Τη νίκη που ισοδυναμεί με τη πρόκριση θέλουν το Μεξικό και η Κροατία στο μεταξύ του ματς που διεξάγεται το βράδυ της Δευτέρας (23:00), για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου στο Μουντιάλ. Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 40.549 θεατών «Περναμπούκο αρένα» του Ρεσίφε με διαιτητή, τον Ουζμπέκο, Ρασβάν Ιρμάτοφ.

Με βάση όσα έδειξαν οι δύο ομάδες τις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι Κροάτες έχουν ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη, που θα τους δώσει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και παίκτες βαρόμετρο, όπως οι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Όλιτς και Μάντζουκιτς, οι Κροάτες θέλουν να επιβάλουν από νωρίς τον ρυθμό τους, προκειμένου να σκοράρουν το ταχύτερο δυνατό και να φτάσουν στη νίκη.

Από την πλευρά τους, οι Μεξικανοί έδειξαν στο παιχνίδια κόντρα στη Βραζιλία (0-0) ότι έχουν μια δυνατή ομάδα και θα παλέψουν έως το τελευταίο λεπτό για την πρόκριση, καθώς τους βολεύει και η ισοπαλία. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με τους Κροάτες να έχουν δύο νίκες και οι Μεξικάνοι μια επικράτηση.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΚΡΟΑΤΙΑ: 1.Πλετίκοσα, 11.Σρνα, 5.Τσόρλουκα, 6.Λόβρεν, 3.Πράνιτς, 18.Ολιτς, 7.Ράκιτιτς, 10.Μόντριτς, 20.Κόβατσιτς, 4.Πέρισιτς, 17.Μάντζουκιτς.

ΜΕΞΙΚΟ: 13.Οτσόα, 4.Μάρκες, 2.Ροντρίγκες, 15.Μορένο, 22.Αγκιλάρ, 7.Λαγιούν, 23.Βάσκες, 18.Γουαρδάδο, 6.Ερέρα, 10.Ντος Σάντος, 19.Περάλτα.

Μόνο νίκη θέλει η Βραζιλία για να είναι σίγουρα πρώτη

Η Βραζιλία είναι το λογικό φαβορί για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, αλλά και για την πρωτιά στον 1ο όμιλο, στον αγώνα κόντρα στο Καμερούν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα γίνει την Δευτέρα στις 23:00 στο, χωρητικότητας 69.349 θεατών, «εθνικό στάδιο» της Μπραζίλια.

Οι «οικοδεσπότες» Βραζιλιάνοι έχουν μια νίκη και μια ισοπαλία στο ενεργητικό τους, ενώ οι Αφρικανοί προέρχονται από δύο ήττες και ήδη έχουν αποχαιρετήσει το παγκόσμιο κύπελλο. Οι Βραζιλιάνοι στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν ικανοποίησαν, έδειξαν προβλήματα στην ανάπτυξη από τα άκρα, στοιχείο που θα πρέπει να βελτιώσουν, αν θέλουν να πάνε μακριά στο Μουντιάλ.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του τρόπου παιχνιδιού της «σελεσάο» είναι πως η μπάλα περνά διαρκώς από τα πόδια του Νεϊμάρ, ενώ λείπει ο παίκτης που θα βοηθήσει τον άσο της Μπαρτσελόνα να γίνει παραγωγικός και δημιουργικός. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Καμερούν έχουν απογοητεύσει και θέλουν να φύγουν από το Μουντιάλ με μια καλή εμφάνιση.

Οι πιθανές συνθέσεις έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: 12.Σέζαρ, 6.Μαρσέλο, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίζ, 2.Ντάνι Αλβες, 8.Παουλίνιο, 17.Λουϊς Γκουστάβο, 11.Οσκαρ, 10.Νεϊμάρ, 9.Φρεντ, 16.Ραμίρεζ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: 16.Ιτάντζ, 2.Εκοτό, 3.Νκουλού, 14.Σετζού, 17.Μπιά, 4.Ντζεγκουέ, 8.Μουκαντζό, 10.Αμκπουμπακέρ, 13.Τσούπο Μότινγκ, 21. Ματίπ, 18. Εχιόνγκ.