Οι αντίπαλοί του δεν επιφυλάσσουν ιδιαίτερη ευγενική μεταχείριση στον Αριεν Ρόμπεν, όπως δείχνει και η φωτογραφία με τον Χιλιανό Μεδέλ να ανατρέπει τον ολλανδό σουπερστάρ. Με δεδομένη μάλιστα την ευαισθησία του ολλανδού επιθετικού στους τραυματισμούς, ο Ρόμπεν αποτελούσε τον πιο σοβαρό λόγο για να πονοκεφαλιάζει ο ολλανδός προπονητής Λουίς φαν Γκαλ εν όψει του σημερινού (19.00) αγώνα νοκ άουτ εναντίον του Μεξικού. Ετσι προτίμησε να τον αποκλείσει ακόμη και από τα οικογενειακά διπλά προκειμένου να τον προστατεύσει. Σε καθεστώς προστασίας μπήκαν ακόμη οι Ντε Βρι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ και Ιντι που είχαν προβλήματα τραυματισμού.
Σύννεφα στο Μαρούσι
Σύννεφα έχουν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το ΟΑΚΑ και η μπόρα δεν φαίνεται να αργήσει να ξεσπάσει. Από τη μία κάποιες κρίσιμες αποφάσεις του ΔΣ διά τηλεφωνικής περιφοράς(!), από την άλλη κάποιες αποφάσεις της Δικαιοσύνης για κρίσιμα θέματα που προκαλούν έκπληξη, έχουν πυκνώσει πολύ τα ερωτηματικά για τη δράση διαφόρων παραγόντων και έχουν βαρύνει πολύ το κλίμα στο Μαρούσι…
Ταβάνι αμοιβών στην ΑΕΚ
Δεν δείχνει διατεθειμένος ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής Ενωσης Δημήτρης Μελισσανίδης να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφικές υπερβάσεις στη Β’ Εθνική. Οι 9 εκ των 12 ποδοσφαιριστών που έχουν προστεθεί στο ρόστερ της ομάδας εν όψει της νέας περιόδου αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι, ενώ τέτοιες περιπτώσεις εξετάζει η ΑΕΚ και για την ενίσχυσή της σε ακόμη τρεις θέσεις (αυτές του αριστερού εξτρέμ, του αμυντικού μέσου και του επιθετικού περιοχής). Ομως και στις περιπτώσεις που μοιάζουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες (όπως αυτή του Λάζοβιτς για παράδειγμα) η ΑΕΚ δεν δείχνει διατεθειμένη να πληρώσει κάτι παραπάνω προκειμένου να τους ικανοποιήσει, τουναντίον πιέζει ώστε να τους φέρει αυστηρά στα δικά της μέτρα. Συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές άνω των 250.000 ευρώ δεν δίνεται σε κανέναν ποδοσφαιριστή, όσο σπουδαίος κι αν είναι ή σημαντική καριέρα κι αν έχει πίσω του.

Στα χνάρια των σέρβων
Είναι πλέον δεδομένο. Οι έλληνες προπονητές καλαθοσφαίρισης έχουν δημιουργήσει τη δική τους σχολή αποσπώντας τον σεβασμό όλης της μπασκετικής Ευρώπης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σιγά-σιγά παίρνουν και τις δουλειές. Πριν από μερικές ημέρες ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε το «deal» του καλοκαιριού αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της εξάκις πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας που έχει αναλάβει να κοουτσάρει ποτέ έλληνας προπονητής. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης συμφωνούσε με τη ρωσική Ούνιξ Καζάν, η οποία δεν μπορούσε να περιμένει άλλο έναν άλλον Ελληνα, τον Φώτη Κατσικάρη. Αν, μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός καταφέρει να εκπληρώσει ένα όνειρο, που θα είχε οποιοσδήποτε προπονητής, να συνεργαστεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τότε θα πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι έλληνες προπονητές, έχοντας δεχτεί επιρροές από τους σπουδαίους Σέρβους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ιβκοβιτς, βγαίνουν από τα σύνορα και κατακτούν την Ευρώπη.
***

Ο ανδροκρατούμενος κόσμος του ποδοσφαίρου αποδείχθηκε πολύ σκληρός για την Πορτογαλίδα Ελένα Κόστα. Η πρώτη προπονήτρια που προσελήφθη ποτέ σε γαλλική επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου αποχώρησε μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα καταγγέλλοντας ότι δεν ήταν παρά μια βιτρίνα για να προσελκύσει δημοσιότητα η ομάδα Κλερμόν Φουτ 63 της Β’ Εθνικής. Η Κόστα υπέβαλε την παραίτησή της όταν διαπίστωσε ότι οι άνδρες συνάδελφοί της στην ομάδα κανόνιζαν τις μεταγραφές αλλά και τα φιλικά ματς χωρίς καν να τη ρωτήσουν. Οταν μάλιστα ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ομάδας, εκείνος της απάντησε μέσω e-mail: «Με κουράζεις με τις επιστολές σου»…

$2.800

Η πρόκριση της Εθνικής ποδοσφαίρου στις «16» του Μουντιάλ θα ωφελήσει οικονομικά όχι μόνο την ΕΠΟ αλλά και τις ελληνικές ομάδες. Η FIFA πληρώνει ημερήσια αποζημίωση 2.800 δολαρίων για κάθε παίκτη ανεξάρτητα αν αγωνίζεται ή όχι, αρχής γενομένης 15 ημέρες πριν από το πρώτο ματς. Στο ποσό αυτό προστίθεται συμπληρωματική αποζημίωση ανάλογα με τις συμμετοχές. Περισσότερο ωφελημένες ομάδες, ο ΠΑΟΚ, με πέντε διεθνείς και αναμενόμενα έσοδα 500.000 δολάρια, και ο Ολυμπιακός, με τέσσερις παίκτες και προσδοκώμενα κέρδη 400.000 δολάρια.
Η σιωπή του ΣΕΓΑΣ

Η προσωρινή άρση της τιμωρίας του Κώστα Μπανιώτη ύστερα από συννενόηση του ΣΕΓΑΣ με τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, έως ότου η υπόθεσή του τελεσιδικήσει, ήταν μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως θα είχε αν ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωνε επισήμως την εταιρεία αλλά και το σκεύασμα με το οποίο βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο πρωταθλητής του ύψους. Ο ΣΕΓΑΣ όμως προτιμά να σιωπά παρότι υπάρχουν το τελευταίο διάστημα τρία θετικά δείγματα. Για να μη μιλήσουμε για την αδράνεια των υποτιθέμενων διωκτικών Αρχών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ