Οσο τα βρετανικά ΜΜΕ αδυνατούν να βρουν πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της Μάντσεστερ από το 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ… παίζουν κρεμάλα και τα γράμματα που κερδίζουν είναι Μ-Ο-Γ-Ε-Σ.
Ενας εξ αυτών, μάλιστα, δεν άντεξε την καταιγιστική επικράτηση του Ολυμπιακού, ο οποίος περιόρισε την πρωταθλήτρια Αγγλίας σε μία και μοναδική κλασική ευκαιρία με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι και επέλεξε κάτι ακραίο για να εκφράσει την απογοήτευσή του: «Χτύπησε» τατουάζ στον γλουτό του με τις λέξεις «Moyes Out», όπερ μεθερμηνευόμενον «Μόγες Εξω!». Φυσικά, η φωτογραφία, που τόλμησε να δημοσιεύσει ο ευφάνταστος οπαδός, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, όπως βέβαια και τα πικρόχολα σχόλια κατά του 51χρονου προπονητή.
Ορισμένες από τις πιο σκληρές αλήθειες, για τον τεχνικό, τους ποδοσφαιριστές του καθώς και το επίπεδο της Premiership εξωτερίκευσε ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ Ρόι Κιν, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση στο Φάληρο και σχολίαζε το παιχνίδι για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ITV. «Πιστεύω ότι ο Ντέιβιντ Μόγες θα πρέπει να είναι σοκαρισμένος. Πήγε στη Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι περιμένοντας σπουδαία πράγματα και τώρα θα βλέπει την έλλειψη ποιότητας του υλικού που διαθέτει» σχολίασε ο Ιρλανδός, ο οποίος είχε… ράμματα και για τη γούνα του πρωταθλήματος.

«Νομίζω ότι έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου ως προς την ιδέα ότι η Πρέμιερ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ανοησίες. Σίγουρα είναι το καλύτερο brand, αλλά όπως έχουμε διαπιστώσει τις τελευταίες εβδομάδες οι αγγλικές ομάδες έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τις κορυφαίες της Ευρώπης και ειδικά η Γιουνάιτεντ»
σχολίασε ο Κιν, την ώρα που βρετανοί αρθρογράφοι μιλούν για κακόγουστο αστείο ασκώντας δριμεία κριτική προς παίκτες και προπονητή.
Αυτό το συμβάν θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες ήττες της Γιουνάιτεντ. Εχουν υπάρξει κι άλλες, ακόμη πιο ντροπιαστικές και ίσως καταστροφικές ήττες, αλλά δεν θυμόμαστε ο οργανισμός της Γιουνάιτεντ να έχει υποστεί τόσο βαθιά κρίση, λένε οι Αγγλοι, που αδυνατούν να κατανοήσουν πώς ο Μόγες παρέλαβε μια ομάδα πρωταθλήτρια από τα χέρια του «σερ» Αλεξ Φέργκιουσον (μάνατζερ της Μάντεστερ, όπως είναι ο τίτλος του προπονητή στην Αγγλία, επί 27 χρόνια) και… κατάφερε να τη διαλύσει μέσα σε λίγους μήνες.
Διότι η Γιουνάιτεντ δεν κινδυνεύει να αποκλειστεί μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά παραπαίει και στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην έκτη θέση έχοντας… 15 βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Τσέλσι, ενώ ο μοναδικός τρόπος ανάκαμψης, η επένδυση κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων στερλινών για την απόκτηση σπουδαίων ποδοσφαιριστών, φρενάρει στα χρέη που έχουν δημιουργηθεί και που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ!
Ο,τι και αν του προσάπτουν, πάντως, ο φερόμενος ως… αποδιοπομπαίος τράγος, προπονητής της Γιουνάιτεντ, δεν σταματά να ελπίζει, υποστηρίζοντας ότι «οι παίκτες μας είναι πληγωμένοι, το Ολντ Τράφορντ έχει ζήσει σπουδαίες βραδιές στο παρελθόν και ελπίζω να ζήσουμε το ίδιο και τώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και έχουμε την ευκαιρία ώστε να τα καταφέρουμε». Για να δούμε τι άποψη έχουν πάνω σε αυτό ο κ. Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού…

Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 26 Φεβρουαρίου 2014

HeliosPlus