Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μόνο ευχαριστημένος δεν είναι από την εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου στο «Μπερναμπέου» και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Μάλιστα ο επίτιμος πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας προχώρησε περισσότερο και άσκησε συνολικά κριτική για την αγωνιστική φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Είναι η πρώτη φορά που ασκείται τέτοια κριτική στον διάσημο Καταλανό προπονητή, ο οποίος εφάρμοσε στην Μπάγερν την τακτική της Μπαρτσελόνα, δηλαδή της κατοχής και της συνεχής κυκλοφορίας της μπάλας.

Στο παιχνίδι της Τετάρτης, η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ρεάλ είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, πέτυχε γκολ και πήρε τη νίκη.

Ο «Κάιζερ» γι’ αυτό το λόγο άσκησε κριτική στον Γκουαρντιόλα, σημειώνοντας: «Η κατοχή δεν λέει τίποτα όταν ο αντίπαλος δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες».

«Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που η Ρεάλ έβαλε μόνο ένα γκολ! Είναι το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι που έχω δει από τη Ρεάλ. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως η Μπαρτσελόνα, ο κόσμος θα μας βαρεθεί και κανείς δεν θα έρχεται να μας δει».