Να ξεθυμάνει και να ρεφάρει από τα σπασμένα της περυσινής περιόδου έχει ως μεγάλο στόχο εφέτος η Μπενφίκα μετά τα διαδοχικά στραπάτσα που της έτυχαν, ειδικά στο τέλος της σεζόν 2012/13.

Οι Αετοί της Λισσαβόνας έχασαν το πρωτάθλημα δεχόμενοι γκολ από την Πόρτο στις καθυστερήσεις του ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής, ηττήθηκαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ από την αγγλική Τσέλσι με τον Ιβάνοβιτς να σκοράρει επίσης στης καθυστερήσεις, έχασαν στον τελικό του Κυπέλλου με 1-2 από την Γκιμαράες αν και προηγήθηκαν, ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκαν από την Μπράγκα στον ημιτελικό (και μάλιστα στα πέναλτι).

Η κακοδαιμονία τους συνεχίζεται κι εφέτος. Δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μένοντας εκτός τω «16» στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, ενώ στην εγχώρια λίγκα μοιράζονται τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας τους ίδιους βαθμούς (30) με την Πόρτο και δύο λιγότερους από την αναγεννημένη συμπολίτισσα Σπόρτιγκ Λισσαβόνας. Στην Πορτογαλία παίζονται από τώρα στοιχήματα ότι θα χάσει τον τίτλο στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος!

Σε κάθε περίπτωση πάντως η πορτογαλική ομάδα είναι αντίπαλος που ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποφύγει. Το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη ομάδα για μία τριετία (2006-09) και ξέρει ότι ασχέτως με την γκαντεμιά που τον βαραίνει (ας μην ξεχνάμε τους πέντε χαμένους τελικούς κυπέλλων πρωταθλητριών!), ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι κατά πολύ υπέρτερος της (οπιασδήποτε) ελληνικής ομάδας.

Το πρώτο ματς θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου στην Τούμπα και η ρεβάνς στην Πορτογαλία στις 27.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Ντνιέπρ-Τότεναμ, Μπέτις-Ρούμπιν Καζάν, Σουόνσι-Νάπολι, Γιουβέντους-Τραμπζονσπόρ, Μάριμπορ-Σεβίλλη, Βιτόρια Πλζεν-Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τσερνομόρετς-Λυών, Λάτσιο-Λουντογκόρετς, Εσμπιεργκ-Φιορεντίνα, Αγιαξ-Σάλτσμπουργκ, Μακάμπι τελ Αβιβ-Βασιλεία, Πόρτο-Αϊντραχτ, Ανζί-Γκενκ, Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια, Σλόβαν Λίμπερετς-Αλκμααρ.

Τα ζευγάρια των 16:

Σλόβαν Λίμπερετς/Αλκμααρ-Ανζί/Γκενκ
Λάτσιο/Λουντογκόρετς-Ντιναμό Κιέβου/Βαλένθια
Πόρτο/Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σουόνσι/Νάπολι
Τσερνομόρετς-Λιόν/Βικτόρια-Πλζεν/Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μάριμπορ/Σεβίλλη-Μπέτις/Ρούμπιν Καζάν
Ντνιέπρ/Τότεναμ-ΠΑΟΚ/Μπενφίκα
Μακάμπι Τελ Αβίβ/Βασιλεία-Άγιαξ/Σάλτσμπουργκ
Γιουβέντους/Τραμπζονσπόρ-Εσμπιεργκ/Φιορεντινα

Τα ματς για τους «16» έχουν οριστεί στις 13 και 20 Μαρτίου