Το βράδυ της Τρίτης (11/3) θα είναι γνωστές οι πρώτες δύο ομάδες που θα έχουν κατακτήσει την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Τα σκορ των πρώτων αγώνων δίνουν σαφές προβάδισμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 1-0 της Μίλαν, και στην Μπάγερν Μονάχου, που πέρασε σαν σίφουνας (2-0) από το «Εμιρέιτς» του Λονδίνου.
Εχουν άραγε τύχη οι δύο ηττημένοι των πρώτων αναμετρήσεων για μια εντυπωσιακή ανατροπή; Στη Μίλαν φαίνεται να το πιστεύουν περισσότερο, αν πιαστεί κανείς από τα λόγια του εκκεντρικού ιταλού επιθετικού Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να χάνω, παίζω μόνο για τη νίκη. Είναι ένα ματς στο οποίο οφείλουμε να αποδείξουμε ότι δεν φοράμε τυχαία αυτή την τεράστια φανέλα».
Την αξία του Μπαλοτέλι και την ικανότητά του (όταν ασφαλώς είναι ήρεμος και τα έχει καλά με τον εαυτό του) να αλλάξει με μία ενέργειά του τη ροή ενός αγώνα αναγνώρισε δημόσια ο αργεντινός προπονητής της ισπανικής ομάδας Ντιέγο Σιμεόνε, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι αυτός που απαιτεί τη μεγαλύτερη προσοχή, ωστόσο όταν μιλάμε για τη Μίλαν οφείλουμε σεβασμό σε κάθε ποδοσφαιριστή που φοράει τη φανέλα της. Είναι μια απίστευτα μεγάλη ομάδα».
Η Ατλέτικο παραμένει ενεργή στο κυνήγι του ισπανικού τίτλου ακολουθώντας κατά πόδας τη συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ο βραζιλιάνος και πολιτογραφημένος ισπανός επιθετικός Ντιέγκο Κόστα ονειρεύεται ακόμη πιο μεγάλα πράγματα:

«Εδώ που είμαστε δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε ότι θα φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου. Η ομάδα δουλεύει άριστα, δεν υπάρχει αντίπαλος που να μας φοβίζει και είναι λογικό να κοιτάζουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν πρέπει βέβαια να υποτιμήσουμε τη Μίλαν γιατί ξέρει πολύ περισσότερα για το Τσάμπιονς Λιγκ από όσα εμείς».
Στο Μόναχο η Μπάγερν θα υποδεχθεί τη λονδρέζικη Αρσεναλ έχοντας αποκτήσει ένα τεράστιο προβάδισμα μετά το υπέρ της 2-0 στο Λονδίνο. Ωστόσο ο προπονητής της γερμανικής ομάδας που σαρώνει κάθε αντίπαλο στο πέρασμά της και όταν σκοράρει λιγότερα από 3-4 γκολ θεωρείται ότι έχει αποτύχει θυμίζει ότι δεν υπάρχει ομάδα που να προκρίθηκε σε επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ δίχως να παίξει.
Μάλιστα ο Ισπανός κ. Πεπ Γουαρδιόλα προειδοποίησε τους ποδοσφαιριστές του ότι «η Αρσεναλ είναι ικανή να μας νικήσει αν κάνουμε παθητικό παιχνίδι και την αφήσουμε να έχει την μπάλα στην κατοχή της περισσότερο από όσο εμείς». Φυλάει τα ρούχα του για να τα έχει… ολόκληρα!
Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 10 Μαρτίου 2014

HeliosPlus