Η επιλογή της Ρεάλ Μαδρίτης να χάσει από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, ώστε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (και όχι τον Παναθηναϊκό) σε σειρά πέντε αγώνων για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, δεν είναι πρωτοφανής στα χρονικά του μπάσκετ (άλλωστε το έχει κάνει αρκετές φορές η Εθνική Ελλάδος), ωστόσο όπλισε με ισχυρό κίνητρο τους πρωταθλητές Ευρώπης. Κι ας δηλώνουν… αδιάφοροι στις επίσημες τοποθετήσεις τους.

«Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος αντίπαλος επιλέγει να χάσει για να μας αντιμετωπίσει. Αυτό είναι δικό τους θέμα. Εμείς σε κάθε ματς πηγαίνουμε για τη νίκη», υποστήριξε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης κατά την αναχώρηση της αποστολής με προορισμό τη Μαδρίτη, όπου οι Πειραιώτες θα δώσουν τους δύο πρώτους αγώνες με τη Ρεάλ τη Μεγάλη Τρίτη (22.00, ΔΤ) και τη Μεγάλη Πέμπτη (20.00, Novasports), ενώ η σειρά θα συνεχιστεί στο ΣΕΦ μετά το Πάσχα (Δευτέρα, 19.30).

«Είναι δύο αγώνες για τα πλέι οφ. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πάμε να παίξουμε δύο δυνατά παιχνίδια για να φέρουμε τη σειρά στην Ελλάδα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ», συμπλήρωσε ο «Kill Bill», ο οποίος με πέντε τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο του περυσινού τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο είχε οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους στη μεγάλη ανατροπή (10-27 στο 10′) και στην κατάκτηση του δεύτερου σερί ευρωπαϊκού τίτλου με το εκκωφαντικό 100-88 (στις 12 Μαΐου 2013).
«Χρειάζεται πνευματική συγκέντρωση. Ό,τι έκανες, έκανες στον τομέα των δυνάμεων. Εκείνο που θέλουμε είναι να παλέψουμε για να πάρουμε κάποια νίκη στη Μαδρίτη. Αν αφήσεις τη Ρεάλ στον αιφνιδιασμό, τότε θα έχεις πρόβλημα», είπε ο ηγέτης του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε στην πρόσφατη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που κρίθηκε με το δικό του τρίποντο στην εκπνοή από τα… εννέα μέτρα: «Κάθε νίκη σε ένα ντέρμπι απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα έχει μεγάλη σημασία. Και στα πλέι οφ θα παλέψουμε για τη νίκη. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ».
Εν τω μεταξύ, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Εδώ και 20 μέρες είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι, είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουν σταματήσει οι ανακατατάξεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τις τέσσερις σερί νίκες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Είχαμε καλή απόδοση και στη Λαμποράλ. Μένει να φανεί η κατάσταση των Περπέρογλου και Πρίντεζη. Νιώθω πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, όπως έπρεπε να είναι αυτή την περίοδο».
Οπως ο Σπανούλης, έτσι και ο 49χρονος κόουτς αναφέρθηκε στην επιλογή της Ρεάλ να παίξει με τον Ολυμπιακό: «Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν επιλογή της. Αυτό κάποιοι το υποστηρίζουν και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αν το έκανε, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου, αφού και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ καλή ομάδα».
Οσο για την αγωνιστική εικόνα των Μαδριλένων; «Τώρα τελευταία δεν κερδίζει με 20 πόντους διαφορά. Εννοείται πως με βάση τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Στη Μαδρίτη πάμε για την πρόκριση γνωρίζοντας ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν», σχολίασε, ενώ ερωτηθείς για τον κινητήριο μοχλό της Ρεάλ Σέρχιο Ροντρίγκεθ υπογράμμισε: «Είναι πολύ καλός παίκτης, κινεί τα νήματα της ομάδας. Γενικά η Ρεάλ έχει ομοιογένεια ως ομάδα και δουλεύουν αρκετά χρόνια, με την προσθήκη κάποιων ψηλών, μεταξύ αυτών και του Μπουρούση».