Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ. Γιάννης Μώραλης ενώ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ευάγγελος Μαρινάκης.

«Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη αποτελεί μια επιλογή Νίκης. Εμπιστεύομαι το Γιάννη Μώραλη για τη θέση και την ευθύνη του δημάρχου Πειραιά. Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για την πόλη μας. Ο Πειραιάς πρέπει να βγει νικήτής και να αποτελέσει πρότυπο διοίκησης, ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος και έμπρακτα στέκομαι δίπλα του για τη μεγάλη ανατροπή» τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε στη ζωή μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκα και εργάζομαι στον Πειραιά και μέσα από την 20έτη διαδρομή μου στον Ολυμπιακό γνώρισα την πόλη, τις γειτονιές, τους ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης

«Μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς με την πλειοψηφία των Πειραιωτών αλλά και με σημαντικούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.Γι αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Πειραιά .Με αγάπη και πάθος, με σχέδιο και γνώση όλοι μαζί να δουλέψουμε για να οικοδομήσουμε τον Πειραιά της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους» τονίζει ο κ.Μώραλης και καλεί όλους και όλες να βαδίσουν μαζί ενώνοντας δυνάμεις .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Μώραλης είχε κάνει σαφές στο παρελθόν ότι θα τερματίσει τη θητεία του στην θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη στους «ερυθρόλευκους», ενώ τον ίδιο ρόλο έχει κι από την ημέρα που απέκτησε την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη φημολογία για υποψηφιότητα για τον Δήμο του κ. Μαρινάκη με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον Πέτρο Κόκκαλη, γιο του Σ.Κόκκαλη.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος θα δώσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα έργα που έγιναν στη πόλη κατά τη θητεία του και αυτά που πρόκειται να γίνουν μετά τις εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως οριστικοποιήθηκαν νέα ονόματα στη λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό του κ.Μιχαλολιάκου και πρόκειται για τους Γιώργο Σιγάλα, νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην παίκτη μπάσκετ του Ολυμπιακού, Χρήστο Αρβανίτη, παλαίμαχο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού καθώς επίσης δυο αθλητές με σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος τους Γιάννη Μιτάκη ιστιοπλόο και Γεωργία Δημάκου αθλήτρια κωπηλασίας.

Εν τω μεταξύ στον Πειραιά συνεργάτες του κ. Μιχαλολιάκου σημείωναν με νόημα ότι ο Μητροπολίτης κ.κ.Σεραφείμ (τον οποίο οι φήμες των προηγούμενων ημερών ήθελαν να είναι από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μαρινάκη) έδωσε τη δική του απάντηση. Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής μετά τον Ακάθιστο Υμνο αναφέρθηκε στους παρευρισκόμενους στον Ιερό Νάό «Ρόδον Αμάραντον» (Παναγίτσα) είπε : «Μαζί μας βρίσκεται ο Δήμαρχος Πειραιά και φίλος της εκκλησίας Βασίλης Μιχαλολιάκος».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος – που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – Θοδωρής Δρίτσας συνεχίζει τις περιοδείες σε γειτονιές του Πειραιά και ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 20.00 στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκου και 2ας Μεραρχίας στην πλατεία Τερψιθέας. Ως μια πρώτη αντίδραση στην υποψηφιότητα του Γ.Μώραλη μπορεί να θεωρηθεί η ανάρτηση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης του συνδυασμού «Το λιμάνι της αγωνίας» του Θ.Δρίτσα που ανέφερε: «Το «Λιμάνι της Αγωνίας» παίζει ποδόσφαιρο, αγαπάει τον Ολυμπιακό, αλλά ενημερώνει και κάθε ενδιαφερόμενο ότι διαθέτει μιά πολύ καλή και έμπειρη ομάδα».