονομίδης: «Η σημερινή διαδικασία διεξάγεται σε μια ευτυχή συγκυρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε να μεταφέρει σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι είμαστε μια ομάδα υπολογίσιμη. Ότι εκπροσωπούμε ένα ποδόσφαιρο με ταλέντο. Εμείς στην ΕΠΟ εκτιμούμε απεριόριστα την προσφορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι προσδοκίες της Ομοσπονδίας είναι δεδομένες. Βελτιωμένες λειτουργίες. Καλύτερο, αξιόπιστο και πιο εμπορικό ποδοσφαιρικό προϊόν ώστε το άθλημα να συνδεθεί με την αγορά και τις επιχειρήσεις. Να αντιληφθούν ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και ταξιδεύουμε για το ίδιο λιμάνι. Καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα».

Πάνος Παπαδόπουλος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Μώραλη για την εξαιρετική συνεργασία των δύο χρόνων. Καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο της Σούπερ Λιγκ στο έργο τους το οποίο δεν είναι εύκολο και απλό. Ένα έργο προς ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η NOVA συμπληρώνει 20 χρόνια στήριξης στον ελληνικό αθλητισμό. Αποτελεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του πρωταθλήματος. Επιστρέφουμε πολλαπλάσιους πόρους στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό. Υπάρχει έμφαση στη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού. Όχι μόνο του ποδοσφαίρου. Προσπαθούμε κάθε αγωνιστική να μεταφέρουμε στις οθόνες των τηλεθεατών, στα tablets και στα pc όλα όσα γίνονται στο γήπεδο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά όλοι πρέπει να βάλουν το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο».