Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάλεψε κόντρα στα προγνωστικά, προηγήθηκε, αλλά τελικά η Μπάγερν έφυγε με ισοπαλία 1-1 απο το «Ολντ Τράφορντ» και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του Champions League. Η ρεβάνς θα γίνει στο Μόναχο στις 9 Απριλίου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να μπλοκάρουν την επιθετική ανάπτυξη των πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά η μοναδική στιγμή που απείλησαν ήταν το σουτ του Ρόμπεν στο 31′, όταν ο Ντε Χέα πραγματοποίησε απόκρουση η οποία σίγουρα διεκδικεί θέση στις κορυφαίες της χρονιάς. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με κλασικό τετ-α-τετ Γουέλμπεκ-Νόιερ στο 40′, με τον γκολκίπερ της Μπάγερν να σώζει την εστία του.

Στο 57′ απο κόρνερ του Ρούνι, ο αρχηγός Νεμάνια Βίντιτς με μία ασύλληπτη κεφαλιά άφησε «άγαλμα» τον Νόιερ και άνοιξε το σκορ. Ενθουσιασμός στο «Θέατρο των ονείρων» καθώς οι Βαυαροι έδειχναν να παραπαίουν. Ομως, σε τόσο σπουδαίες ομάδες αρκεί… μισή ευκαιρία και στο 66΄ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ ισοφάρισε μετά από κεφαλιά του Μάντζουκιτς. Ο έμπειρος μέσος της Μπάγερν αποβλήθηκε στο 90΄ με δεύτερη κίτρινη και χάνει τη ρεβάνς, όπως και ο συμπαίκτης του Χάβι Μαρτίνεθ που συμπλήρωσε κάρτες.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: Βαλένσια – Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς, Χάβι Μαρτίνεθ (χάνει τη ρεβάνς)

Κόκκινη: Σβαϊνστάιγκερ (90΄-δεύτερη κίτρινη)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ντέιβιντ Μόιες): Ντε Χέα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπίτνερ (73΄ Γιανγκ), Βαλένσια, Κάρικ, Φελαϊνί, Γκιγκς (46΄ Καγκάουα), Ρούνι, Γουέλμπεκ (85΄ Ερνάντες).

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ρόμπεν, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί, Κρόος (73΄ Γκέτσε), Μίλερ (62΄ Μάντζουκιτς).

Η Ατλέτικο στάθηκε «όρθια» στο «Καμπ Νου»

Ανοιχτούς λογαριασμούς για το «Βιθέντε Καλντερόν» στις 9 Απριλίου άφησαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση του Champions League στο «Καμπ Νου», που έληξε ισόπαλη 1-1.

Οι «ροχιμπλάνκος»… καρδιοχτύπησαν τους γηπεδούχους μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Αρντά Τουράν βρήκε τον Βίγια αλλά ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα αστόχησε από εξαιρετική θέση. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έπαιζε πολύ «κλειστά», κατά την προσφιλή τακτική της απέναντι σε αντίπαλους ανάλογης κλάσης.

Οι γηπεδούχοι ατύχησαν να χάσουν με τραυματισμό (στη λεκάνη) τον Πικέ στο 11′, όμως ανάλογο πλήγμα δέχθηκε και η Ατλέτικο με τον Ντιέγκο Κόστα στο 28′, όταν ο Βραζιλιάνος αποχώρησε με τράβηγμα για να πάρει τη θέση του ο συμπατριώτης του Ντιέγκο. Δύο λεπτά νωρίτερα η ομάδα του Μαρτίνο είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μέσι να βγάζει «μαγικά» τον Ινιέστα απέναντι στον Κουρτουά, αλλά τον Βέλγο να αποκρούει σωτήρια.

Το γκολ του Ντιέγκο στο 56′, με ένα εκπληκτικό βολέ που άφησε άναυδο τον Πίντο, έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα πίεσε πολύ, αφού η Ατλέτικο οπισθοχώρησε αλλά αμυνόταν σαν… ιταλική ομάδα, αφήνοντας τον αντίπαλο να σουτάρει εκτός περιοχής καθώς δεν μπορούσε να μπει σε αυτή.

Ο Κουρτουά επενέβη αποτελεσματικά στη μακρινή προσπάθεια του Μπουσκέτς στο 63΄, αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει τίποτα στο 71΄ όταν ο Ινιέστα βρήκε εκπληκτικά τον Νεϊμάρ, ο οποίος με εν κινήσει σουτ ισοφάρισε. Στο 74΄ ο Ινιέστα (σουτ) και στο 85΄ ο Μέσι (φάουλ) υποχρέωσαν τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο σε άλλες δύο δύσκολες αποκρούσεις, αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση και έφυγαν με ένα αποτέλεσμα που τους δίνει πολλές ελπίδες για να βρεθούν στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1974.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Ινιέστα, Άλμπα – Κόκε, Χουανφράν, Τουράν, Γκάμπι, Ντιέγκο, Σόσα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χεράρδο Μαρτίνο): Πίντο, Άλβες, Πικέ (12΄ Μπάρτρα), Μασεράνο, Άλμπα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (68΄ Αλέξις), Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουΐς, Κόκε, Τιάγκο, Γκάμπι, Τουράν (77΄ Ροντρίγκεθ), Βίγια (71΄ Σόσα), Ντιέγκο Κόστα (30΄ Ντιέγκο).