Τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο ομαλά στην Μπαρτσελόνα τον τελευταίο καιρό. Η αποχώρηση του Κάρλες Πουγιόλ το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καίριο πλήγμα μπροστά στην αδυναμία της ομάδας να παράξει το ποδόσφαιρο του πρόσφατου παρελθόντος και να πείσει ότι υπό τις οδηγίες του Αργεντινού κ. Τάτα Μαρτίνο μπορεί να φτάσει σε κατακτήσεις τίτλων. Οχι βέβαια ότι έχει βρεθεί εκτός στόχων, τουναντίον παραμένει ενεργή σε όλες τις διοργανώσεις εκείνες που στο τέλος του δρόμου οδηγούν σε σημαντικά τρόπαια!
Ωστόσο η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του προπονητή και των τακτικών του ολοένα και εντείνεται. Ο κ. Μαρτίνο κατηγορείται ότι προσπαθεί να διαφοροποιήσει σημαντικά τον τρόπο παιχνιδιού της καταλανικής ομάδας, ότι επιχειρεί να τη βάλει σε δικά του καλούπια και γενικότερα ότι δεν κάνει σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού που έχει στη διάθεσή του.
Η Μπάρτσα υποδέχεται απόψε τη Μάντσεστερ Σίτι, στη ρεβάνς τού υπέρ της 2-0 στην Αγγλία για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλώντας για τον αγώνα, ο κ. Μαρτίνο παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα «χημείας» στη συνεργασία του Λιονέλ Μέσι με τον Νεϊμάρ:
«Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία ματς δεν βρίσκονται όπως τους πρώτους μήνες. Μετά την επιστροφή του Μέσι παρατηρείται δυσκολία στον συγχρονισμό τους και αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα. Ωστόσο μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο και τον δεύτερο καλύτερο στον κόσμο» τόνισε ο Αργεντινός ο οποίος συνέστησε προσοχή εν όψει της ρεβάνς του «Καμπ Νου»:
«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ομάδα γεμάτη με αστέρια παγκόσμιας κλάσης και δεν ήρθε εδώ για να χάσει. Θα παίξει ανοιχτά, θα ψάξει το γκολ, τουλάχιστον αυτό περιμένω εγώ. Πρέπει να προσέξουμε κάθε ποδοσφαιριστή της ξεχωριστά και ίσως λίγο περισσότερο τον συμπατριώτη μου Αγουέρο ο οποίος είναι ένας πολύ επικίνδυνος επιθετικός».
Η διαμαρτυρία του Πελεγκρίνι


Στην αντίπερα όχθη, ο χιλιανός τεχνικός των Σίτιζενς κ. Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι αποφάσισε να μην κάνει δηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δύο αγωνιστικές τιμωρίες από την ΟΥΕΦΑ επειδή καταφέρθηκε κατά του διαιτητή της πρώτης αναμέτρησης στην Αγγλία. Θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την εξέδρα και θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση μέσω τηλεφώνου με τον βοηθό του στη Σίτι κ. Μπράιαν Κιντ ο οποίος θα αναλάβει το κοουτσάρισμα της ομάδας.
Το βράδυ της Τετάρτης διεξάγεται και ο αγώνας Παρί σεν Ζερμέν – Λεβερκούζεν, στη ρεβάνς του επιβλητικού 4-0 για την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας στον πρώτο αγώνα της Γερμανίας.

Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 11 Μαρτίου 2014

HeliosPlus