Δεν είναι στα καλύτερά της, δυσκολεύεται να βρει ρυθμό στη μετά-Φέργκιουσον εποχή, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν παύει και να φαντάζει ως μεγαθήριο μπροστά σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Θα τη βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός, στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγ με την ελπίδα ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν θα έχουν ανακαλύψει τον καλό εαυτό τους στις αναμετρήσεις του ερχόμενου Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

«Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν σε δύο και πλέον μήνες από σήμερα, όμως ο Ολυμπιακός έχει μία καλή ευκαιρία να συνεχίσει στη διοργάνωση και θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την πολύ δυνατή έδρα του» ήταν το σχόλιο του στρατηγικού συμβούλου των υψηλόβαθμων στελεχών της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, κ. Κριστιάν Καρεμπέ αμέσως μετά την κλήρωση.

Αν και τα έχει βρει μπαστούνια στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να προκριθεί ως πρώτη από τον α’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως να υποστεί ήττα και μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες (απόλυτο νικών την έδρα της), με αντιπάλους τις Λεβερκούζεν, Σαχτιόρ Ντόνετσκ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Εντός των αγγλικών συνόρων έχει ως σήμερα να επιδείξει επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες, έχοντας συλλέξει 25 βαθμούς μετά από 16 αγωνιστικές. Την περασμένη Κυριακή (15/12) κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα τηςΑστον Βίλα με 3-0, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές αποτυχιών και δύο σερί ήττες μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» από τις Εβερτον και Νιούκασλ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ (τις σεζόν 2001/2002 και 2002/2003) με την αγγλική ομάδα να έχει επικρατήσει και στα τέσσερα ματς με συνολικό σκορ τερμάτων 12-2.