Οσο χαμηλά κι αν είχε πέσει κατά το παρελθόν η άλλοτε κραταιά στο Καμπιονάτο Μίλαν, τέσσερα γκολ από έναν και μόνο ποδοσφαιριστή στον ίδιο αγώνα (ιταλικού πρωταθλήματος) δεν είχε δεχθεί ποτέ! Το «κατάφερε» και αυτό κατά την εφετινή τραγική για τους Ροσονέρι περίοδο, η οποία τους βρίσκει 30 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους και ενώ απομένει ακόμα μισό πρωτάθλημα (δηλαδή 19 αγωνιστικές)!
Κατά σύμπτωση, το πέτυχε ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος (κατά το ήμισυ, καθώς προκύπτει καθεστώς συνιδιοκτησίας με τη Σασουόλο) ανήκει στη Γιουβέντους και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Κυρίας. Ονομάζεται Ντομένικο Μπεράρντι, είναι 19 ετών και με το «καρέ» τερμάτων απέναντι στη Μίλαν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Καμπιονάτο που σημειώνει τέσσερα γκολ απέναντι στους Ροσονέρι από καταβολής της Serie A (1929-30).
Παράλληλα έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ιταλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου που σημείωσε τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα! Στην κορυφή παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Καμπιονάτο, ο μυθικός –μακαρίτης πλέον –Σίλβιο Πιόλα, ο οποίος στην αναμέτρηση Αλεσάντρια – Προ Βερτσέλι (4-5 στις 22 Νοεμβρίου 1931) σημείωσε τέσσερα τέρματα σε ηλικία 18 ετών και περίπου δύο μηνών (είχε γεννηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 1913). Ο Μπεράρντι τα κατάφερε σε ηλικία 19 ετών, 5 μηνών και 12 ημερών (γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1994).
«Αυτή είναι μία βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αφιερώνω τη νίκη στον φίλο μου Φραντσέσκο Ατσέρμπι (σ.σ.: πρόκειται για συμπαίκτη του ο οποίος έχει διαγνωστεί με καρκίνο στα γεννητικά όργανα), στην οικογένειά μου και στην κοπέλα μου» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος μετά το τέλος του αγώνα Σασουόλο – Μίλαν (4-3) ο 19χρονος επιθετικός, ο οποίος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από… σπόντα καθώς στις ακαδημίες της Κοζέντσα (ομάδα της ομώνυμης πόλης στην οποία γεννήθηκε) δεν τον είχαν προσέξει ιδιαίτερα, τουναντίον τον είχαν αποθαρρύνει καθώς είχε κριθεί ως περίπτωση χωρίς ιδιαίτερη προοπτική.
Το 2009, σε ηλικία 14 ετών και αφού η Κοζέντσα του είχε δείξει την πόρτα της εξόδου, ο Ντομένικο βρέθηκε στη Μόντενα όπου επισκέφτηκε τον αδερφό του ο οποίος ζούσε εκεί. Παίζοντας ποδόσφαιρο σε μία αλάνα, είχε την τύχη να παρακολουθείται από έναν σκάουτ της Σασουόλο ονόματι Λουτσιάνο Παγκ. Ηταν ο άνθρωπος που του άνοιξε την πόρτα του ιταλικού ποδοσφαίρου καθώς μερικές ημέρες αργότερα ο Μπεράρντι ανήκε στα τμήματα υποδομής της προαναφερθείσης ομάδας. Εκεί τον πρόσεξαν όσο έπρεπε, τον βοήθησαν να εξελιχθεί σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή και τέσσερα χρόνια αργότερα να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, η οποία απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του και το ελεύθερο να αποφασίζει για το μέλλον του.
Σημειωτέον ότι με αυτά τα τέσσερα γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τη Μίλαν ο 19χρονος διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας επιθετικός έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα της Serie A, όσα ακριβώς έχει πετύχει ως σήμερα και ο μελλοντικός συμπαίκτης του στην Κυρία Αργεντινός Κάρλος Τέβες.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 13 Ιανουαρίου 2014

HeliosPlus