Οι ιντριγκαδόρικες γλώσσες υποστηρίζουν ότι το ταξίδι στην Αργεντινή και η απουσία των δύο μηνών από την ενεργό δράση δεν οφείλονταν σε τραυματισμό. Ηταν ένα τρικ προκειμένου ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, Αργεντινός Λιονέλ Μέσι να αποφορτιστεί εντελώς και μετά να μπει στη συντήρηση ώσπου να γεμίσουν οι μπαταρίες του και να επιστρέψει στην ενεργό δράση όπως πραγματικά πρέπει να είναι και κυρίως έχοντας ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για επιπλέον μυϊκούς τραυματισμούς, από τους πολλούς που τον ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια του 2013.
Κατά τη διάρκεια της απουσίας του η σπέκουλα οργίασε! Ηταν πολλά τα δημοσιεύματα τα οποία άφηναν υπόνοιες για ανύπαρκτο τραυματισμό προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη του Μέσι για ξεκούραση. Δεν είναι βλέπετε και η καλύτερη διαφήμιση για έναν 25χρονο σουπερστάρ της μπάλας, πίσω από τον οποίο τρέχουν τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ των εταιρειών που τον (υπο)στηρίζουν χορηγικά, να αποδεικνύεται ότι τόσο νωρίς στην καριέρα του έχει ανάγκη από δίμηνη αποχή για χαλάρωση.
Η σύγκριση με τον Ιμπραΐμοβιτς


Αν και φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι ένα συμπέρασμα ανθρώπινο, κρίνοντας από το γεγονός ότι ο Αργεντινός έχει ήδη αγωνιστεί σε 475 επίσημα ματς στην καριέρα του, μόλις 115 λιγότερα από τον σουηδό φορ της Παρί Σεν Ζερμέν Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος όμως είναι επτά χρόνια μεγαλύτερός του! Η καταπόνηση του Μέσι ωστόσο –ο οποίος εκτός των άλλων χαρακτηρίζεται και από το κακό ελάττωμα να θέλει να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο, ακόμη και σε φιλικά ματς! –δεν μετρείται με ιατρικούς όρους αλλά με το χρώμα του χρήματος. Πρέπει να είναι εκεί και να παίζει. Και όταν απαιτείται συντήρηση, είναι προτιμότερο να εμφανίζεται ως τραυματίας!
Ο 25χρονος επιθετικός επέστρεψε πάντως απόλυτα έτοιμος. Μπήκε ως αλλαγή στο 64ο λεπτό του αγώνα απέναντι στη Χετάφε και σημείωσε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δείχνοντας ότι η αποχή τον ωφέλησε.
Σενάρια παραχώρησης


Και περισσότερο από κάθε άλλον χαίρεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα κ. Σάντρο Ροσέλ, καθώς αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε απίθανο πλέον συζητείται έντονα στους καταλανικούς κόλπους: η πώληση του Αργεντινού με ένα ποσό ρεκόρ το οποίο δεν θα καταρριφθεί ποτέ! Σύμφωνα με όσα γράφονται ολοένα και συχνότερα στον ισπανικό Τύπο, αν εμφανιστεί η ομάδα που θα προτείνει στην Μπαρτσελόνα την αγορά του Μέσι αντί 250 εκατ. ευρώ, ο Αργεντινός θα παραχωρηθεί. Θα είναι ένας κύκλος που θα κλείσει με μια πώληση που θα περάσει στην ιστορία ως το ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών και το οποίο ασφαλώς θα εμπλουτιστεί με τεράστιες επί μέρους εμπορικές συμφωνίες, καθώς παρέα με τον Μέσι θα «μετακινηθούν» και οι εταιρείες που τον ακολουθούν και φροντίζουν για την εικόνα του Αργεντινού σε κάθε βήμα του.
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 9 Ιανουαρίου 2014

HeliosPlus