Εκμεταλλευόμενος το καυτό ΟΑΚΑ και παίζοντας με «καρδιά πρωταθλητή», ο Παναθηναϊκός οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εφετινή ήττα με 67-59, σπάζοντας το ρεκόρ του (23-0) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου στις 9 Φεβρουαρίου 2014 θα συναντήσει τον Άρη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι «πράσινοι» έχοντας κορυφαίο τον Ματσιούλις κατάφεραν να συντηρούν μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ από τον Ολυμπιακό σίγησαν τα πρώτα «βιολιά» και ο Ντάνστον πάλευε σχεδόν μόνος. Ένταση πριν από το τζάμπολ με κροτίδα που έπεσε στον πάγκο των Πειραιωτών και παραλίγο να τινάξει το παιχνίδι στον «αέρα».

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59.

Ικανοποίηση για Πεδουλάκη και παράπονα από Μπαρτζώκα

Παράπονα από τον διαιτητή Τανατζή σχετικά με τα φάουλ που σφύριξε και τις βολές που ήταν 20-4 υπέρ του Παναθηναϊκού ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα είχε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τονίζοντας παράλληλα ότι έγινε ένα κακό ματς ποιοτικά και ότι οι Πράσινοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς.

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στην άμυνα της ομάδας του που κράτησε χαμηλά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Από ντόπινγκ κοντρόλ (ούρα και αίμα) πέρασαν όλοι οι παίκτες των ομάδων, όπως είχε ζητήσει ο ΟΣΦΠ και συμφώνησε ο ΠΑΟ, ενώ με ειδική άδεια μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου οι Κάρι και Σλούκας.

Μπαρτζώκας: «Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Πήγε πιο διψασμένος στις διεκδικίσιμες μπάλες. Δεν έγινε καλό παιχνίδι, υπήρχαν πολλά λάθη, χαμένα σουτ. Είχαμε πολλούς παίκτες που υστέρησαν. Κάποιοι ξένοι μας που είδαν πρώτη φορά αυτή την ατμόσφαιρα φάνηκαν επηρεασμένοι, αλλά και κάποιοι παίκτες μας με εμπειρία.

»Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο ο αντίπαλος και ο γνωστός κύριος Τανατζής. Ένα λεπτό πριν λήξει το ματς οι βολές ήταν 25-4. Πήρε και σφυρίγματα του κύριο Σχινά. Εμείς όποτε κάναμε ντράιβ δεν παίρναμε βολές».

Πεδουλάκης: «Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Κλειδί ήταν η άμυνά μας, ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας είναι πολύ καλός. Είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια. Όσον αφορά τα φάουλ, η μπάλα πέρασε πολλές φορές μέσα.

» Ο Ματσιούλις πόσταρε συνέχεια. Δεν παρασυρθήκαμε, βάλαμε την μπάλα μέσα και στην άμυνα ρισκάραμε δίνοντας σουτ στον Ολυμπιακό. Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να σπάσει την άμυνα, μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Θέλω να αναφερθώ σε δύο παιδιά που επιστρατεύτηκαν, τον Ματσιούλις και τον Παππά, χωρίς προπόνηση και ήταν και οι δύο εξαιρετικοί.

»Βοήθησαν και οι δύο σημαντικά. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό. Οι ομάδες αυτές κυνηγούν τον τίτλο κι εμείς κάναμε ένα πολύ σοβαρό βήμα για να πάρουμε τον τίτλο. Έχουμε κάποια θέματα που ελπίζουμε μετά τις γιορτές να μην τα έχουμε ».

Κάρι: «Ευτυχώς πήραμε μια μεγάλη νίκη και δεν τραυματίστηκε κανένας. Είναι ένα ματς με τρελή αντιπαλότητα. Ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε καλά και το κάναμε σε αρκετά καλό βαθμό».

Σλούκας: «Περιμέναμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε τη χειρότερη ήττα σήμερα, επειδή κρινόταν ένας τίτλος. Ο Ολυμπιακός δεν σταματά εδώ, έχουμε δύο βασικούς στόχους και κοιτάμε την επόμενη μέρα».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να παίξουμε κι εμείς καλό μπάσκετ κάποια στιγμή. Βέβαια έχουμε ακόμα ένα βήμα κόντρα στον Άρη. Ο Άρης είναι ο λεγόμενος αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ο παντοκράτορας. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την επιλογή του να γίνει ο τελικός στο Ηράκλειο. Ο Παναθηναϊκός πάντα έχει τις κούπες και τα πρωταθλήματα ως στόχο. Ο Τελικός βέβαια δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι».

Για το αν η πρόκριση είναι η απάντηση για όσους δεν στηρίζουν τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Η απάντηση δόθηκε από όλη την ομάδα. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, ο Αργύρης, οι παίκτες, όλοι»!

Για την ΠΑΕ: «Γίνετε μία εξαιρετική προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Από και πέρα σήμερα πήρα τα στοιχεία στα χέρια μου και θα τα δούμε πρώτα. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίζει την προσπάθεια του κ. Αλαφούζου κι έπειτα θα δούμε κι εμείς πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα κι αυτό οφείλουμε να το δείχνουμε στο γήπεδο».

Για τους λίγους ανεγκέφαλους που προκαλούν επεισόδια: «Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να τελειώσουν αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα σε εξοπλισμό και προσωπικό. Είναι βέβαια δύσκολο να κουμαντάρεις τόσους πολλούς ανθρώπους».

Έλεγχο ντόπινγκ σε όλους τους παίκτες
Από πλήρη έλεγχο ντόπινγκ πέρασσαν και οι 24 παίκτες που πάτησαν στο παρκέ. Το αίτημα του Ολυμπιακού, στο οποίο είχε συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός, ικανοποιήθηκε και έτσι από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν όλοιδίνοντας δείγμα ούρων και αίματος. Ειδική άδεια πήραν Σλούκας και Κάρι προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου