Από «σαράντα κύματα» αναμένεται να περάσει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, έπειτα από τον επεισοδιακό ημιτελικό της Τούμπας που αναζωπύρωσε το μονίμως τεταμένο ποδοσφαιρικό κλίμα. Στη σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας που έγινε την Μ.Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και των αρχών, η αστυνομία έδωσε τη συγκατάθεσή για να γίνει ο αγώνας βάσει προγράμματος, δηλαδή το επόμενο Σάββατο 26/4 (20:30) και αποφασίστηκε οι δύο ομάδες να λάβουν από 21.300 εισιτήρια.

Ωστόσο, εκκρεμεί η απόφαση της ΕΠΟ και της Πολιτείας σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα, αφού από την Ομοσπονδία σκέφτονται ακόμα και τη μεταφορά του σε άλλη πόλη, χωρίς αυτό το σενάριο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο τραπέζι έπεσε και η αλλαγή έδρας δηλαδή αντί για το ΟΑΚΑ, ο τελικός να… μετακομίσει στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου, ενώ υπήρξε και η πρόταση για τη διεξαγωγή του τελικού μόνο με γυναίκες και παιδιά, μέτρο που έχει πάρει και η Ομοσπονδία βόλεϊ σε προηγούμενους τελικούς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι δύσκολα θα αλλάξει ο αρχικός προγραμματισμός της ΕΠΟ, ιδιαίτερα με τα το «ok» της Αστυνομίας επικυρώθηκε πως ο τελικός θα γίνει στις 26 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως οι διοικούντες την ΕΠΟ έχουν αποστείλει επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό για να διαπιστώσουν τις προθέσεις της Πολιτείας.