Ο κ. Αργύρης Πεδουλάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ, όπου την Τσικνοπέμτπτη (20/2, 21.45, ΔΤ, Novasports 3) ο Παναθηναϊκός (ρεκόρ 3-3) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (ρεκόρ 4-2) για την 7η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας.

Ο 50χρονος κόουτς αναγνωρίζει ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει πίεση καθημερινά, μίλησε για το «πρέπει» της ομάδας του, όχι αποκλειστικά στο ντέρμπι «αιωνίων», αλλά σε όλα τα παιχνίδια, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που επιβραδύνει τον Ρόκο Ούκιτς και μνημόνευσε την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Πεδουλάκη:
Για το αν υπάρχει πίεση: «Υπάρχει μια πίεση, αλλά πρέπει να την απομονώνεις και να προσπαθείς επί 40 λεπτά να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Γνωρίζονται πολύ καλά και οι δύο ομάδες και θεωρώ ότι το παιχνίδι θα κριθεί σε λεπτομέρειες».
Για το αν υπάρχει «πρέπει» σε αυτό το παιχνίδι: «Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει πρέπει. Σε ποιο δεν υπάρχει; Σε άλλα πρωταθλήματα όπου συμμετέχουν ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν σημειωθεί ήττες, ο Ολυμπιακός έχασε στη Δράμα και ο Παναθηναϊκός σε άλλα παιχνίδια. Το πρέπει υπάρχει πάντα, άρα δεν είναι κάτι καινούριο. Εμείς αυτό το ζούμε καθημερινά».
Για το αν η άμυνα θα είναι κι αυτή τη φορά οδηγός της ομάδας του: «Όπως είναι ο Παναθηναϊκός, με τα προβλήματα που έχει όλη τη χρονιά με τον Ρόκο που είναι ο βασικός μας πλέι μέικερ, αναγκαστικά στηριζόμαστε στην άμυνα. Ο Ούκιτς είναι ένα παιδί που μας λείπει αρκετά, μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα η μη καλή φυσική του κατάσταση και ο πόνος που έχει στα πόδια και δεν προπονείται. Οπότε αυτό έχει αλλάξει όλη τη δομή της ομάδας. Ο Ολυμπιακός έχασε το Λο κι έχει χάσει κάποιους πόντους στην επίθεση. Φανταστείτε εμάς που έχουμε λιγότερες λύσεις. Επιστρατεύεται στα περισσότερα ματς. Ξεκινά πάντα, ενώ δεν έχει κάνει προπονήσεις, για να είναι ζεστά τα πόδια του. Ζούμε με αυτό το πρόβλημα όλη τη χρονιά. Νομίζω όμως ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα η οποία έχει μάθει να αντιμετωπίζει όλα αυτά τα θέματα και αυτό θα κάνουμε και αύριο».
Για τη διαφαινόμενη προσθήκη του Ζακ Ράιτ: «Αφήστε το αυτό… Εμείς έχουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εχουμε τον Ολυμπιακό και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Μεταγραφολογίες από αύριο. Όπως έχω ξαναπεί, θα μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτούς που είναι εδώ και όχι σε αυτούς που δεν είναι εδώ».
Για τη δήλωση του Μπαρτζώκα ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι πνευματικά και σωματικά, ώστε να πάρουν το ματς στο ΟΑΚΑ: «Σας αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία γιατί αυτό μεταφέρεται και στον κόσμο των μεν και των δε. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι πιο καλή. Οτιδήποτε μπορεί να ιντριγκάρει, εγώ δεν θα το κάνω. Δεν υπάρχει κάποιος στον Παναθηναϊκό που να έχει μιλήσει για τον Ολυμπιακό. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες».
Για την ετοιμότητα του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος επιστρέφει στη δράση έχοντας χάσει τρεις αγώνες: «Ο Τζέιμς έβγαλε χθες ένα κομμάτι της προπόνησης. Αύριο θα είναι το ισχυρό τεστ μέσα στο παιχνίδι. Οι ιατροί μας έχουν πει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Νομίζω ότι θα είναι κοντά μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολύπλευρες λύσεις και να λύσει προβλήματα σε διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού».