Είναι ίσως ό,τι πιο τρομακτικό θα μπορούσε να συμβεί σε έναν οπαδό που παρακολουθεί έναν αγώνα μπάσκετ στην εξέδρα και δυστυχώς, συνέβη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη! Ο διεθνής Έλληνας σέντερ που αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχασε την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια του ισραηλινού ντέρμπι με τη Χάποελ και επιτέθηκε σε μία ολόκληρη κερκίδα με κλωτσιές και μπουνιές.

Η αλήθεια είναι ότι ο θηριώδης αθλητής δεχόταν φραστική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως, έχασε το δίκιο του, όταν αποφάσισε να απαντήσει στις προκλήσεις.

Ευτυχώς και για τον ίδιο, προτού ξεπεράσει κάθε όριο, οι συμπαίκτες του και και οι άνθρωποι ασφαλείας του γηπέδου, τον οδήγησαν στα αποδυτήρια. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δικαιολόγησε εν μέρει τον «Σοφό», χαρακτηρίζοντας «αμόρφωτους ανθρώπους» τους οπαδούς της Χάποελ Τελ Αβίβ που έκαναν και ρατσιστικούς ήχους κατά του «Σόφο».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα στον πανικό που ακολούθησε χτύπησε και ο μικρός γιος του προπονητή της Χάποελ, Ερέζ Εντελστάιν, ενώ ο πρόεδρος της Χάποελ, Ράμι Κόεν, ζήτησε από την διοργανώτρια αρχή του ισραηλινού πρωταθλήματος, την τιμωρία του παίκτη τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν.

Αγωνιστικά, η Μακάμπι επιβλήθηκε με σκορ 83-80 και μάλιστα έπιασε την αντίπαλο της στην κορυφή της βαθμολογίας.