Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν είναι να λες παραέξω ότι ενώ η ομάδα σου έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας νωρίτερα (25 Μαρτίου) από κάθε άλλη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα και διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχεις παράπονα από τον τρόπο δουλειάς του προπονητή!
Κι όμως, ο άλλοτε διοικητικός επικεφαλής της Μπάγερν Μονάχου Φραντς Μπενεμπάουερ δεν βάζει γλώσσα μέσα για το συγκεκριμένο θέμα και τις τακτικές επιλογές του Πεπ Γκουαρντιόλα, τον οποίο είναι βέβαιο ότι θα περάσει γενεές δεκατέσσερις αν η βαυαρική ομάδα αποκλειστεί το βράδυ της Τρίτης από τη Ρεάλ Μαδρίτης από τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο ισπανός τεχνικός αποφεύγει ως σήμερα τις ευθείες αντιπαραθέσεις, επιλέγει να δίνει αόριστες απαντήσεις και γενικώς δεν δείχνει διατεθειμένος να κοντραριστεί με τον σπουδαίο Γερμανό, με την άποψη του οποίου άλλωστε συμφωνεί αρκετά σημαντική μερίδα των οπαδών της Μπάγερν η οποία δυσανασχετεί με τον τρόπο που η ομάδα αγωνίζεται, θυμίζοντας αρκετά τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα.
Αισθανόμενος την πίεση που του ασκείται, ο τεχνικός της Μπάγερν ζήτησε πείσμα και αυτοπεποίθηση από τους ποδοσφαιριστές του και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον Γάκι Φρανκ Ριμπερί τονίζοντας ότι «έχει το πνεύμα του μαχητή που θέλω να βλέπω σε κάθε παίκτη της ομάδας που είμαι προπονητής. Είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο επειδή διαθέτει τρομερή ποιότητα, αλλά γιατί δεν αφήνει καμία φάση χαμένη».
Υπέρ της στρατηγικής του Γκουαρντιόλα πάντως τάχθηκε ένας άλλος σπουδαίος άσος του παρελθόντος, ο Πάουλ Μπράιτνερ: «Η Μπάγερν του Πεπ είναι καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ του Αντσελότι ακριβώς επειδή προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, όχι να το καταστρέψει έχοντας ρόλο παθητικό» είπε σχετικά ο γερμανός παλαίμαχος αριστερός μπακ-χαφ, άποψη με την οποία συμφώνησε ο ολλανδός σταρ της Μπάγερν Αριεν Ρόμπεν:
«Δεν περίμενα ότι η Ρεάλ θα έπαιζε τόσο σκληρά και αμυντικά με προπονητή τον Αντσελότι. Στο πρώτο ματς θύμιζε ομάδα του Μουρίνιο. Αυτό όμως είναι ένα γεγονός το οποίο θα αντιμετωπίσουμε και στο δεύτερο παιχνίδι. Πλέον ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και θα παρουσιαστούμε διαφορετικοί. Πιο έτοιμοι, περισσότερο μαχητικοί αλλά και πιο απαιτητικοί».
Στην αντίπερα όχθη, οι Μερένχες έχοντας την ψύχωση για το περίφημο Decima (δηλαδή το δέκατο πρωτάθλημα Ευρώπης στην ιστορία τους) να τους δημιουργεί ένα επιπρόσθετο άγχος τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποφύγουν έναν νέο αποκλεισμό από γερμανική ομάδα στη φάση των «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το περυσινό κάζο από την Ντόρτμουντ.
«Θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα η κατάκτηση του τροπαίου, όμως πρέπει να απομακρύνουμε τη σκέψη μας από τον εξαναγκασμό που μας προκαλεί η μεγάλη επιθυμία για το δέκατο» τόνισε σχετικά ο εκ των κορυφαίων αμυντικών της ομάδας Σέρχιο Ράμος.

HeliosPlus