Σε μια σειρά πλέι οφ, όπου ο ένας αγώνας απέχει από τον άλλο λιγότερο από 48 ώρες, δεν υπάρχουν περιθώρια για βαθυστόχαστες σκέψεις, παρά μόνο για δράση.

Στις δηλώσεις του πριν από τον τέταρτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Τετάρτη (23/4, 19.30, ΔΤ) στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι οι Πράσινοι έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν (2-2) και να διεκδικήσουν σε πέμπτο ματς στη Μόσχα την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου.

«Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Όλα τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Παίζεις και πας για το επόμενο. Είμαστε στο 2-1, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το 2-2 και αυτός είναι ο στόχος της ομάδας. Και περιμένουμε να δούμε αν μπορούμε να τον εκπληρώσουμε και να πάμε στη Μόσχα για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς», τόνισε ο «Φράνκι» με τη λιτότητα που διέκρινε τα λόγια του όσο ήταν ακόμη αθλητής του Παναθηναϊκού.
«Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κρατήσει τα χαρακτηριστικά του. Θα πρέπει να βελτιώσουμε παράλληλα κάποια πράγματα στην επίθεση και να το θέλουμε πιο πολύ από τους άλλους, όπως γίνεται πάντα. Τα πάντα ξεκινούν από την ομάδα, από το ομαδικό παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να παίξουμε ως ομάδα, με υψηλό ρυθμό. Από εκεί και πέρα αν βγουν και οι προσωπικότητες μέσα στο γήπεδο είναι πολύ σημαντικό κέρδος», συμπλήρωσε.
Φυσικά μυστικά… «δεν υπάρχουν! Υπάρχει αγωνιστικότητα και διάθεση. Ό,τι κούραση έχουμε εμείς, έχουν και οι αντίπαλοι, έχουν και οι άλλες ομάδες. Το σημαντικό είναι να διατηρήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου πάνω από όλα και όλα γίνονται», κατέληξε ο 40χρονος κόουτς δείχνοντας να ανυπομονεί να δει γεμάτο το ΟΑΚΑ στο τέταρτο ματς με την ΤΣΣΚΑ.
Ούκιτς: «Μεγάλη πρόκληση»
Παρά το διαρκές πρόβλημα με τους λαβωμένους αχιλλείους τένοντες στα πόδια του ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς δεν το βάζει κάτω, αλλά προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο την ομάδα του. «Το βασικό σε μια τέτοια σειρά αγώνων είναι να μην χάνεις τη συγκέντρωσή σου. Πρέπει να είναι έτοιμος και να βρίσκεις την ενέργεια μπαίνοντας στο παρκέ. Κι αυτό γιατί είναι πολύ απαιτητικά τα πλέι οφ, είναι πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και η ενέργεια είναι σημαντική», σχολίασε ο έμπειρος γκαρντ και εστίασε στον τέταρτο αγώνα της σειράς:
«Το πιθανότερο είναι να είναι ακόμη δυσκολότερος. Παρακολουθώντας τον χθεσινό αγώνα, ήταν τρελό… Ήταν σαν αμερικανικό football. Ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Δεν ήταν όμορφο, αλλά έφερε την επιτυχία και αυτό είναι που μετράει αυτή τη στιγμή. Οπότε, περιμένω ένα ακόμη πιο δυνατό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα είναι πιο κουρασμένες, γιατί ο αγώνας έγινε μόλις χθες (21/4), αλλά θα είναι μεγάλη πρόκληση για τους δύο αντιπάλους. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση».
Οι αριθμοί
Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν αναμετρηθεί 28 φορές και… ισορροπούν στο 14-14.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρειάζεται μόλις 1 ασίστ για να γίνει ο παίκτης που έχει μοιράσει τις περισσότερες σε μία σεζόν στην Ευρωλίγκα. Επίσης, είναι 3ος στα κλεψίματα φέτος (39), αφήνοντας την 1η θέση για τον Γιόνας Ματσιούλις (43).
O Στεφάν Λάσμε χρειάζεται 4 τάπες για να φτάσει τη δεύτερη θέση των κορυφαίων όλων των εποχών στην κατηγορία. Στον 3ο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε και ξεπέρασε τους 500 πόντους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα (507, 13ος), χρειάζεται 3 ριμπάουντ για 300 και 1 τάπα για τις 80.
Ο Γιόνας Ματσιούλις απέχει 6 πόντους από τους 500 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και 4 ασίστ από την 14η θέση των κορυφαίων Πρασίνων όλων των εποχών, εκεί όπου τώρα βρίσκεται ο Γιώργος Καλαϊτζής (78). Πιο κοντά βρίσκεται στο να προσπεράσει τον Στράτο Περπέρογλου στα κλεψίματα. Χρειάζεται μόλις δύο για να φτάσει στην 9η θέση.
Ο Αντώνης Φώτσης απέχει 7 πόντους από τους 700 στην Ευρωλίγκα με τα πράσινα. Ο Μάικ Μπράμος χρειάζεται μόλις 2 ριμπάουντ για να προσπεράσει τον… προπονητή του, Φραγκίσκο Αλβέρτη (185) και να φτάσει στην 9η θέση. Ο Τζέιμς Γκιστ χρειάζεται 5 ριμπάουντ για να φτάσει τον Νίκο Χατζηβρέττα (11ος, 177). Επίσης από 1 τρίποντο χρειάζονται ο Ματσιούλις και ο Μπράμος, για να φτάσουν τα 80 και τα 90 αντίστοιχα.