Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους «16» του Champions League, καθώς επικράτησε με3-1της Άντερλεχτ στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση πίσω από την Παρί Σ.Ζ. . Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Σαβιόλα (33′, 58′) και Ντομίνγκες (πεν. 90’+5). Δύο χαμένα πέναλτι για τους Πειραιώτες με τους Σαβιόλα και Βάις. Με 8 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι Βέλγοι που ισοφάρισαν με τον Κλιέσταν στο 39′. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα νίκησε2-1την Παρί, όμως, οι Πορτογάλοι έμειναν τρίτοι στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

O Oλυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του αγώνα με το κέντρο του να λειτουργεί καλύτερα από αυτό της Άντερλεχτ κερδίζοντας έτσι την κατοχή της μπάλας. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως παρά την κατοχή δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 32΄ με τον Σαβιόλα να βρίσκεται σε θέση τετ α τετ με τον Πρότο μετά από ωραίο 1-2 με τον Φουστέρ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός επιθετικός πέρασε άουτ.

Στο 33΄ όμως μετά από σουτ που έκανε ο Φουστέρ και κόντραρε αμυντικός της Άντερλεχτ η μπάλα στρώθηκε μπροστά στο Σαβιόλα που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι όμως στο 39΄ έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Πρατ να ανοίγει την μπάλα στον Κλιέσταν και με εξουδετερωμένο τον Ρομπέρτο δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49΄) οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Κουγιατε μέσα στην περιοχή, παράβαση για την οποία ο παίκτης των βέλγων αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαβιόλα, αλλά ο Πρότο έπεσε στην σωστή γωνία και απέκρουσε. Στο 58΄ όμως ο Αργεντινός εξιλεώθηκε πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του με κοντινή προβολή μετά από αδύναμο του Φουστέρ.

Ο Ολυμπιακός έχοντας την αριθμητική υπεροχή πίεσε και για τρίτο τέρμα και στο 72΄ κέρδισε και πάλι πέναλτι όταν ο Βάις ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Νσακαλά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος αλλά ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ για δεύτερη φορά απέκρουσε. Το παιχνίδι άνοιξε με τα την απόκρουση στο πέναλτι του Πρότο με την Άντερλεχτ να ψάχνει την ισοφάριση και τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι εμφανώς επηρεασμένοι. Στο 88΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 παίκτες αφού ο Νσακαλά αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για τάκλιν πάνω στον Βάις έξω από την περιοχή των Βέλγων.

Στις καθυστερήσεις (90+3 ) ο Βάις κέρδισε και δεύτερο πέναλτι και παράλληλα την αποβολή του τερματοφύλακα της Άντερλεχτ που τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη. Αυτή την φορά το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντομίνγκες (90+5) που έχοντας απέναντι του τον Μίτροβιτς, που έκατσε κάτω από τα δοκάρια, διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Ολυμπιακός πλέον περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας όπου θα μάθει τον αντίπαλο του στους «16» του θεσμού.

Διαιτητής:Μάρκους Μέρκ (Γερμανία)

Κίτρινες:Φουστέρ – Κλιέσταν, Νσακαλά, Μίτροβιτς, Μιλιβόγεβιτς

Κόκκινες:Κουγιάτε (2η κίτρινή στο 49΄), Νσακάλα (2η κίτρινη στο 88΄), Πρότο (90+3)

Ολυμπιακός (Μίτσελ):Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53΄ Βάις ), Κάμπελ, Σαβιόλα (61΄ Ντομίνγκες), Φουστέρ (89΄ Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ):Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72΄ Ατσεαμπόνγκ) , Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς ( 53΄ Νούιτιγνκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83΄ Τιέλεμανς) , Μίτροβιτς.