Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 1960. Για δύο χρόνια βρισκόταν στον Πειραιά ο Γιώργος Κούδας (είχε υπογράψει συμβόλαιο στις 14 Ιουλίου του 1966), ωστόσο δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο ματς των Ερυθρολεύκων παρά μόνο σε φιλικά.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξέσπασαν ύστερα από 29 χρόνια στην Τούμπα για το ναυάγιο της μεταγραφής του διεθνούς μέσου. Μετά το τέλος του αγώνα (Οκτώβριος 2001) έκαναν κομμάτια την προτομή του Γιώργου Κούδα!
Οι Ερυθρόλευκοι χαρακτηρίζουν «κολαστήριο» την καυτή έδρα του ΠΑΟΚ. Επί εποχής Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ (8 Μαρτίου 2009) ο σέρβος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού προσπάθησε να εκτελέσει κόρνερ μπροστά στη Θύρα 4 και δέχτηκε βροχή κέρματα, αναπτήρες, ένα μπουκάλι Μαλαματίνα και, όπως είχε πει ο ίδιος, του έριξαν ως και σιδερένια κλειδαριά!
Ακόμη θυμούνται στον Ολυμπιακό όσα συνέβησαν στην Τούμπα πριν από έξι χρόνια, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν στα αποδυτήρια και ο Αντώνης Νικοπολίδης χρειάστηκε να χτυπήσει σε στυλ καράτε για να ξεφύγει από έναν οπαδό των γηπεδούχων!
Νέα αιτία πολέμου για τους Ερυθρολεύκους ήταν το χτύπημα εκτός φάσης του ουρουγουανού μέσου του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία στον βραζιλιάνο επιθετικό Ντιόγκο τον Νοέμβριο του 2008. Ο Γκαρσία κράτησε από τη φανέλα τον Ντιόγκο και του έριξε γροθιά στο στομάχι λίγο προτού τελειώσει το α’ ημίχρονο. Ο διαιτητής Τάσος Κάκος δεν έδειξε κόκκινη κάρτα, ωστόσο τον απέβαλε στο 89′ του αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Γκαρσία όταν αποχωρούσε κλωτσούσε έξαλλος οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του και οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν ρυθμικά: «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία».
Στον Ολυμπιακό λένε σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο ίδιος διαιτητής σφύριξε την εφετινή σεζόν στην Τούμπα το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Ο στόπερ του Δικεφάλου του Βορρά Χουάν Ινσαουράλδε γρονθοκόπησε τον Εντινγκά και ο Κάκος τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, αντί να του δείξει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Επιπλέον οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των Λούκας, Τζαβέλλα στον Πέρες στα οποία ο Κάκος δεν εφάρμοσε τον πειθαρχικό έλεγχο.
Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να συγκαλύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες του με λανθασμένο τρόπο. Οι Ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν ότι «έχουν ξεφύγει επίπεδο στον αγωνιστικό τομέα από τον Δικέφαλο του Βορρά και ο Ιβάν Σαββίδης με ψεύτικες δικαιολογίες επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των οπαδών της ομάδας του λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης ελέγχει το σύστημα» .

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ