Η Ρεάλ είναι η Κυπελλούχος Ισπανίας χάρη στο τελικό 2-1 επί της Μπαρτσελόνα, στην ουδέτερη έδρα της Βαλένθια, το «Μεστάγια».

Πρωταγωνιστής της βασίλισσας ο Μπέιλ, που με το εκπληκτικό του γκολ έγραψε το τελικό σκορ και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του.

Προϊστορία

Αυτή είναι η 7η φορά που οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε μεταξύ τους αγώνα, έχοντας από τρεις κατακτήσεις. Συνολικά, η «Μπάρτσα» έχει 26 Κύπελλα και η Ρεάλ 18.

Στο Copa Del Rey οι Καταλανούς να έχουν 14 νίκες απέναντι στη Ρεάλ, η οποία μετρά 11. Επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα με 62 γκολ εκατέρωθεν.

Σε όλες τις διοργανώσεις οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 259, φορές με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν 107 νίκες και τη «βασίλισσα» 94. Οι υπόλοιποι 58 αγώνες να έχουν λήξει ισόπαλοι (424 γκολ για τη Ρεάλ και 450 για την Μπάρτσα).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να συνέλθει από την ήττα από την Γρανάδα του Ορέστη Καρνέζη που βγάζει εκτός τίτλου την ομάδα, αλλά και τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League την περασμένη εβδομάδα. Ο Τάτα Μαρτίνο δεν υπολογίζει τους Πικέ, Βαλντές και Πουγιόλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από τη νίκη επί της Αλμερία με σκορ 4-0 και από την πρόκριση στο Chanmpions League, όπου στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου (στις 23/04).

Ο Κάρλο Αντσελότι καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να έχει τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Αρμπελόα, Κεντίρα και Χεσέ στη διάθεσή του, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η ετοιμότητα του Μαρσέλο και του Ράμος.