Στο Μπέλο Οριζόντε («Ωραίος Ορίζοντας»), τη μεγαλύτερη (2.475.000 κάτοικοι) πόλη της πολιτείας Μίνας Ζεράις θα δώσει τον πρώτο αγώνα της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Εθνική Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας την Κολομβία (14/6, 19.00 ώρα Ελλάδας, 13.00 τοπική ώρα). Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αγαπητό τουριστικό προορισμό, καθώς οι βροχές στην περιοχή είναι ελάχιστες (και κατά περιόδους σπάνιες), ενώ η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου. Το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας είναι το Εστάδιο Μινεϊράο, έδρα των Κρουζέιρο (η οποία ανέδειξε τον σπουδαίο και παλαίμαχο πλέον φορ Ρονάλντο) και Ατλέτικο Μινέιρο. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε λόφους και περιβάλλεται ολοκληρωτικά από βουνά, ενώ η πολεοδομία της είναι εμπνευσμένη από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον.
Το δεύτερο ματς της Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 01.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (19.00 τοπική) της 20ής Ιουνίου απέναντι στην Ιαπωνία, στην πόλη Νατάλ (με πληθυσμό μικρότερο του ενός εκατομμυρίου) και στο Εστάδιος ντας Ντούνας, ένα γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θεωρείται από τα πλέον καλαίσθητα από όλα τα νεόδμητα. Η Νατάλ είναι ευρύτερα γνωστή ως η «Πόλη του Ηλιου» καθώς οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου και κάποιες φορές τους ξεπερνούν, ενώ η υγρασία μπορεί να χτυπήσει και 100%! Είναι μια από τις ανατολικές περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά από όλες στην Αφρική και στην Ευρώπη, ενώ οι παραλίες στα βορειοανατολικά της πόλης θεωρούνται από τις καλύτερες της χώρας.
Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στον τρίτο όμιλο θα ολοκληρωθούν (με την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν στην επόμενη φάση) στην πόλη Φορταλέζα (σημαίνει οχυρό) και στο Εστάδιο Καστελάο στις 24 Ιουνίου (23.00 ώρα Ελλάδας, 17.00 τοπική) απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόκειται για ακόμα έναν τουριστικό προορισμό, με ξακουστή παραλία, ο οποίος βρίσκεται στη Βορειοανατολική Βραζιλία, στις όχθες του Ατλαντικού. Η πόλη αριθμεί περίπου 2,3 εκατ. κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη της πολιτείας Σεαρά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ