Πένθος επικρατεί από το βράδυ της Τετάρτης στην «οικογένεια» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μάλκολμ Γκλέιζερ, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Τα αίτια του θανάτου του Αμερικανού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη και της ομάδας του NFL, Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Η δυσάρεστη είδηση έγινε επισήμως γνωστή από τον σύλλογο της Φλόριντα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση.

Ο Γκλέιζερ ανέλαβε τις τύχες Γιουνάιτεντ το 2005, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο έναντι 850 εκατ. ευρώ. Στο «Ολντ Τραάφορντ» δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα αγαπητός, παρά το γεγονός ότι επί των ημερών του, η ομάδα κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα (2007, 2008, 2009, 2011, 2013) και το Champions League του 2008, ενώ έχασε ακόμα δύο τελικούς (2009, 2011).

Ωστόσο, οι σταδιακές μειώσεις στο μπάτζετ των «κόκκινων διαβόλων», πάντα προκαλούσαν αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών που ποτέ δεν τον αποδέχτηκαν πραγματικά.

Μόλις τρεις μέρες μετά τη συμπλήρωση των 86ων γενεθλίων του, ο Γκλέιζερ έφυγε από τη ζωή και όπως έγινε γνωστό, οι πέντε γιοι και η κόρη του θα συνεχίσουν ως ιδιοκτήτες του βρετανικού συλλόγου.

Όσο για την ανακοίνωση της αμερικανικής ομάδα του ράγκμπι, αναφέρει: «Οι Tampa Bay Buccaneers είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν τον θάνατου του ιδιοκτήτη και προέδρου, Μάλκολμ Γκλέιζερ, νωρίτερα, στην ηλικία των 86».