Η «απόβαση» της Μαδρίτης στη Λισσαβόνα για τις 24 Μαΐου… οριστικοποιήθηκε! Η Ατλέτικο απέκλεισε την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League με θριαμβευτική νίκη 3-1 μέσα στο Λονδίνο (μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα) και έκλεισε «ραντεβού» τελικού στη μισητή συμπολίτισσά της Ρεάλ, η οποία την Τρίτη είχε αποκλείσει τη Μπάγερν Μονάχου.

Οι «Ροχιμπλάνκος» μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες στο 36′, όμως, επανήλθαν δυναμικά και «βραχυκύκλωσαν» τους «μπλε» του Μουρίνιο για μια επική ανατροπή με γκολ των Αντριάλ Λόπεθ 44′, Ντιέγκο Κόστα 61′ (πεν.) και Αρντά Τουράν 72′. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα τεθούν αντιμέτωπες για τον ίδιο τίτλο.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους «Ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε, που ευτύχησαν να προηγηθούν από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σάμουελ Ετό που ανέτρεψε τον Ντιέγκο Κόστα και χάρισε ένα πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Ο Ντιέγκο Κόστα ανέλαβε και την εκτέλεση για να πετύχει το 1-2 στο 61ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο η Τσέλσι προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα και ίσως να είχε καλύτερη τύχη αν η κεφαλιά – κεραυνός του Νταβίντ Λουϊς στο 64′. Λίγα λεπτά αργότερα, η πρόκριση είχε κριθεί όταν ο Αρντά Τουράν με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, αλλά η μπάλα ξαναγύρισε στα πόδια του Τούρκου που σήμερα ήταν καταπληκτικός, και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 72′.

Η Ατλέτικο επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά το 1974. Η Τσέλσι αποχαιρετά τη διοργάνωση έχοντας γνωρίσει τη μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα της…

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Κέιχιλ – Τουράν, Ντιέγκο Κόστα, Λόπεθ

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοζέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Κόουλ (54′ Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίς, Ραμίρες, Γουϊλιαν (77′ Σούρλε), Αζάρ, Αθπιλικουέτα, Τόρες (67′ Μπα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Χουάνφραν, Μιράντα, Σουάρεθ, Κόκε, Τιάγκο, Αρντά Τουράν (84′ Ροντρίγκες), Ντιέγκο Κόστα (76′ Σόσα), Αντριαν Λόπεθ (66′ Ραούλ Γκαρθία).