Μολονότι η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο γάλλος τεχνικός Λοράν Μπλαν χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο Παρκ ντε Πρενς. Οι πρωταθλητές Γαλλίας χρειάζονται μόλις έναν βαθμό προκειμένου να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού και την πρώτη θέση στον όμιλο.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Πάντα υπάρχει στρες και πίεση. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση», δήλωσε ο γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και υπενθύμισε ότι «έλεγα και πριν το ματς με την Αντερλεχτ πως δεν είναι εύκολο το παιχνίδι και γελάγατε. Είδατε πώς εξελίχθηκε εκείνο το ματς (σ.σ. 1-1). Πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ επειδή το αξίζουμε. Θέλουμε να προκριθούμε, αν είναι δυνατόν και πρώτοι, γιατί έχει σημασία για τη συνέχεια της διοργάνωσης».

Αναφερθείς στον Ολυμπιακό, σε σύγκριση και με το ματς της πρεμιέρας στο Γ. Καραϊσκάκης, ο Μπλαν είπε: «Δεν ξέρω αν θα έχουν το ίδιο πλάνο. Θα πρέπει να είμαστε τεχνικά καλύτεροι απ’ ό,τι στον Πειραιά. Εμείς ξεκινάμε να «χτίζουμε» το παιχνίδι μας από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός χτυπούσε στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Εμείς θέλουμε να μην εκπλαγούμε και να «χτίζουμε» το παιχνίδι μας από πίσω. Αυτή η στρατηγική είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν ο αντίπαλος αντιμετωπίσει την πίεση και βγει σωστά μπροστά, μπορεί να πετύχει πολλά γκολ».

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε να μην έχει καταλήξει για τη χρησιμοποίηση ή όχι του Εντινσον Καβάνι, που επέστρεψε στη Γαλλία από την Ουρουγουάη το βράδυ της Παρασκευής και δεν αγωνίστηκε το Σάββατο απέναντι στη Ρεμς, ενώ αναποφάσιστος φάνηκε και σε ό,τι αφορά το αμυντικό δίδυμο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να παίξουν και οι τρεις (σ.σ. Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ). Η επιλογή είναι δύσκολη. Ο Τιάγκο Σίλβα είναι από τους κορυφαίους του κόσμου, ο Άλεξ είναι πολύ σταθερός και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Μαρκίνιος είναι πολύ εξελίξιμος».

Τους ποδοσφαιριστές της Παρί εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάξουελ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, για μας έχει μεγάλη σημασία να παίξουμε πολύ καλύτερα μετά το άσχημο αποτέλεσμα με την Άντερλεχτ. Στον Πειραιά υποφέραμε στο πρώτο ημίχρονο και προσπαθούσαμε ακόμη τότε να αφομοιώσουμε όσα μας ζητούσε ο προπονητής μας. Τώρα παίζουμε πολύ καλύτερα, έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και γνωστό προπονητή. Όμως νιώθουμε καλά και θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε και φέτος, γιατί όχι;».

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ρωτήθηκε και για τον Κώστα Μήτρογλου, για τον οποίο είπε ότι «… είναι ένα γερό κορμί, με φοβερή ποιότητα και έφεση στο γκολ. Πρέπει να παίξουμε με αλληλοβοήθειες για να μην του επιτρέψουμε να σκοράρει».