Το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ θα συμβεί κάτι που (δυστυχώς) δεν συναντάται συχνά σε ελληνικούς αθλητικούς χώρους που φιλοξενούν επαγγελματικές ομάδες οι οποίες ακολουθούνται από πολυπληθές οπαδικό κοινό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει σε έναν χώρο που δοξάστηκε ίσως όσο κανένας άλλος γηγενής ή ξένος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού συλλογικού μπάσκετ και λογικά θα του είναι πολύ πιο δύσκολο να μην μπερδέψει αποδυτήρια και πάγκους, ύστερα από 13 χρόνια (1999-2012) παρουσίας ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού.
Ακόμα δυσκολότερο ωστόσο θα είναι να μην κρατήσει τα δάκρυά του ή να μην λυγίσει συναισθηματικά από αυτό που τον περιμένει στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, εκεί όπου οι φίλοι του ΠΑΟ θα μετατρέψουν την παρουσία του αγαπημένου τους Γκαστόνε σε λαϊκό προσκύνημα κι ας έρχεται με «πονηρές» διαθέσεις καθοδηγώντας πλέον την Φενερμπαχτσέ η οποία θέλει τη νίκη όσο και οι Πράσινοι σε έναν αγώνα που λαμβάνει χαρακτήρα «ζωής ή θανάτου» στην Ευρωλίγκα και για τις δύο ομάδες.
Τα όσα θα λάβουν χώρα στις εξέδρες και στο παρκέ του ΟΑΚΑ μπορεί κανείς να τα αντιληφθεί εκ των προτέρων διαβάζοντας τα ακόλουθα λόγια του νυν επικεφαλής τον μπασκετικό ΠΑΟ Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος κάλεσε τον Ομπράντοβιτς να επιστρέψει στο σπίτι του! «Μοιάζει με κακόγουστο αστείο το να προπονεί άλλη ομάδα ο Ζοτς… Πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει μία και για πάντα στο σπίτι του, ώστε να ολοκληρωθεί ο στόχος που έχουμε ως Παναθηναϊκός, να ξεπεράσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκούς τίτλους». Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι στο ημίχρονο του αγώνα η διοίκηση της ομάδας (προφανώς δια χειρός του ιδίου) θα τιμήσει τον πρώην τεχνικό του Τριφυλιού.
Για τον πιο αγαπημένο προπονητή της καριέρας του έκανε λόγο ο αμερικανός φόργουορντ Μάικ Μπατίστ ο οποίος αφίχθη στην Ελλάδα το 2003 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού μετά από υπόδειξε του σέρβου προπονητή και παραμένει σε αυτόν ως σήμερα, με ένα μικρό διάλειμμα πέρυσι στην τωρινή ομάδα του Ομπράντοβιτς, τη Φενερμπαχτσέ: «Αισθάνομαι ευλογημένος που τον γνώρισα. Για μένα ο Ζέλικο είναι οικογένεια, ένας τεράστιος προπονητής και ένας υπέροχος άνθρωπος».
Την αδημονία του για την επιστροφή δεν έκρυψε και ο ίδιος ο Γκαστόνε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, πέρα από όλα τα άλλα, που επιστρέφω στην Αθήνα και θα δω τους φίλους μου. Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Ανάλογη κατάσταση είχα ζήσει και με την Παρτίζαν, όταν βρέθηκα αντίπαλός της, γιατί ήταν η ομάδα που έπαιξα αρκετά χρόνια. Αλλά, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που έζησα με τον Παναθηναϊκό. Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στην Αθήνα. Θα είναι μία εμπειρία ζωής που θα την κρατήσω στο μυαλό και την καρδιά μου».