Η Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε εκτός ημιτελικής φάσης την Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε με 1-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» στον Ισπανικό εμφύλιο και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Βαρκελώνη, πήρε την πρόκριση στους «4», έπειτα από 40 χρόνια!

Την ίδια ώρα η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά κατάφερε σε λίγα λεπτά να ανατρέψει το σκορ και το σκηνικό και με το τελικό 3-1 (1-1 το πρώτο ματς στο Μάντσεστερ) να πάρει το εισιτήριο για τους «4», όπου περιμένουν από την Τρίτη οι Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης. Η κλήρωση των ημιτελικών θα γίνει την Παρασκευή.

Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα 1-0

«Εφιαλτικό» ήταν το πρώτο 20λεπτο για τη Μπαρτσελόνα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε απίστευτο ξεκίνημα, με εξουθενωτικό πρέσινγκ κι εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα των Καταλανών, επιτέθηκε…κατά κύματα κι έχασε σωρεία ευκαιριών.

Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε τρία δοκάρια, δύο με τον Βίγια (11΄, 19΄) κι ένα με τον Λόπεθ (5΄), ενώ προηγήθηκε στο 6΄ με το βολέ του Κόκε μετά το γύρισμα του Ραούλ Γκαρσία.

Παρά το τραγικό της ξεκίνημα, η Μπαρτσελόνα είχε δύο μεγάλες φάσεις με το Μέσι στο 13΄ και 24΄ (ίσως στην χειρότερη βραδιά του στο Τσάμπιονς Λιγκ), όταν βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά αστόχησε με την κεφαλιά και το αριστερό σουτ που επιχείρησε.

Στο δεύτερο μέρος οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν πολύ, έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Νεϊμάρ (48΄), Τσάβι (49΄) και Νεϊμάρ στο 79΄, ωστόσο, δε βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ατλέτικο με πάθος και τους παίκτες της να «τρώνε σίδερα» πήρε δικαιότατα την πρόκριση κι έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει και να ελπίζει ότι θα παίξει στον τελικό!

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ
Κίτρινες: Κόκε – Μασεράνο, Ντάνι Άλβες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λούις, Χουάνφραν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Γκαρσία, Γκάμπι, Λόπεθ (63΄ Ντιέγκο), Βίγια (79΄ Ροντρίγκες).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τάτα Μαρτίνο): Πίντο, Μασεράνο, Μπαρτρά, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγας (62΄ Σάντσες), Τσάβι, Ινιέστα (73΄ Πέδρο), Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ.

Μπάγερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, εκμεταλλευόμενη τις σημαντικές απουσίες των πρωταθλητών Ευρώπης (τιμωρημένοι οι Σβαϊνστάιγκερ, Χάξι Μαρτίνεθ). Εχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ρούνι στο α΄ ημίχρονο, ενώ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Βαλέντσια.

Ωστόσο στο 57΄ ο Πατρίς Εβρά με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από επτά χρόνια.

Αυτό όμως αφύπνισε τους Βαυαρούς που μετά από 50 δευτερόλεπτα (!) ισοφάρισαν με εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι του Μάντζουκιτς (58΄). Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τόμας Μίλερ πρόλαβε την προβολή του Βίντιτς μετά την παράλληλη μπαλιά του Ρόμπεν και από πολύ κοντά έγραψε το 2-1.

Σε χρόνο-ρεκόρ η Μπάγερν είχε ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και στο 76΄ καθάρισε την πρόκριση με μια κλασική κίνηση Αριέν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός έτρεξε παράλληλα με τη γραμμή της περιοχής «ψάχνοντας» το αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βίντιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα στο 76΄.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Ραφίνια – Εβρά, Βίντιτς

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μίλερ (84΄ Πιζάρο), Γκέτσε (65΄ Ραφίνια), Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάντζουκιτς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ντέιβιντ Μόιες): Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ (74΄ Ερνάντες), Βαλένσια, Κάρικ, Καγκάουα, Ρούνι, Γουέλμπεκ (80΄ Γιανουζάι)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (22,23 και 29,30 Απριλίου)

ΤΕΛΙΚΟΣ (24 Μαϊου 2014 στη Λισαβόνα)